Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor
18+ Du måste vara minst 18 år för att spela på odds. Vi uppmanar dig att spela sunt & ansvarsfullt Läs merOK

Kräftgången avstannad för DIF – Örebro en tuff nöt att knäcka

Torsdag 17 maj

2-0

Allsvenskan

SPELTIPS

1

Den allsvenska säsongen har knappt börjat innan de tippade topplagen sållas bort en efter en. Djurgården tillsammans med Malmö och Östersund har underpresterat väldigt och när nu huvuden börjar rulla är det dags att vakna upp om tränarjobb ska behållas.

Djurgården – nuläge

Efter en fyra matcher lång svit av matcher utan vinst lyckades Djurgården smälla dit Malmö FF ordentligt i finalen av svenska cupen. Slutresultatet skrevs till sist till 3-0 efter mål av b la Mrabti som är en kugge DIF behöver hålla skadefri för att kunna avancera i tabellen. Just nu parkerar Djurgården på en pinsam 9:e plats med enbart elva inspelade poäng på nio matcher.

Vinsten mot Malmö i cupen följdes upp av en rättvis men tuff seger hemma mot Dalkurd, 1-0, efter mål av Kadewere.

Vad är det så som har klickat? Det förutspådda frågetecknet framåt så klart. Djurgården hittar ingen naturlig nummer nio vilket medfört att man endast lyckats peta dit nio mål hittills i det allsvenska spelet. Mycket hopp står till armeniske Movsisyan som har ett hyfsat digert CV med allsvenska mått mätt. Fortfarande knappt med speltid och det enda avtrycket armeniern gjort hitills är det röda kortet mot AIK.

Örebro – nuläge

Örebro tuffar på bra och har radat upp fina resultat trots att väldigt få på förhand såg närkelaget på den övre halvan av tabellen. Det fina spelet har renderat i en välförtjänt femteplats i tabellen. Efter en sju matcher lång förlustfri svit åkte laget dock på en förväntad förlust hemma mot ett Hammarby som fullkomligen flyger fram i år. Förlusten kan innebära att ”pluggen” nu flyger ur laget som enligt min mening spelat lite över sina egentliga kvalitéer. Vi får se!

Möten mellan Djurgården och Örebro har en tendens att bli målrika tillställningar. Tittar vi tillbaka förra säsongen möttes lagen två gånger och slutresultaten skrevs då till 4-1 och 4-0 i Djurgårdens favör. En annan historia som präglar inbördes möten mellan lagen är att Djurgården brukar ha lätt mot Örebro.

I de senaste tio matcherna har DIF inkasserat nio vinster och endast en förlust.

Djurgården seglar i tillfällig vind och Örebro är nedslagna efter första förlusten i serien vilket leder till min slutsats att Özcans grabbar grejar det här. En seger för DIF innebär 1,71 gånger insatsen tillbaka via Betfair.


Snabba fakta inför matchen:

Djurgården har vänt negativa trenden

Örebro kommer från sin första förlust

Djurgården har historiskt enkelt mot Örebro - 9 vinster senast tio

Tipsa dina vänner om speltipset


SPELTIPS

1

SPELBOLAG

Betfair

ODDS

1,71
Avatar
Lovande fotbollspelare som ung, men som blev en allvetande fotbollstaktiker. p.g.a karriärvalet. Har stor intresse i europeisk toppfotboll, framför allt Premier League.
Copyright © Fotboll.com 2018