Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor
18+ Du måste vara minst 18 år för att spela på odds. Vi uppmanar dig att spela sunt & ansvarsfullt Läs merOK

Måstematch för blågult i Nations League

Ryssland

Torsdag 11 oktober

0-0

UEFA Nations League

Sverige

Avslutat

SPELTIPS

Båda lagen gör mål

Sverige fick som bekant sämsta tänkbara start på Nations League för en dryg månad sedan när man förlorade mot Turkiet hemma på Friends Arena. Nu väntar Ryssland borta där blågult i princip är piskat att vinna om det ska finnas en rimlig chans till gruppseger.

LÄGET I LAGEN

Efter sommarens succé i hemma-VM fick Ryssland bästa tänkbara start på Nations League när man bortaslog Turkiet med 2-1. Därmed har det ryska laget också skaffat sig ett utmärkt läge att avancera till A-divisionen. Faktum är att man med två segrar mot först Sverige hemma och därefter Turkiet borta redan på söndag kan vara klara gruppsegrare och därmed även säkra avancemanget. Dock får man hädanefter klara sig utan mångårige målvakten Igor Akinfejev som i förra veckan meddelade att han slutar i landslaget.

Med två minuter kvar på Friends Arena för en dryg månad sedan såg det ut att bli tre svenska poäng. Men, Turkiet ville annorlunda och fem minuter senare hade gästerna vänt 1-2 till 3-2. Den svidande förlusten gör att blågult i princip måste vinna mot Ryssland om det ska finnas någon chans till gruppseger. Rent teoretiskt går det fortfarande att vinna gruppen vid förlust eller oavgjort. Men, då krävs det att andra resultat går Sveriges väg.

MATCHEN

Den stora frågan inför den här matchen är hur motivationen är hos de svenska spelare. Nations League betyder ju faktiskt i ärlighetens inte så väldigt mycket, även om det någonstans där långt fram i tiden finns en EM-plats i potten. Men, bara om man missar kvalificerar sig via ordinarie EM-kval. Något som känns ganska osannolikt med tanke på att det finns 20 EM-platser i kvalet.

Sverige var ju som bekant inte särskilt bra i träningslandskamperna i våras. På något sätt känns Nations League faktiskt som ett mellanting mellan tävlingsmatcher och träningsmatcher. Därför kan det nog tyvärr bli förlust igen, men ett mål ska nog ändå blågult mäkta med. Därför blir tipset att bägge lagen gör mål. Bäst odds hittar vi hos Bethard som bjuder 2.05 gånger pengarna för den utgången.

Speltipset: Båda lagen gör mål till 2.05 hos Bethard


Snabba fakta inför matchen:

Ryssland har gjort mål i de 8 senaste matcherna.

Sverige har gjort mål i 4 av de 5 senaste tävlingsmatcherna.

Bägge lagen gjorde 2 mål i första Nations League-matchen.

Turkiet-Ryssland (1-2)

Tipsa dina vänner om speltipset


SPELTIPS

Båda lagen gör mål

SPELBOLAG

BetHard

ODDS

2.05
Avatar
Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Anser att statistik är ett viktigt redskap när man ska göra analyser och dra slutsatser.
Copyright © Fotboll.com 2018