Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Bettingbegrepp

Här listar vi vanliga begrepp inom spel på odds och betting. Det är viktigt att lära sig begreppen då det finns många fackmannamässiga begrepp som kan vara svåra att förstå om man inte känner till dem.


Bookmaker

Är den expert som satt ett specifik odds på en match. Spelbolagen har antingen egna bookmakers eller så köper de in odds-data från utomstående bookmakers.


DNB

Begreppet står för oavgjort inget spel och innebär att du får tillbaks din insats om matchen slutar oavgjort eller om inget av lagen gör mål. efter att du placerat ditt bet.


Dubbelchans

Begreppet innebär att du bettar på att ett av lagen vinner eller att det blir oavgjort. Det är alltså samma sak som en halvgardering i Stryktipset där du satsar på 1X eller X2.


Handikapp

Du kan betta med handikapp för att boosta dina odds, vilket innebär att du ger ett lag fördel innan matchen startar. T.ex att du ger 1-0 till hemmalaget i handikapp och bettar på bortalaget, som då måste vinna med minst 2 mål.


Head to head

Ett spel där du bettar på ett lags placering eller avancemang i en turnering.


Kombinationsspel

Detta innebär att du spelar på flera matcher med samma insats, alltså att du bettar på fem matcher i ett och samma spel som tillsammans ger ett högre odds.


Poolbetting

När man går ihop med andra bettare och alla lägger sin insats i en enda stor pool som man sedan satsar på en eller flera matcher.


Scorecast

När du satsar flera enskilda bet på en match, t.ex om du bettat på vinst för ett lag och sedan bettat på att det blir över 2,5 mål i matchen.


Udda eller jämt

Du spelar helt enkelt på om ett resultat blir udda eller jämt i en match. Det kan vara mål, hörnor eller vad som helst.


Över / Under

Detta begrepp är vanligast i samband med mål i en match, alltså att du bettar på om det blir över eller under 2,5 mål.


Asian Handicap

Om du spelar på en match med ett asian handicap så eliminerar du risken att det blir oavgjort, men oddsen på hemma- eller bortavinst blir något lägre.


Exchange betting

Här bettar du mot andra spelare och deras satta odds samt att du själv kan skapa spel och sätta dina odds. Det är alltså du och de andra spelarna som spelar om era pengar fram och tillbaks, medan bettingsidan bara står för plattformen och tar ut en liten kommission.


Moneyline

Om du bettar på matcher med moneyline så är det det slutgiltiga resultatet som gäller, även efter förlängning och straffar. Om du inte spelar på moneyline så är det ordinarie speltid (90 minuter + tilläggstid) som gäller.


Fixat odds

Oddsen ändras med tiden, ända tills matchen är slutspelad. Med ett fixat odds så står sig det odds du bettat på oavsett vad som händer i matchen och hur oddsen ändras.


Live betting

Om spelsidan erbjuder live betting så kan du betta under matchens gång, hur mycket du vill, när du vill, ända tills matchen är slut. Det är idag en av de populärast formerna av betting.


ROI

Står för Return of investment och är ett begrepp för värdet av dina vinster, alltså hur mycket du har vunnit i förhållande till hur mycket du har satsat.


Singel

När placerar ett bet på en enda match


Favorit

Det lag som enligt oddsen och experterna har störst chans att vinna


Underdog

Motsvarigheten till favorit, alltså det lag som har minst sannolikhet att vinna matchen.


Sociala medier

 
Ladda ned på Google Play

Om tjänsten

Fotboll.com drivs av:

Comperium AB

Org nr: 556981-8635
Bangatan 8
382 40 Nybro

Spelberoendes Riksförbund Stödlinjen
18 plus

18 års åldersgräns gäller för spel på odds och betting

Copyright © Fotboll.com 2019