Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

FOTBOLLS-VM I RYSSLAND 2018

VM-lottningen klar – Vi reflekterar

Publicerat 2017-12-01 17:47

VM-lottningen klar – Vi reflekterar

Då var lottningen av grupperna klara inför Fotbolls-VM i Ryssland. Samtliga åtta grupper är nu bestämda och med det förutbestämda spelschemat så vet vi redan nu vilka som får möta varandra samt när och vart respektive match spelas.

Grupp A

Ryssland hamnade automatiskt i Grupp A eftersom de är värdnation. Efter Ryssland lottades Saudiarabien, Egypten och Uruguay in i gruppen. Rent spontant så är Uruguay favoriten här, men som värdnation och med ett enormt publikstöd, så ska inte Ryssland räknas bort. Saudiarabien ska vara väldigt nöjda om de kniper en andraplats i gruppen och avancerar. Det blir dock ingen lätt uppgift och förmodligen kommer det att stå mellan, Ryssland, Egypten och Uruguay.

Det är utan tvekan en högintressant grupp som egentligen kan sluta hur som helst, men jag har en känsla av att Egypten inte ska underskattas.

Grupp B

I grupp D får vi ett nationsderby mellan Portugal och Spanien, där de båda är favoriter att avancera från gruppspelet. Frågan är bara vem som ska knipa förstaplatsen och få en ”tvåa” mot sig i åttondelsfinalen. Marocko och Iran har en nästintill brutal uppgift framför sig och det var nog långt ifrån ett scenario de önskade sig.

Grupp C

Frankrike jublar nog över Grupp C, men de har varit malliga förr och åkt på överraskningar. Jag tror säkerligen att fransmännen tar sig vidare, men de ska inte underskatta framför allt Danmark och Peru. jag skulle bli förvånad om Australien avancerar, men jag tror att Danmark kan ha en riktigt bra chans här till avancemang, i alla fall som tvåa i gruppen.

Grupp D

Stackars Island, våra tappra grannar. Argentina, Kroatien och Nigeria är ingen lek men vi vet samtidigt att vikingarna inte hyser någon respekt för något lag. Det vore naturligtvis mäkta kul att få se Island i slutspelet, men deras motstånd är stenhårt. Här vill jag ge en heads up för Nigera, som ser riktigt starka ut och kan bjuda upp till en rejäl fight mot alla nationer i gruppen. Inte ens Argentina kan slappna av mot ett av Afrikas, för dagen, absolut bästa fotbollsnationer.

Grupp E

Här hittar vi Brasilien, Schweiz, Costa Rica och Serbien. Brasilien kan vi nog redan nu räkna med i slutspelet men fighten mellan övriga tre kommer att bli riktigt intressant och framför allt stenhård. Jag ser dock fram emot att få se 100% Sydamerikansk fotbollspassion mellan Brasilien och Costa Rica, som jag tror är den enda som kan hota Brassarna att gå miste om tre poäng.

Sammanfattningsvis så ser jag spontant 1 säker och tre helt oskrivna sidor i denna grupp.

Grupp F

Här hittar vi Sverige, tillsammans med Tyskland, Mexiko och Sydkorea. Det här blir verkligen en tuff uppgift att bita i för våra blå/gula grabbar. Det hopp vi har är att fixa poäng mot Mexiko och Sydkorea för att försöka knipa andraplatsen. I mötet mot Brasilien så kommer Sverige automatiskt att tryckas tillbaks och tvingas att spela defensivt, precis som mot Italien i kvalet. Skillnaden är att betydligt fler chanser kommer att gå på mål och det kommer säkerligen att bli mål också.

Men hur som helst så kommer vår första match att vara mot Sydkorea och det är otroligt viktigt att vi tar vinst i det mötet, för självförtroendet och för att få de rätta förutsättningarna till att avancera på 1 vinst och någon oavgjord. Om vi inte vinner mot Sydkorea så kommer det att bli en närmast omöjlig utmaning att avancera.

Grupp G

Belgien, Panama, Tunisien och England har lottats in i den näst sista VM-gruppen. Spontant så tänker både jag och de flesta att Belgien och England i princip är klara för avancemang, men var inte så säker på det. Både Belgien och England är två nationer med otroliga spelartrupper, men de har alltid haft det svårt att få spelarna att ”lira”. De kan göra fantastiska matcher och de har manskapet att köra över vilken nation som helst, men vi kan mycket väl få se ett par riktiga plattfiskar från båda dessa lag. Spännande!

Grupp H

Här har vi ”lill-gruppen” om ni frågar mig, med Polen, Senegal, Colombia och Japan. Det fanns en chans mot slutet att Sverige kunde lottas in i denna betydligt enklare grupp, men så blev tyvärr inte fallet. Polen är starka, framför allt mot svagare nationer, men det här är en grupp som jag tror kan sluta hur som helst. Colombia spelade ruggigt bra i kvalet och såg oförskämt starka ut och Senegal ska absolut inte underskattas. Vi finner till exempel Liverpools storstjärna Sadio Mané i Senegal, som vi vet kan uträtta både det ena och det andra på egen hand.

Sammanfattning

Med fokus på Sverige och våra chanser så är det bara att hoppas på det bästa, men nu får vi grubbla och ladda i ungefär ett halvår. Ingenting är omöjligt och jag tror faktiskt att vi kan få se ett par överraskningar i detta VM. Jag har till exempel en känsla av att vi kommer få se en del afrikanskt i slutspelet, men det är ju min subjektiva åsikt och känsla. Den som lever får se!

Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Arsenal ligger varmt om hjärtat men jag ser mig som väldigt objektiv och jag uppskattar fin fotboll oavsett lag.
Topp 10 fotbollsblogg

Sociala medier

 
Ladda ned på Google Play

Om tjänsten

Fotboll.com drivs av:

Comperium AB

Org nr: 556981-8635
Bangatan 8
382 40 Nybro

Spelberoendes Riksförbund Stödlinjen
18 plus

18 års åldersgräns gäller för spel på odds och betting

Copyright © Fotboll.com 2020