Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Spelbolagens bettingplattformar

oddsplattformar i mobiler

Det finns fortfarande en hel del spelbolag som erbjuder odds och betting. Även om alla bettingsajter, visuellt upplevs unika, är det många spelbolag som faktiskt använder av sig av samma bettingplattformar och leverantörer av odds. Här listar vi de vanligaste bettingplattformarna och de svensklicenserade spelbolagen som använder dem.

kambi oddsplattform logo

1 KAMBI

Kambi är en av de största bettingplattformarna och finns hos bland annat Unibet, Mr Green och Leo Vegas. I jämförelse med andra leverantörer av plattformar för odds och betting, har Kambi ett betydligt större utbud med spelalternativ och oddsmarknader per match. Kort och gott går det att hitta det mesta när det kommer till odds på fotboll hos de spelbolag som har Kambi.

Över 400 marknader för PL-matcher

Om man till exempel tittar på antalet marknader och spelalternativ för en match i Allsvenskan, så ser man snabbt att det skiljer sig i utbudet. Här ligger Kambi på drygt 250 marknader per match, medan många andra bettingplattformar inte ens når upp till 200 marknader per match. För stora matcher i Premier League är det inte ovanligt med över 400 marknader per match. Även vad gäller långtidsspel och vinnarspel slår Kambi de flesta övriga bettingplattformar.

Bra utbud med ligor och turneringar

Vad gäller antalet olika ligor och turneringar som finns att tillgå får man dock säga att Kambi är ungefär likvärdiga med konkurrenternas utbud. Det går att hitta alla stora och medelstora ligor i Europa, en rad olika ligor i Nord- och Sydamerika samt några ligor i Asien och Afrika.

Kambi erbjuder också livebetting för i stort sett samtliga matcher, oavsett om det handlar om en toppmatch i La Liga eller en match i norska division 2. Hur många marknader som finns tillgängliga live varierar från match till match, men minst 100 marknader vid matchstart för matcher i större ligor och turneringar är snarare regel än undantag. Det finns även en Cash Out-funktionen med möjlighet att ta hem vinsten innan slutsignalen. Dessutom går det att följa vad som händer i matchen via livefönstret.

Högre odds och snabb navigering

Sammanfattningsvis levererar Kambi en produkt med en bredd som övriga stora bettingplattformar till viss del saknar. Även oddsen håller hög nivå och är ofta högre än vad flera andra konkurrenter levererar. Dessutom går det snabbt och enkelt att navigera och hitta det man söker.

Notera dock att det kan skilja något i utbudet med oddsmarknader mellan de olika bettingsidorna som använder Kambi. Vissa spelbolag som använder Kambi kan ibland själva bestämma oddsen på sina bettingsidor, medan andra låter sig helt styras av de odds som levereras.

SPELBOLAG MED KAMBI

swish
Besök
18+ - Regler och villkor gäller, Stödlinjen.se - Minsta insättning 100 kr. Vid vinst på gratisspel betalas vinst minus insatsen ut. Inget omsättningskrav på vinsten.
Bank ID
Besök
18+ - Regler och villkor gäller, Stödlinjen.se - Insättning min, 100 kr, max. 500 kr | Omsätt insättning till min. odds 2.00 för att erhålla freebet | Inget oms. krav |
Bank ID
Besök
18+ - Regler och villkor gäller, Stödlinjen.se - Minsta insättning 100 kr. Gratisspel giltigt i 60 dagar. Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.
Bank ID
Besök
18+ - Regler och villkor gäller, Stödlinjen.se - Spela för minst 100 kr till minst 1.6 i odds inom 60 dagar. | Vinst minus insats betalas ut | Inget oms. krav |
Bank ID
Besök
18+ - Regler och villkor gäller, Stödlinjen.se - 1 Freebet upp till 500 kr tilldelas vid ett första sportspel som rättats som förlust. Freebet kan inte delas upp.
Bank ID
Besök
18+ - Regler och villkor gäller, Stödlinjen.se - Omsättningskrav: 1x bonusen till odds 1.80 eller högre.

betsson group bettingplattform

2 BETSSON-GRUPPEN

Betsson-gruppen har en egen bettingplattform som finns hos bland annat Betsson och Betsafe. Betsson-gruppens plattform har ett brett utbud av odds och spelalternativ. För enskilda matcher i stora ligor som Premier League, La Liga och Serie A finns det en bra bit över 500 marknader och spelalternativ per match.

