Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Kan Marseille skrälla och ta första titeln på 25 år?

Onsdag 16 maj

0-3

Europa League

Avslutat

SPELTIPS

X (1-0 i HANDIKAPP)

Dags för final i Europa League och det med två lag som haft tämligen bekväma resor mot final. Atletico Madrid är så klart favorit, men man ska ändå inte räkna ut Marseille helt och hållet. 

LÄGET I LAGEN

Marseille har tagit sig till den här finalen genom flera på varandra gedigna insatser i slutspelet. I sextondel och åttondel manövrerade man ut portugisiska Braga respektive Atletico Bilbao ganska enkelt. I kvarten ställdes man mot betydligt tuffare motstånd i form av Leipzig. 0-1 borta i första mötet vändes till övertygande 5-2 hemma i returen.

I semifinalen blev det dock förlängning efter 2-0 hemma och 0-2 borta efter 90 minuter. Stor hjälte blev Rolando som satte segermålet med fem minuter kvar av förlängningen. Skulle man vinna den här finalen blir det i så fall första titeln sedan man vann Champions League-finalen mot Milan 1993.

Atletico Madrid har i princip seglat fram genom slutspelet. Storsegrar mot FC Köpenhamn och Lokomotiv Moskva i sextondel och åttondel. Därefter avfärdades även Sporting Lissabon ganska säkert i kvarten. I semifinalen gjorde man precis vad som behövdes mot Arsenal. 1-1 borta i första mötet följdes upp med en 1-0-seger på hemmaplan. En fördel för Atletico är att man redan för flera veckor sedan säkrade Champions League-platsen i La Liga. Detta har gjort att man helt och hållet kunnat sikta in sig på den här finalen.

MATCHBILDEN

Atletico Madrid är som sagt favoriter i den här finalen, ingen tvekan om det. Men, man ska inte underskatta Marseille med tanke på vad de presterat i tidigare matcher. Dock ska Atletico vara ett nummer större här och kommer att vinna, men det blir inte med mer än ett mål. Därför blir tipset oavgjort med 1-0 i handikapp till 3.5 hos Betfair.

Speltipset: Oavgjort (1-0 i handikapp) till 3.5 hos Betfair


Snabba fakta inför matchen:

Atletico Madrid vann Europa League både 2010 och 2012.

Atletico Madrid har vunnit 6 av 8 matcher i Europa League-slutspelet i år.

Senast lagen möttes var i Champions League hösten 2008. Då slutade det 0-0 i Marseille.

Atletico Madrid-Arsenal (1-0)

Tipsa dina vänner om speltipset


SPELTIPS

X (1-0 i HANDIKAPP)

SPELBOLAG

Betfair

ODDS

3.5
Avatar
Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Anser att statistik är ett viktigt redskap när man ska göra analyser och dra slutsatser.

Sociala medier

 
Ladda ned på Google Play

Om tjänsten

Fotboll.com drivs av:

Comperium AB

Org nr: 556981-8635
Bangatan 8
382 40 Nybro

Spelberoendes Riksförbund Stödlinjen
18 plus

18 års åldersgräns gäller för spel på odds och betting

Copyright © Fotboll.com 2019