Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

FOTBOLLS-VM I RYSSLAND 2018

Är Forsberg Sveriges nya Zlatan?

Publicerat 2017-12-23 10:27

Är Forsberg Sveriges nya Zlatan?

Vissa skulle nog gladeligen säga att Emil Forsberg är Sveriges nya hopp i internationella mästerskap medan andra skulle skrika av vansinne och mena att ingen någonsin kan ersätta Zlatan. En diskussion som helt klart väcker känslor men som samtidigt är helt motiverad att ta upp.

Nu har brittiska nyheter sänkt Zlatan på listan över de 100 bästa spelarna i världen och han är nu på 60:e plats, endast 9 platser över Forsberg. The Guardian menar att Forsberg har tagit över efter Zlatan.

Två spelare med helt skilda syften

För det första så är Zlatan en ren striker som i regel behöver leverans. Visst, han har helt klart en rejäl samling assists under bältet och han har alltid förmågan att skapa den där målchansen som i annan regi aldrig hade uppstått. Men en spelare som Zlatan behöver bra spelare runt sig som kan leverera honom bollar, annars blir han en statisk lyktstolpe på motståndarens halva.

Emil Forsberg är i mina ögon en större kreatör på planen, han är dirigenten som redan vid mittlinjen visar vägen och hittar möjligheterna. Om du frågar mig så är Forsberg en nyttigare spelare för hela laget, för det är i mitt tycke viktigare att du har en leverantör in i straffområdet än en grym anfallare som sällan får röra boll. Dessutom står Forsberg för en enorm energi och kämparvilja, han står inte still någon gång, han löper konstant och det smittar av sig.

Det är bara dumt att jämföra

Zlatan är 36 år gammal (inom fotbollen) och han har gjort så mycket mer för Sverige och svensk fotboll än vad Forsberg hunnit göra under sin 10 år yngre karriär. Men med det sagt så vill jag inte ta någon cred ifrån Forsberg, för han är i mitt tycke och många andras, Sveriges bästa spelare just nu.

Men om vi nu ska jämföra och välja en spelare så är Forsberg i mitt tycke nyttigare för hela laget än vad Zlatan är, för om den 36-årige legenden ska kunna prestera och göra skillnad så måste han ha leverans. Sådan leverans står Forsberg för och den bästa passningen kan de flesta forwards sätta i mål.

Men! Låt oss för en stund fantisera om ett riktigt samspelt lag med både Forsberg och Zlatan, där alla ger 110% och där man spelar med en spelidé mellan dessa två herrar. Tja, då börjar vi snacka på riktigt!

Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Arsenal ligger varmt om hjärtat men jag ser mig som väldigt objektiv och jag uppskattar fin fotboll oavsett lag.
Topp 10 fotbollsblogg

Sociala medier

 
Ladda ned på Google Play

Om tjänsten

Fotboll.com drivs av:

Comperium AB

Org nr: 556981-8635
Bangatan 8
382 40 Nybro

Spelberoendes Riksförbund Stödlinjen
18 plus

18 års åldersgräns gäller för spel på odds och betting

Copyright © Fotboll.com 2020