Många långtids- och vinnarspel

Men, den kanske största styrkan hos Betsson-gruppens plattform är att det finns så många långtidsspel och vinnarspel att tillgå. Framför allt finns det en hel del lite mer ovanliga långtids- och vinnarspel. Exempelvis går det att spela på hur många röda kort ett antal olika lag i Serie A kommer att dra på sig under säsongen.

Tittar man på antalet olika ligor och turneringar som finns tillgängliga är utbudet precis som hos de flesta andra bettingplattformar mycket stort. Här finns i princip alla i ligor i Europa, förutom de allra minsta, det vill säga alltifrån engelska Premier League, spanska La Liga och tyska Bundesliga till lettiska Virsliga, moldaviska Divizia Națională och rumänska andraligan.

Bra navigering

Plattformen erbjuder förstås också livebetting med ett stort antal marknader att välja mellan. En match som exempelvis har över 200 marknader pre-match har drygt 100 marknader tillgängliga för livebetting. Dessutom finns Cash Out, vilket innebär att det går att ”stänga” ett spel innan slutsignalen och ta hem en del av vinsten. Med hjälp av visualiseringsverktyget går det att se vad som händer i matchen. I vissa matcher kan man till och med följa varje enskild passning, något som inte finns hos andra bettingplattformar.

På det stora hela håller Betsson-gruppens bettingplattform hög klass då utbudet av odds är stort. Dessutom är oddsen som regel konkurrenskraftiga, samtidigt som navigeringen funkar mycket bra. Med andra ord är det lätt att hitta det man letar efter.

BETSSON GRUPPENS SPELBOLAG

Bank ID
Besök
18+ - Regler och villkor gäller, Stödlinjen.se - Omsättningskrav: 1x bonusen till odds 1.50 eller högre inom 60 dagar. Min. insättning 100 kr.
swish
Besök
18+ - Regler och villkor gäller, Stödlinjen.se - Omsättningskrav: 6x bonusen till minst 1.80 i odds inom 60 dagar. Min. insättning 100 kr.

sbtech odds plattform logo

3 SBTECH

SBTech tillhör en av de största bettingplattformarna och används av flera stora svenska bettingsidor, som till exempel Bethard och ComeOn. Många känner nog inte till att även Svenska Spel numera är byggt på denna plattform. Under 2020 köptes plattformen upp av det amerikanska företaget DraftKings, men i branschens folkmun så kallar man fortfarande plattformen för SBTech. Det som sticker ut med denna plattform, är det förhållandevis tunna utbudet med oddsmarknader på de flesta matcher.

Färre marknader per match

För exempelvis matcher i Allsvenskan ligger SBTech på runt 140 marknader och spelalternativ per match, medan andra bettingplattformar kan ha runt 250 marknader för en enskild allsvensk match. Dessutom har SBTech ganska skralt med långtidsspel och vinnarspel för de stora ligorna som Premier League, Serie A och La Liga.

Man kan dock inte kan klaga på SBTech när det kommer till antalet ligor och turneringar som det finns odds för. Här går det nämligen att hitta odds för ligor i alla europeiska länder förutom de allra minsta. Till exempel finns odds för slovenska ligan, tyska regionala ligan Oberliga Hessen, isländska fjärdedivisionen och skotska Highland League. Utöver det finns även odds för ett stort antal ligor i övriga världen.

