Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

FOTBOLLS-VM I RYSSLAND 2018

Kritiken – Landslagströjan och Zlatan

Publicerat 2018-03-13 10:19

Kritiken – Landslagströjan och Zlatan

De senaste dagarna har det svenska landslaget kritiserats för både sin nya hemmatröja under fotbolls-VM och för diskussionerna kring att ta med Zlatan i VM-truppen.

”Erkänn, du skrattar nu”

Säger brittiska Daily Mirror om Sveriges hemmatröja som tagits fram inför Vm i Ryssland.

”Right, you’re having a laugh now. Sweden have definitely worn this at every major tournament they’ve ever been in for for the last 20 years.”

Man tycker alltså att Sverige och Adidas tröjdesigners saknar fantasi och känsla för mode inom fotbollen, om man nu kan kalla det för mode. Visst kan man hålla med om att det inte är något banbrytande i förhållande till tidigare landslagströjor. Men kom igen! Vi ska spela fotboll, inte gå catwalk och det är viktigare att vi gör det i våra två ytterst tydliga färger som vi är stolta över.

Fotbollssajten Footy Headlines har läckt bilder på Sveriges bortatröja och den är riktigt snygg måste jag säga.

Håll utkik i vår shop med alla matchtröjor där Sveriges nya tröjor kommer att släppas inför VM.

Zlatan saknar landslaget

I en intervju med Aftonbladet säger Zlatan att han saknar landslaget men att han är realistisk och medveten om att sin skada och den comeback han måste göra för att kunna delta i VM. Zlatan säger också att varken han eller Janne Andersson behöver vädja på något vis.

”Om jag vill vara med i VM så är jag med bara.”

Zlatan är som vanligt optimistisk och menar på att han tidigare överbevisat media och kritiker vad han kan göra trots sin ”höga ålder” inom toppfotbollen.

Sydkorea vill att Zlatan spelar

Ett mycket märkligt uttalande kommer från Sydkoreas förbundskapten som säger sig vilja att Zlatan deltar i landslaget, i hopp om att han ska förstöra för de övriga spelarna och ge Sydkorea större chans till vinst.

”Jag kanske låter stöddig nu men jag vill se Ibrahimovic göra comeback för sitt landslag.”

Shin Tae-yong erkänner att Zlatan naturligtvis skulle vara ett kvalitativt hot i Sveriges anfall, men han menar samtidigt på att Zlatans närvaro skulle förstöra atmosfären i landslaget. Det finns vad jag vet inga uppgifter på att Zlatan skulle ha bidragit till dålig stämning, även om man kan undra vilka reaktioner hans ”bossande” skapar.

Det vi vet med fakta är vad Zlatan tidigare gjort för landslaget. Vi minns de avgörande målen och assisterna som de flesta svenska fotbollsspelare endast kunnat drömma om att prestera. Därför har vi idag en staty av vår hjälte utanför Friends arena och därför har denne svenska ikon tagit emot otaliga guldbollar.

Om Zlatan vill göra sitt sista VM i Ryssland så ska ingen egentligen behöva fundera på det. Med allt Zlatan gjort för svensk fotboll och för landslaget så ska han ha en öppen plats, det är vi skyldiga honom.

Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Arsenal ligger varmt om hjärtat men jag ser mig som väldigt objektiv och jag uppskattar fin fotboll oavsett lag.
Topp 10 fotbollsblogg

Sociala medier

 
Ladda ned på Google Play

Om tjänsten

Fotboll.com drivs av:

Comperium AB

Org nr: 556981-8635
Bangatan 8
382 40 Nybro

Spelberoendes Riksförbund Stödlinjen
18 plus

18 års åldersgräns gäller för spel på odds och betting

Copyright © Fotboll.com 2020