Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor
18+ Du måste vara minst 18 år för att spela på odds. Vi uppmanar dig att spela sunt & ansvarsfullt Läs merOK

Ska Belgien lyckas fälla ännu en stornation?

Frankrike

Tisdag 10 juli

1-0

VM 2018

Belgien

Avslutat

SPELTIPS

Frankrike vidare

Första semifinalen blir ett tungt möte mellan storebror Frankrike och lillebror Belgien. Frågan är om belgarna ska kunna rå på Deschamps manskap som börjar visa mästartakter.

LÄGET I LAGEN

Efter ett inte helt övertygande gruppspel har Frankrike verkligen gått från klarhet till klarhet så här långt i slutspelet. Målfesten mot Argentina i åttondelen följdes upp med en säker seger i kvartsfinalen mot Uruguay. Det börjar mer och mer se ut som det gjorde sommaren 1998 för ”les bleus”.

Med spelare som Griezmann, Mbappé, Kanté och Giroud är Frankrike utan tvekan favoriter till att ta hem guldet på söndag. Som det sett ut i de senaste matcherna är det svårt att se hur något lag ska kunna rå på dem.

Belgien är framme i en semifinal i VM för första gången sedan i Mexiko 1986. Dock har vägen dit inte varit helt smärtfri. I åttondelen mot Japan kom segermålet i den absolut sista sekunden och i kvartsfinalen mot Brasilien kom man undan med blotta förskräckelsen. Men, en semifinal är alltid en semifinal och där kan allt hända.

Belgien har ju också tillsammans med Frankrike turneringens bästa anfall med Hazard, de Bruyne och Lukaku. Sedan får vi också komma ihåg att Belgien faktiskt är det enda laget i turneringen som vunnit samtliga av sina matcher under ordinarie tid.

MATCHBILDEN

Senaste gången Frankrike och Belgien möttes i VM-sammanhang var 1986. Då handlade det om en bronsmatch som Frankrike vann efter förlängning, ett resultat som är ganska sannolikt även denna gång. Även om Belgien har ett mycket bra lag är det som sagt svårt att se hur de ska kunna stoppa Frankrike. På något sätt som det som att det här är fransmännens turnering. Framför allt efter det spel laget visat upp i slutspelet.

Dock lär ”les bleus” få kämpa för att slå Belgien, men man lär vinna även om det blir efter både förlängning och straffar. Bäst odds för att Frankrike går till final hittar vi hos Unibet som bjuder 1.75 gånger pengarna för den utgången.

Speltipset: Frankrike vidare till 1.75 hos Unibet


Snabba fakta inför matchen:

Frankrike har vunnit 5 av de 6 senaste slutspelsmatcherna i VM och EM.

Frankrike har gjort 6 mål på de senaste 2 matcherna.

Belgien har aldrig varit i en VM-final.

Uruguay-Frankrike (0-2)

Tipsa dina vänner om speltipset


SPELTIPS

Frankrike vidare

SPELBOLAG

Unibet

ODDS

1.75
Avatar
Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Anser att statistik är ett viktigt redskap när man ska göra analyser och dra slutsatser.
Copyright © Fotboll.com 2018