Likvärdiga odds i jämförelse med konkurrenter

På SBTech finns även livebetting tillgängligt. Men, precis som när det kommer till betting pre-match är antalet marknader vid livebetting färre än hos konkurrenterna. Men, Cash Out finns med möjlighet att ”casha ut” innan domaren blåst av en match. Dessutom är Match Tracker-funktionen mycket bra där det i realtid går att följa vad som händer i matchen, samtidigt som statistik är lättillgängligt.

Som helhet fungerar SBTechs bettingplattform ganska bra. Samtidigt är oddsen varken högre eller lägre än på andra stora bettingplattformar.  Dock ska sägas att det finns andra bettingplattformar som är bättre, inte minst vad gäller utbud. Men, även när det kommer till navigering. För stundtals känns det som att SBTech skulle behöva arbeta lite med användarvänligheten.

SPELBOLAG MED SBTECH

Trustly
Besök
18+ - Regler och villkor gäller, Stödlinjen.se - Min. insättning 100 kr | Insättning och bonus måste omsättas 4x till odds 1.80 eller högre, inom 60 dagar |
Bank ID
Besök
18+ - Regler och villkor gäller, Stödlinjen.se - Minsta insättning: 100 kr | Omsättningskrav: 2x till minst 2.0 i odds på Sport | Bonus giltig i 60 dagar |
Trustly
Besök
18+ - Regler och villkor gäller, Stödlinjen.se - Inga krav
Bank ID
Besök
18+ - Regler och villkor gäller, Stödlinjen.se - Inga krav
⭐️ NYTT
Besök
18+ - Regler och villkor gäller, Stödlinjen.se - Min insättning: 100 kr | Bonus + insättning ska omsättas 5x till odds på minst 1.50 inom 60 dagar | 
⭐️ NYTT
Besök
18+ - Regler och villkor gäller, Stödlinjen.se - Inga krav

betway group betting plattform

4 BETWAY

Betway har utvecklat en helt egen bettingplattform, precis som Betfair, 888 med flera, men Betway förtjänar extra uppmärksamhet här, då de överlag gjort det riktigt bra. Antalet marknader och spelalternativ är rent generellt i paritet med de plattformar som har ett stort utbud av marknader och odds. Exakt hur många marknader och spelalternativ som finns för varje match står dock inte angivet på bettingsidan, men vår bedömning är att utbudet håller hög nivå.

Stort utbud av marknader

Dock finns alla marknader man kan tänka sig, allt från vanliga 1X2, resultat och antal mål till odds på väldigt specifika händelser samt en rad olika marknader för målskyttar. Dessutom erbjuds även spel på när mål görs, till exempel om ett mål kommer att göras mellan 76-90 minuter, något som långt ifrån alla bettingsidor erbjuder.

Vad gäller antalet ligor och turneringar kan man lugnt säga att Betway-plattformen tagit i från tårna, för här finns det gott om ligor att tillgå. I England finns odds ända ner till National League North och South, vilket är sjätte nivån i det engelska seriesystemet, och i Tyskland till 3. Liga, som är divisionen under 2. Bundesliga. Än mer imponerande är att det finns odds för finska fjärdedivisionen, japanska J League 3 och Segunda División i Paraguay.

Något lägre odds

När det kommer till livebetting går det att hitta en hel del av detta hos Betway. Utbudet håller hög klass, inte minst för matcher i större ligor och turneringar. Dessutom finns Cash Out-funktion där det går att plocka hem en del av vinsten redan innan slutsignalen. Samtidigt är live-verktyget där det går att följa matchen i realtid mycket bra. Framför allt eftersom det går snabbt att klicka fram laguppställningar, statistik och annan information om matchen.

Sett till utbudet finns inte mycket att klaga på vad gäller Betway-plattformen. Dock verkar det som oddsen generellt ligger något lägre än de plattformar som har de högsta oddsen. Samtidigt kunde navigeringen varit lite mer användarvänlig, då det ibland kan ta lite tid att klicka sig fram till det man söker.

