Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor
18+ Du måste vara minst 18 år för att spela på odds. Vi uppmanar dig att spela sunt & ansvarsfullt Läs merOK

Kan Akinfejev storspela och rädda Ryssland igen?

Ryssland

Lördag 7 juli

1-1

VM 2018

Kroatien

Avslutat

SPELTIPS

Kroatien går vidare

Nu ställs värdnationen Ryssland i kvartsfinal mot ett urstarkt Kroatien. Många hade förväntat sig att Ryssland skulle vara utslagna, men de lyckades med nöd och näppe att värja sig mot Spanien och vinna på straffar. Kan de göra det igen?

En stolt värdnation som ger 100%

Ryssland har imponerat och spelat bättre än många förmodligen förväntat sig. Visst, man är på hemmaplan men det är naturligtvis imponerande att man presterat +7 i målskillnad på de två första matcherna och att man slagit ut Spanien, som många haft som finalfavorit.

Det var mot Uruguay i gruppspelet som man åkte på en kalldusch med 3-0, men där tror jag att man sänkte garden då Ryssland kände sig säkra på avancemang. Nu är det 110% som gäller igen och vi har fått bekräftat att Ryssland då kan prestera.

Kroatien är en finalkandidat

De flesta av oss vet att Kroatien har några riktigt bra spelare. Här bjuds det på material som Modric (Real Madrid), Rakitic (Barcelona) och Mandzukic (Juventus) samt flera andra heta namn. Men jag tror inte att många förväntade sig att de skulle vara riktigt så här bra.

Det är tydligt hur viktigt det är att ha ett bra mittfält och Kroatien står för kanske världens bästa. Rakitic och Modric fullkomligt äger mittfältet, oavsett motstånd och de levererar faror på löpande band. Detta kombinerar vi med en grym laganda och samspel och vi får en klar finalkandidat.

Matchbilden

Kroatien känner till sina styrkor och det har vi sett mer än en gång detta VM. Ryssland kommer att få jaga boll på mittfältet, i försök att hindra Modric, Rakitic % Co att avancera framåt. Jag tror att det kommer att vara hela matchbilden i 80 minuter och allt hänger på hur Ryssland hanterar Kroatien rent taktiskt.

Men glöm inte att Ryssland stod emot ett bankande Spanien, som har ännu mer kvalitet i anfallsspelet än vad Kroatien har. Jag tror däremot att Kroatien kommer att hantera Ryssland bättre i sitt försvarsspel, så här kan det bli mållöst ett bra tag in i matchen.

Speltipset

Ryssland har grym kämparglöd och mest stöd på läktaren. Värdnationen kommer att bjuda upp till dans och det kommer att bli en tuff uppgift för Kroatien. Men gästerna har också kämparglöd och mästerskapets kanske mest intelligenta spelare på planen, som borde vinna flera av matcherna i matchen.

I ärlighetens namn så var det Akinfejev i det ryska målet som vann åttondelsfinalen och därmed räddade Ryssland vidare i turneringen. Försvaret släppte trots allt igenom en hel del lägen. Frågan är om han kan storspela så igen mot Kroatien.

Redbet ger 1.54 i odds på att Kroatien går vidare till semifinal och det är ett lockande odds.


Snabba fakta inför matchen:

Kroatien är extremt intelligenta på planen.

Ryssland kommer att straffa sig själva med allt boll-jagande.

Kroatien har mer att vinna på taktik än Ryssland.

Tipsa dina vänner om speltipset


SPELTIPS

Kroatien går vidare

SPELBOLAG

RedBet

ODDS

1.54
Avatar
En äkta Premier League fanatiker, men med stort intresse för europeisk toppfotboll i övrigt. Arsenal ligger varmt om hjärtat men siktet är alltid inställt på objektiva analyser och slutsatser.
Copyright © Fotboll.com 2018