Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor
18+ Du måste vara minst 18 år för att spela på odds. Vi uppmanar dig att spela sunt & ansvarsfullt Läs merOK

Mästarnas kräftgång öppnar för tronskifte

Onsdag 14 februari

3-1

Champions League

SPELTIPS

2

Real Madrid gör en märklig säsong. Ligan är körd, Copa del Rey är körd och man har egentligen bara Champions League kvar att spela för. Problematiken för Los Blancos är att det är PSG som kommer och ska göra upp om kvartsfinalplatsen. Respass? Ja, om du frågar mig.

Blåser det snålt kring Zinedine Zidane?

Sedan den franska legenden tog över huvudtränaruppgiften i Real Madrid har laget inte gjort annat än vunnit. Och sen kom säsongen 2017/2018.
Man har ”bara” (med Real Madrid-mått mätt) spelat in 42 poäng på 22 matcher. Det är ett snitt på 1,9 poäng per match – jämfört med föregående säsong där man slutade överst i tabellen och hade ett poängsnitt på 2,4 poäng.
Man gjorde, konstigt nog, inte mycket väsen av sig i Januari-fönstret. Ja, okej, jag vet. Man har förbannat bra spelare på varje position sett på pappret, men om matcher inte vinns och titlar uteblir – spelar det då någon roll?
Varje lag, även Real Madrid, måste få ha en mellansäsong – men då brukar det innebär att man har en icke-inspelad elva eller en ny tränare. Kanske skulle man flyttat en spelare och tagit in nytt blod?
Hur eller hur, Zidane kan nog sova lugnt, jag tror inte han får foten hur säsongen är slutar.

Emery och PSG vill visa att oljemiljarder räcker hela vägen

Det är dags för PSG att nå hela vägen i Europa. Trots att det nästan gått ett år och mycket vatten runnit under broarna tror jag inte att en enda PSG-supporter har glömt, eller kommer att glömma, hur förra säsongen Champions League slutade. Flygande brasilianare, rullande Uruguayaner och en jävla massa baklängesmål. Respass, ridå.
Mot Real Madrid kommer det franska laget göra allt för att visa att värvningarna av Neymar, Mbappé m.fl. inte var förgäves. Tar man inte steget och vinner ”den där jävla Champions” som PSG:s förra fixstjärna så vackert uttryckte det, vad händer då?

Tuffast tänkbara uppgift – men seger är ett måste

Real Madrid har senaste matcherna vaknat till och bara häromdagen stänkte man in 5 bollar (CR7 stod för ett hattrick) mot Real Sociedad på Bernabeu. Gott så, men Real Sociedad är inte PSG. Man kommer dock att ge PSG en rejäl match, var så säkra.
PSG har har bevisat sig mänskliga mot Lyon och FC Bayern under säsongen, men alldeles för mycket står på spel i denna den första av två åttondelsfinaler.
Jag tror att PSG vinner, inte med mycket och kanske för den delen inte heller övertygande. Men vinner, det gör man.


Snabba fakta inför matchen:

Real Madrid har en ovanlig mellansäsong

PSG:s tur att bevisa sig i Europa

Emery mer en matchcoach än Zidane

Real Madrid - PSG historiskt

Tipsa dina vänner om speltipset


SPELTIPS

2

SPELBOLAG

Unibet

ODDS

2.90
Avatar
Följer, och älskar, Allsvenskan men även med ögonen i de större Europeiska ligorna. Även ett brinnande intresse för annat idrott, t.ex. ishockey.
Copyright © Fotboll.com 2018