Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset 24/5
Topptipset

TIPS: Topptipset 24/5

Publicerat 2021-05-24 15:11

Veckan startar med ett Topptips där vi ska titta till fotbollsmatcher från Sverige, Norge, Skottland och Irland. I hemlandet bjuds det på två matcher vardera från Allsvenskan och Superettan. Bland annat ska Malmö FF försöka gå in i sommaruppehållet som serieledare. Jakten mot åtta rätt börjar i Närke.

Spelstopp: 18:29

Sätter du full pott på Topptipset så finns det chans till bra klirr i kassan. Men för att kunna vara med och slåss om vinsterna behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR!


svenska spel


1. Örebro – Malmö FF  X

Först ut är Allsvenskan där Jon Dahl Tomassons manskap reser till Örebros konstgräs. På grund av Europaspelet MFF ska delta i senare i sommar spelade Di Blåe mot Elfsborg i torsdags, och ytterligare en viktoria bärgades. Veljko Birmančević har visat sig vara en lyckad värvning efter en ny strut, och om skåningarna behöver fokusera på något är det i så fall defensiven. Den kommer att få jobba en del när Malmö-fostrade Deniz Hümmet och Agon Mehmeti, som numera är närkingar, har börjat komma igång. Kubanerna har fått vila lite mer, och ska inte räknas bort här. X2 spelas.


2. Elfsborg – IFK Norrköping  1

Platsmattorna behåller sitt grepp om oss när blickarna vänds mot Borås Arena. Hit reser IFK Norrköping efter att kastat bort fem poäng av sex mot Degerfors och Varberg på fyra dagar. Maic Sema, bror till Ken, reducerade mot hallänningarna, men hur man än vänder och vrider på det var det en dålig insats från Norlings mannar. Elfsborg är också ett oberäkneligt gäng som i sina bästa stunder kan klå vilket allsvenskt lag som helst. Mixen av rutin (Per Frick) och nytt och spännande (Marokhy Ndione) gör Guliganerna till knappa favoriter. En liten måndagsfräckis dyker upp i Västergötland via chansspiken!


3. Värnamo – Akropolis  2

Jonas Therns Superettamanskap IFK Värnamo har defensiven som adelsmärke, och Anton Fagerström mellan stolparna har nu hållit rent i fyra omgångar på raken. 0-0 mot Västerås var emellertid en liten missräkning, och förutom Robin Dzabic på två mål har ingen kamrat lyckats näta mer än en gång. Akropolis har haft det motigt i säsongsstarten, men samtidigt finns det mer att få ut av stockholmarnas trupp. Marcus Burman är ett sådant exempel, och DIF-fostrade Oscar Pettersson är ett annat. Eftersom ettan streckas å det grövsta finns all anledning att slopa Kamraterna till förmån för en miniskräll. X2 på Finnvedsvallen är inte dumt.


4. Trelleborg – Västerås  1

Smålands grannlandskap Skåne skjuter till med en fajt. TFF segrade på Gamla Ullevi efter en rad kryss, men skåningarna har ännu inte tagit en viktoria som övertygar. Petar Petrović grundlade segern i Göteborg, men var är resten av laget? Henry Offia och Safiu Fatawu måste steppa upp om Trelle ska fajtas i toppen. Västerås stoppade formlaget Värnamo (0-0), och nu har VSK, med seriens näst tätaste defensiv, fyra matcher i följd med poäng. Den duktige försvararen Gustaf Lagerbielke har även visat sig vara en säker straffskytt när det behövs, så kanske kan de grönvita satsa på en topplacering trots allt. Hyfsat öppen tillställning betyder att heltäckningsmattan rullas ut.


