Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor
18+ Du måste vara minst 18 år för att spela på odds. Vi uppmanar dig att spela sunt & ansvarsfullt Läs merOK

Sundsvall – Kalmar Allsvenskan

Måndag 8 oktober

2-0

Allsvenskan

Avslutat

SPELTIPS

1

Allsvenskan börjar närma sig slutet och måndagen bjuder på matchen Sundsvall – Kalmar. Det här är två lag som håller till i mitten av tabellen och här handlar det om vilket lag som har bäst inställning och mest att spela för. Jag försöker reda ut situationen i lagen.

LÄGET I LAGEN

Sundsvall

Sundsvall kommer hem igen efter en resa till Skåne och bortamatchen mot Malmö FF i söndags. En bortamatch som Sundsvall ska vara väldigt nöjda med då man fick med sig ett 0-0 resultat och en poäng. Dubbelmötet har slutat med oavgjort resultat den här säsongen vilket ju är ett bra resultat för Sundsvall.

Kollar vi till matchen mot Malmö så var Sundsvall bra försvarsmässigt och man gjorde det svårt för Malmö att luckra upp försvaret och göra mål. Malmö försökte ösa in bollar i straffområdet men fick se sig underlägsna i luftutrymmet. Sundsvall stängde matchen och man hade till och med ett apr chanser att avgöra på bortaplan.

Vad jag kan se så är skadeläget hyfsat ljust för hemmalaget inför den här matchen.

Sundsvall har på sina fem senaste matcher två vinster, två oavgjorda och en förlust. Förlusten kom mot Örebro borta 15/9 och annars har man spelat mot oavgjort mot Malmö och Djurgården. Vinsterna kom mot Sirius hemma 2/9 och Brommapojkarna borta 21/9. Jag säger att man har bra form och bra känsla i laget.

Kalmar

Kalmar ligger på en tionde palts med nio poäng ner till BP på kvalplatsen. Det är sex omgångar kvar att spela om (18 poäng) och man är med andra ord inte säkra från bottenträsket.

Senaste matchen var mot Brommapojkarna på hemmaplan och där fick man bara med sig oavgjort i en match som slutade 1-1.

Kalmar FF har på sina fem senaste matcher tre oavgjorda och två förluster. Förlusterna kom mot Malmö borta och mot Häcken hemma. Mot Häcken på hemmaplan bör man i alla fall lyckats med att få med sig en poäng – att förlora mot Malmö FF på bortaplan är nog vad man hade räknat med.

Kalmar har fyra vinster på bortaplan den här säsongen i Allsvenskan och man har lyckats med ett målsnitt på 0.7 mål på sina bortamatcher – det kommer inte räcka mot Sundsvall på Norrporten Arena.

MATCHEN

Kolla vi till den här matchen så är det mötet Sundsvall – Kalmar en match mellan två lag som inte har något speciellt att spela för. Sundsvall kan rent teoretiskt nå kvalplatserna till Europa League men då måste man vinna alla sina matcher samtidigt som flera av lagen ovanför måste tappa i sina resterande matcher – det händer inte. Man har dock en bra form och på hemmaplan kommer man vinna mot ett avsågat, svagt och omotiverat Kalmar FF.

Speltipset: Sundsvall att vinna hemma mot Kalmar FF till 1,80 hos LeoVegas sport


Snabba fakta inför matchen:

Sundsvall trivs hemma

Kalmar är dåliga på bortaplan i Allsvenskan

Kalmar har utdelning i 20 % av sina matcher

Tipsa dina vänner om speltipset


SPELTIPS

1

SPELBOLAG

LeoVegas Sport

ODDS

1,77
Avatar
Har spelat på de stora ligorna i Europa och Stryktipset sedan de sena tonåren. Är extra insatt i de engelska ligorna samt Allsvenskan, Serie A och La Liga.
Copyright © Fotboll.com 2018