Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor
18+ Du måste vara minst 18 år för att spela på odds. Vi uppmanar dig att spela sunt & ansvarsfullt Läs merOK

”Les bleus” mot andra guldet

Frankrike

Söndag 15 juli

4-2

VM 2018

Kroatien

Avslutat

SPELTIPS

1

Så är vi till slut framme vid final i 2018 års VM-turnering. På ena sidan ett Frankrike som kan ta sitt andra guld och på andra sidan finaldebutanterna Kroatien.

LÄGET I LAGEN

Frankrike har verkligen gått från klarhet till klarhet i den här turneringen. I gruppspelet var man kanske inte helt övertygande, men i slutspelet har man bara blivit bättre och bättre för varje match. I semifinalen mot Belgien visade Frankrike prov på vilket oerhört komplett lag man är, från målvakt till anfall.

Till stor del påminner årets franska lag om det lag som vann VM på hemmaplan 1998. Då fanns som bekant också en viss Didier Deschamps på mittfältet. Nu sitter han på tränarbänken och skulle ”les bleus” ta hem guldet blir han den tredje spelaren att vinna VM som både spelare och tränare.

Redan efter den imponerande matchen mot Argentina i gruppspelet var det många som började tala om final för Kroatien. Och nu är man också där. Men, det har krävts två straffsparksläggningar och en förlängning, något som rimligtvis måste ha tagit på krafterna för kroaterna.

Dock är ett silver en enorm framgång för det kroatiska laget. Framför allt med tanke på att landet endast har drygt fyra miljoner invånare.

MATCHEN

Frankrike är helt klart favoriter i den här finalen. Det går inte att säga något annat. Framför allt i försvaret känns fransmännen betydligt tryggare än kroaterna. Visar man upp samma försvarsspel som mot Belgien lär Modric, Rakitic och de andra få svårt att dyrka upp den franska försvarsmuren.

Dessutom ska vi komma ihåg att Frankrike har haft en extra vilodag samtidigt som Kroatien tvingades att spela 120 minuter mot England. Faktum är att kroaterna räknat i minuter faktiskt har en match mer i benen än fransmännen. Kroatiens samtliga tre slutspelsmatcher har ju som bekant gått till förlängning. Något som rimligtvis bör ge utslag i den här finalen.

Tipset blir därför att ”les bleus” tar hem sitt andra guld i VM-historien och målvakten Hugo Lloris får lyfta bucklan på Luzjnikistadion. Bäst odds hittar vi hos ComeOn som bjuder 1.95 för franskt guld under ordinarie speltid.

Speltipset: Seger för Frankrike till 1.95 hos ComeOn


Snabba fakta inför matchen:

Frankrike har hållit nollan i de 2 senaste matcherna.

Samtliga av Kroatiens 3 slutspelsmatcher har gått till förlängning.

Senaste lagen möttes i VM-sammanhang var i VM 1998. Då vann Frankrike med 2-1.

Frankrike-Kroatien, 1998 (2-1)

Tipsa dina vänner om speltipset


SPELTIPS

1

SPELBOLAG

ComeOn

ODDS

1.95
Avatar
Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Anser att statistik är ett viktigt redskap när man ska göra analyser och dra slutsatser.
Copyright © Fotboll.com 2018