Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor
18+ Du måste vara minst 18 år för att spela på odds. Vi uppmanar dig att spela sunt & ansvarsfullt Läs merOK

Gyllene chans för Sverige

Sverige

Tisdag 3 juli

1-0

VM 2018

Schweiz

Avslutat

SPELTIPS

Sverige går vidare

Att Sverige skulle spela i just den här åttondelsfinalen var det nog få som hade trott för två veckor sedan. Men, tack vare gruppsegern har blågult skaffat sig ett ypperligt läge att ta sig till en kvartsfinal.

LÄGET I LAGEN

Sedan gruppsegern säkrades mot Mexiko i onsdags är det många som redan fått ”94-vibbar” och börjar tala om en semifinal. Men, först ska Schweiz besegras, ett lag som nog är bättre än vad många tror. Dock är det svenska landslaget bättre än på mycket länge. Framför allt i försvarsspelet, som så här långt varit ett av VM:s bästa.

Dessutom har anfallsspelet fungerat bra även om effektiviteten lär behöva bli bättre om Sverige ska gå riktigt långt i turneringen.

Schweiz har gjort precis det som behövts för att ta sig till den här åttondelen. En bra insats mot Brasilien i första matchen räckte till oavgjort. Därefter vann man med 2-1 mot Serbien, som var precis den matchen man behövde vinna för att ta sig vidare. Sista gruppspelsmatchen mot Costa Rica, som slutade 2-2, var kanske inte lagets bästa match. Men, å andra sidan hade den ingen betydelse eftersom Brasilien samtidigt slog Serbien.

Värre för Schweiz var dock att de viktiga försvarskuggarna Lichtsteiner och Schär bägge drog på sig varsin varning. Detta gör att de nu är avstängda i matchen mot Sverige, vilket förstås är ett rejält avbräck för schweizarna. Men, man ska komma ihåg att Schweiz bara förlorat en enda tävlingsmatch under ordinarie tid sedan hösten 2015. I EM för två år sedan åkte man ut i åttondelsfinalen mot Polen på straffar.

MATCHBILDEN

Drömläge för bägge lagen att ta sig vidare till kvartsfinal och kanske även ännu längre med tanke på hur slutspelsträdet ser ut. Samtidigt är det en svårtippad match som är det mycket svårt att sia om. Dock lär det nog bli en tät match eftersom bägge lagen har ett tätt försvarsspel. Men, schweizarna har som sagt två av sina viktigaste spelar avstängda, vilket är ett klart plus för Sverige.

Därför blir tipset att Sverige tar hem det här, även om det kanske blir efter både förlängning och straffar. Bäst odds hittar vi hos LeoVegas Sport som bjuder 2.05 gånger pengarna för svenskt avancemang.

Speltipset: Sverige går vidare till 2.05 hos LeoVegas Sport


Snabba fakta inför matchen:

Sverige har hållit nollan i 5 halvlekar så här långt under VM.

Schweiz har släppt in mål i varje match så här långt under VM.

Senast Schweiz vann en slutspelsmatch i ett VM var 1938.

Mexiko-Sverige (0-3)

Tipsa dina vänner om speltipset


SPELTIPS

Sverige går vidare

SPELBOLAG

LeoVegas Sport

ODDS

2.05
Avatar
Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Anser att statistik är ett viktigt redskap när man ska göra analyser och dra slutsatser.
Copyright © Fotboll.com 2018