Bank ID
Besök
18+ - Regler och villkor gäller, Stödlinjen.se - Omsättningskrav: 6x bonusen till odds 1.75 inom 60 dagar efter första insättning.

5 SPELBOLAG MED EGNA PLATTFORMAR

Flera spelbolag har utvecklat sina egna plattformar som de använder sig av. Förutom Betway, som nämnts tidigare finns det även ett antal andra spelbolag som använder sig av egna bettingplattformar än de stora.

Betfair

är ett av de spelbolag med en egen, ganska unik bettingplattform, med både för- och nackdelar. Spelsidans layout och navigering är något av den rörigare sorten, där man kan få klicka runt en del innan man hittar det man söker. Ibland hittar man saker på helt ologiska ställen och om man till exempel klickar på fliken ”Alla” för att se alla på odds för en match, så listas inte alla odds där. Så utbudet av odds och marknader kan upplevas ganska skralt, men om man klickar runt lite så hittar man en hel del.

Oddsen är sällan bland de högsta, framför allt inom fotboll, men det förekommer att man kan hitta guldklimpar hos Betfair, under vissa marknader. En stor fördel med Betfair är att de har två plattformar, den vanliga oddsplattformen och Exchange som de kallar för Spelbörsen i Sverige. På denna andra plattformen, så sätts alla odds och bets av spelarna, där Betfair inte har något med oddsen att göra, utan bara tillhandahåller plattformen.

Livebetting är möjligt på både den vanliga oddsplattformen och Spelbörsen. På den vanliga plattformar finns ett stort utbud av olika marknader, mer än på de flesta andra bettingplattformar. Bland annat finns möjlighet att spela på nästa målgörare samt vad som kommer att hända inom fem minuter.

888sport

har också valt att ha en egen bettingplattform. Rent designmässigt får man nog säga att 888sports plattform tillhör en av de tydligare, samtidigt som det också är enkelt att navigera och hitta rätt. Dock är utbudet av odds ganska dåligt, framför allt när det kommer till marknader för individuella spelare över huvud taget.

Likt övriga bettingplattformar har även 888sport livebetting, där utbudet av odds ändå är hyfsat i jämförelse med konkurrenterna. Dessutom finns Cash Out tillgängligt för de flesta matcher.

Samtidigt är oddsen generellt lägre än på de flesta andra bettingplattformar. Det känns helt enkelt som om de tagit genvägar och förutsätter att deras stora namn fortsätter att locka spelare, trots att de har en betydligt sämre produkt.

Pinnacle

är ett annat spelbolag med en egen bettingplattform. Pinnacles bettingplattform har en ganska enkel utformning, men det kan ibland vara lite svårt att hitta vad man letar efter. Dessutom är det ganska få odds. Detta gäller både för betting innan match och vid livebetting.

Till exempel finns inga spelarmarknader för de flesta matcher. Samtidigt finns heller ingen Cash Out-funktion med möjlighet att ”casha ut” innan full tid. Dock ska sägas att oddsen generellt ligger något högre än på alla andra bettingplattformar.

Besök spelbolagen

Har allt
Besök
18+ - Regler och villkor gäller, Stödlinjen.se - Spela för minst 100 kr till odds 1.5 eller högre.
Bank ID
Besök
18+ - Regler och villkor gäller, Stödlinjen.se - Minsta insättning: 100 kr - Omsättningskrav: 5x bonusen på min 1.80 i odds inom 60 dagar.
Bra val
Besök
18+ - Regler och villkor gäller, Stödlinjen.se - Inga krav

 

Avatar

Skrivet av Fredrik Sjögren

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.
Topp 10 fotbollsblogg

Sociala medier

 
Download on the App Store Ladda ned på Google Play

Om tjänsten

Fotboll.com drivs av:

Comperium AB

Org nr: 556981-8635

Spelberoendes Riksförbund Stödlinjen
18 plus

18 års åldersgräns gäller för spel på odds och betting

Copyright © Fotboll.com 2021