Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor
18+ Du måste vara minst 18 år för att spela på odds. Vi uppmanar dig att spela sunt & ansvarsfullt Läs merOK

Slovakien – Tjeckien i Nations League

Slovakien

Lördag 13 oktober

1-2

UEFA Nations League

Tjeckien

Avslutat

SPELTIPS

1

Slovakien – Tjeckien i Nations League. Dem forna landsfränderna möter nu varandra i Nations League och lillebror är numera starkare – i alla fall nu och på hemmaplan. Både Slovakien och Tjeckien inledde med förluster i sina respektive öppningsmatcher i Nations League – vem laddar om nu?

LÄGET I LAGEN

Slovakien

Slovakien inledde Nations League med förlust mot Ukraina med 0-1 och missade därmed att ta ledningen i gruppen och att få en bra start i Nations League.

Slovakiens form är ok – två vinster, två förluster och en oavgjord. Vinsterna har varit mot Danmark med 3-0 och mot Thailand med 3-2. Den sistnämnda matchen var väl ingen höjdare direkt.

Som lag är Slovakien ett lag som gör en del mål framåt – man snittar nu 1,6 mål på sina fem senaste matcher men i möten och på hemmaplan gör man i snitt 1,8 mål per match. I mötena mellan Slovakien – Tjeckien så görs det 3 mål per match i snitt och det talar om tighta, tuffa matcher med avgörande genom uddamål.

Skadeläget i Slovakien är ok vad jag förstår.

Tjeckien

Tjeckien kommer till den här matchen med två raka förluster – mot Ukraina och en träningsmatch mot Ryssland. Man spelade hemma mot Ukraina och där borde man ha vunnit som jag ser det men förlorade med 1-0.

Att följa upp det med en träningsmatch borta mot Ryssland och förlora den matchen med hela 5-1 är inte bra inför den här matchen.

Bortamatchen mot Slovakien är viktig av flera anledningar – dels så är det ett ”derby” mot forna landsbröderna och man vill visa att man är storebror. Fortfarande.

Jag tror inte man drar det längsta strået här.

MATCHEN

Slovakien – Tjeckien är en intressant match mellan två intressanta lag. Slovakien är ett lag som är svåra att möta då dem är tuffa, tighta och vet att dem ska slå till på kontringar för att vinna sina matcher.

Nu tar man emot Tjeckien på hemmaplan. Bara det är något som jag tror triggar spelarna i Slovakien ganska rejält. Det kommer vara högt tryck och intensivt på läktarna till hemmalagets fördel.

Speltipset: Över 2,5 mål till fina 2,30 hos LeoVegas Sport


Snabba fakta inför matchen:

Slovakien är mer taggade

Tjeckien har två raka förluster

Slovakien känns mer stabila

Tipsa dina vänner om speltipset


SPELTIPS

1

SPELBOLAG

LeoVegas Sport

ODDS

2.17
Avatar
Har spelat på de stora ligorna i Europa och Stryktipset sedan de sena tonåren. Är extra insatt i de engelska ligorna samt Allsvenskan, Serie A och La Liga.
Copyright © Fotboll.com 2018