Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor
18+ Du måste vara minst 18 år för att spela på odds. Vi uppmanar dig att spela sunt & ansvarsfullt Läs merOK

Bollen på Englands planhalva

Kroatien

Onsdag 11 juli

1-1

VM 2018

England

Avslutat

SPELTIPS

England vidare

VM-slutspelets andra semifinal spelas mellan England och Kroatien i Moskva och det är ett kroatiskt lag som fått spela två matcher i rad som gått hela vägen till straffsparksläggning. England kommer utvilade efter en ”promenadseger” mot Gulo Gulo. Fördel lejonen.

Englands väg till semifinalen

För oss svenskar är detta en match man grämer sig för att prata om. Vi kan väl enkelt och kort bara säga att Sverige aldrig kom upp i nivå och att bristen på rutin på nyckel-positioner fällde avgörandet i engelsmännens favör. England behövde aldrig ens spela på maximal nivå, utan gjorde bara precis vad som behövdes. Detta har man såklart nytta av när man går upp i klinch med Kroatien.

Visst, England fick också spela 90+förlägning+straffar i sin åttondelsfinal, men det är ju faktiskt en hel vecka sedan. Överlag har England haft en riktigt bekväm seglats genom fotbolls-VM, men man har heller inte direkt imponerat. Man slog Panama och Tunisien enkelt i gruppen, men föll sedan mot Belgiens B-lag. I åttondelsfinalen ställdes man mot ett Colombia som hade sin bästa spelare, James, skadad på läktaren. Då krävdes straffar. Och kvartsfinalen mot Sverige har vi redan berört. Alltså blir detta det första stora testet – mot ett lag som är tröttkört och som inte alls spelat samma underbara fotboll som man gjorde under gruppspelet.

Kroatiens väg till semifinalen

Kroatien, detta fina Kroatien, som spelade en sån fantastisk fotboll under gruppspelet att jag lika gärna kunde ge dem guldet redan där. Men det är ett annat Kroatien som gått in i slutspelet och allt det vackra och övertygande försvann ungefär samtidigt som Danmark stänkte in 1-0 efter 1 minuts spel i åttondelen.

Visst, man har vunnit sina matcher, men man har gjort det på fotbollslotteriet som är straffsparkar. Nu senast mot en frenetisk hemmanation, framburen av 144 miljoner galna ryssar, och jag trodde faktiskt att man skulle snubbla bort semifinalplatsen. Nu löste man det och är, får man väl ändå säga, rättvist vidare som ett av världens 4 bästa lag.

Speltipset

Jag tror att England kommer prestera på en högre nivå än mot Sverige, och Kroatien kommer som ett sargat landslag med 210 minuter fotboll i benen. Jag tror England kvalificerar sig för VM-final – om det blir på ordinarie tid, förlängning eller straffar låter jag vara osagt. Men även om tipset sitter så säger jag bara till alla England-lovers. It’s NOT coming home!


Snabba fakta inför matchen:

Kroatien med två straffavgöranden i bagaget

Kroatien har inte kommit upp i nivå

England fick en bekväm resa mot Sverige

Tipsa dina vänner om speltipset


SPELTIPS

England vidare

SPELBOLAG

Scandibet

ODDS

1.57
Avatar
Följer, och älskar, Allsvenskan men även med ögonen i de större Europeiska ligorna. Även ett brinnande intresse för annat idrott, t.ex. ishockey.
Copyright © Fotboll.com 2018