5. Rosenborg – Molde  1

Norges mesta mästare Rosenborg tar sig an det senaste decenniets utmanare om den norska fotbollstronen. Molde har fyra ligatitlar sedan 2011, och utmanade Bodö förra säsongen. Dock kostade det svaga bortaspelet mycket, så mycket att MFK inte orkade hålla jämna steg med de blivande mästarna. Bland annat kom en jobbig 1-3-förlust just här i Trondheim. En av RBK:s bästa spelare på de fyra ligaomgångar som de svartvita avverkat är Kristoffer Zachariassen som redan hunnit näta fem gånger. Under 2020 blev det totalt tolv baljor på 29 matcher för yttern. Mittfältaren blir den avgörande faktorn, och därmed spikas ettan i den tidiga seriefinalen på klassiska Lerkendal!


6. Kilmarnock – Dundee FC  1

Hejdå Skandinavien, hej brittiska öar. I sydvästra Skottland har Kilmarnock goda chanser att behålla sin Premier League-status tack vare Brandon Haunstrups reducering i Dundee (1-2). Med ett mål, kanske av målsprutan Kyle Lafferty, är Killie tillbaka i förarsätet. Gästerna hade spelet och segrade, men vätan gjorde nog sitt. Svenske Osman Sow fick ett inhopp, men på hela taget är The Dees svagare och kommer inte att hålla hela vägen på Rugby Park. Blåvit spiketta!


7. Shamrock Rovers – Sligo Rovers  2

På den gröna ön Irland har mästarna Shamrock Rovers skakats av usla ett poäng på två omgångar. Nederlaget mot Dundalk var välförtjänt, och även om Seán Hoare är tillbaka i försvaret efter sin avstängning känns Hoops inte särskilt heta. Sligo klarade 1-1 mot värdarna för en dryg månad sedan, och nu har The Bit O’Red nio poäng på tre omgångar. Jordan Gibson har exploderat och är uppe på fem ligakassar. Mer kan det säkerligen bli i Dublin när en bortaskräll fördjupar värdarnas kris. Alla tecken på Tallaght Stadium!


8. Derry City – St. Patrick’s  X

Trots att Derry ligger i Nordirland spelar värdarna i den irländska ligan, och har gjort det allt bättre sedan den tröga starten. James Akintunde var mannen som gjorde målen 2020, och nu när engelsmannen haft det kämpigare har försvararen Cameron McJannett axlat manteln och klämt in hela fyra bollar på tolv kamper. I maj har verkligheten kommit ikapp St. Patrick’s som torskat hälften av kamperna, och haft turen med sig i övriga fajter. The Saints är precis som Derry ett mittenlag, och därför är det klokast att måla på brett på Brandywell Stadium!


Spiken! – Kilmarnock

Kvalitet och hyfsad vårform ger Kilmarnock en klar fördel gentemot Dundee som inte klått Killie sedan 2017. Hemmaseger med något mål och värdarna får spela i finrummet i minst tolv månader till!

Skrällen! – Sligo Rovers

Shamrock är inte vana vid motgång vilket märkts på de vanligtvis så stabila Hoops. Besökarna smyger med i toppen, och i denna takt kan det bli ligatitel nummer fyra i gästernas historia. Stressa sönder och kontra borta dem, Sligo!

Har du vad som krävs för att tippa rätt? Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Åtta gröna bockar på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

108 rader

1. Örebro – Malmö FF x2
2. Elfsborg – Norrköping 1
3. Värnamo – Akropolis x2
4. Trelleborg – Västerås 1×2
5. Rosenborg – Molde 1
6. Kilmarnock – Dundee FC 1
7. Shamrock – Sligo 1×2
8. Derry – St. Patrick’s 1×2


NYTT  Direktspel på Fotboll.com

Vi erbjuder ett unikt sätt att tippa på Topptipset, där du får talongen, statistik och speltips på samma sida. Nej, inte samma webbplats, ALLT på samma sida!

  • Svenska Spels riktiga talong med vår statistik
  • Lägg raden / systemet på Fotboll.com
  • Betala direkt till Svenska Spel med ett klick

Inget extra krångel – Bara bättre förutsättningar


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |