Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Odds och spelvärde

odds och spelvärde

När du är redo för betting på fotboll, så är det dags att börja titta på odds och spelvärde. Oddset avgör hur mycket pengar du vinner om dit bet går in och det anges i X-gånger pengarna.

Exempel:
Du satsar 100 kr på 2.00 = 2 x insatsen, vilket ger 200 kr om ditt bet går in.

Rent konkret så vinner du 100 kr eftersom din insats var 100 kr.

Jämför odds innan du spelar

På Fotboll.com så hittar du en lista med oddsjämförelse på varje match. Oddsen som visas är för spel på 1X2, alltså på om hemmalaget eller bortalaget vinner eller om det blir oavgjort i matchen. Oddsjämförelsen ger dig alltså en överblick över vilka bettingsidor som erbjuder de högsta grundoddsen. Men viktig att veta är att oddset även kan skilja sig på andra spel än bara 1X2.

jämföra odds

Oddsjämförelse från en match på Fotboll.com

Oddsvärdering och spelvärde

Ett lågt odds innebär att du får en liten vinst och vice versa. Spelsidornas bookmakers sätter oddsen utefter de sannolikheter som de tror på, så om ett lag har ett väldigt lågt odds så tror i alla fall bookmakers att det laget sannolikt vinner matchen. För att du lättare ska förstå oddsens sannolikheter så kan man översätta dem till procent, som visar oddsvärderingen.

    • 1.00 = 100% chans
  • 1.50 = 75% chans
  • 2.00 = 50% chans
  • 4.00 = 25% chans
  • 8.00 = 15% chans
  • 20.00 = 5% chans

Observera att procenttalen är en ungefärlig uppskattning, precis som oddsen.

Nu när du har koll på oddsen och sannolikheternas värden, så kommer spelvärdet in i bilden. Detta är egentligen ett subjektivt värde som du själv sätter eller som en bettingexpert som skriver speltips kan tipsa om.

Högt eller lågt spelvärde avgörs utefter spelets odds och din subjektiva åsikt kring sannolikheterna. Om bookmakers till exempel har satt det höga oddset 2.60 på över 2,5 mål mellan Arsenal och Liverpool och du är övertygad om att det kommer att bli 3 mål eller mer, då har du hittat ett spel med högt spelvärde.

Att skaffa sig kunskap och att göra noga analyser är ett måste om man ska kunna hitta höga spelvärden som man i längden tjänar pengar på.

Skaffa konto hos flera bettingsidor

När du jämför odds så kan det hända att det bästa oddset finns hos en bettingsida där du inte har konto. Det är inga problem att ha konto hos spelbolag och betting sidor, det är snarare en fördel för att man alltid ska kunna få så bra odds som möjligt och för att man ska kunna ta del av flera bonusar och erbjudanden. Det viktiga är att man bokför sitt spelande och har ett bra money management så att man inte slarvar med pengar och håller koll på sitt spelande.

Man kan med fördel skaffa sig ett konto på en digital bank- och betaltjänst, som Skrill och Neteller. I stort sett samtliga bettingsidor erbjuder alternativet att använda dessa tjänster för insättningar och uttag. Transaktionerna går riktigt fort, så det är enkelt att förflytta pengar mellan dina spelkonton om du behöver mer pengar på ett av dina spelkonton för att betta på ett riktigt bra odds.

Det blir samtidigt enkelt för dig att hålla din budget då du kan hålla dig till en summa som du för över till din digitala bank från ditt lönekonto varje månad. Sedan kan du använda den digitala banken som din spelkassa, som du försöker bygga och föra vinst på.

Sociala medier

 
Ladda ned på Google Play

Om tjänsten

Fotboll.com drivs av:

Comperium AB

Org nr: 556981-8635
Bangatan 8
382 40 Nybro

Spelberoendes Riksförbund Stödlinjen
18 plus

18 års åldersgräns gäller för spel på odds och betting

Copyright © Fotboll.com 2019