Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor
18+ Du måste vara minst 18 år för att spela på odds. Vi uppmanar dig att spela sunt & ansvarsfullt Läs merOK

Drömkvartsfinal i Samara

Sverige

Lördag 7 juli

0-2

VM 2018

England

Avslutat

SPELTIPS

X

Sverige-England, kan det bli mer klassiskt, och dessutom i en VM-kvartsfinal. Det är upplagt för en klassisk match i Samara på lördagseftermiddagen. Framför allt eftersom bägge lagen är bättre än på mycket länge.

LÄGET I LAGEN

Sverige har gjort sitt bästa VM sedan i USA 1994 och till och med spelat övertygande. Framför allt i försvarsspelet där Tyskland hittills är det enda lag som lyckats få hål på blågult. Också anfallsspelet har varit bra hos Sverige även om effektiviteten framför mål skulle kunna varit bättre.

Till kvartsfinalen är dessutom Sebastian Larsson tillbaka på mittfältet. Dock saknas Mikael Lustig som drog på sig en varning i åttondelen mot Schweiz och därmed missar kvartsfinalen.

Även England verkar ha hittat formen i det här mästerskapet. I kvartsfinal har man inte varit sedan ”Svennis” tid som förbundskapten och nu är det många engelsmän som börjar tala om VM-final. Lagets främsta tillgång är utan tvekan Harry Kane, som hittills gjort sex mål, och som är på god väg att bli skyttekung i det här mästerskapet.

Självförtroendet i det engelska laget lär dessutom vara på topp efter straffsparkssegern mot Colombia. Framför allt eftersom den engelska straffsparksförbannelsen till slut bröts.

MATCHBILDEN

Att det här kommer bli en mycket tät match är ingen djärv gissning. Med största sannolikhet kommer England föra matchen och ha mycket boll medan Sverige kommer att ligga tätt i sitt kompakta försvarsspel.

Räkna med att England lär öppna i ett högt tempo första 15-20 minutrarna. Kan Sverige stå emot det är mycket vunnet för det svenska laget. Dessutom lär det dyka upp chanser för Sverige, men då gäller det att effektiviteten är bättre än i tidigare matcher.

Med tanke på hur det sett ut för de bägge lagen så här långt är det väldigt svårt att sia om vem som kommer att vinna i slutändan. Därför känns ett oavgjort resultat efter 90 minuter som fullt rimligt och också troligt. Straffsparkar är långtifrån en omöjlighet. Bäst odds hittar vi hos ComeOn som bjuder 3.40 gånger pengarna för oavgjort.

Speltipset: Oavgjort till 3.40 hos ComeOn


Snabba fakta inför matchen:

När lagen möttes i VM 2002 slutade det 1-1.

När lagen möttes i VM 2006 slutade det 2-2.

Senaste gången lagen spelade en VM-kvartsfinal gick matcherna till straffar.

Sverige-Schweiz (1-0)

Tipsa dina vänner om speltipset


SPELTIPS

X

SPELBOLAG

ComeOn

ODDS

3.40
Avatar
Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Anser att statistik är ett viktigt redskap när man ska göra analyser och dra slutsatser.
Copyright © Fotboll.com 2018