Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Allt om betting online i Sverige

På Fotboll.com ger vi dig allt du behöver veta om odds och betting på fotboll. Vi ger dig målservice, resultat och statistik från ett stort antal ligor i hela Europa, från Premier League till norska Eliteserien, så att du alltid kan hålla dig uppdaterad. Du hittar även statistik om enskilda spelare samt fakta om lagen i de större ligorna.

Våra experter ger dig speltips för matcher i Allsvenskan, Premier League, Champions League och Europa League samt Sveriges matcher i mästerskap och kval. På Fotboll.com hittar du också oddsjämförelser och de bästa bettingsidorna. Om du är en van bettare eller helt grön spelar ingen roll. Vi ger dig de bästa förutsättningarna för att sätta dina bets!

Bettingmeny

 

Populäraste bettingsidorna

Swish
Hämta bonus
18+ - Regler och villkor gäller, Stödlinjen.se - Min insättning: 50 kr | Omsättningskrav: 1x insatsen på min odds 1.20 inom 60 dagar.
Bank ID
Hämta bonus
18+ - Regler och villkor gäller, Stödlinjen.se - Insättning min, 100 kr, max. 500 kr | Omsätt insättning till min. odds 2.00 för att erhålla freebet | Inget oms. krav |
Bank ID
Hämta bonus
18+ - Regler och villkor gäller, Stödlinjen.se - Omsättningskrav: 6x bonusen till odds 1.75 inom 60 dagar efter första insättning.
Bank ID
Hämta bonus
18+ - Regler och villkor gäller, Stödlinjen.se - Minsta insättning: 100 kr | Omsättningskrav: 2x till minst 2.0 i odds på Sport | Bonus giltig i 60 dagar |
Bank ID
Hämta bonus
18+ - Regler och villkor gäller, Stödlinjen.se - 1 Freebet upp till 500 kr tilldelas vid ett första sportspel som rättats som förlust. Freebet kan inte delas upp.

Spel på odds hos spelbolag kan skapa spelberoende. Vi uppmuntrar till säkert och ansvarsfullt spelande och rekommenderar dig därför att begränsa ditt spelande hos spelbolagen och att du söker hjälp om du inte kan hantera ditt spelande. Sök information och hjälp på Spelberoende.se.

Visa alla bettingsidor

18 plus

18 års åldersgräns gäller för spel på odds och betting. Spela ansvarsfullt

Betting i Sverige

Sedan den nya spellagen infördes i Sverige 1 januari 2019 har den svenska spelmarknaden genomgått stora förändringar. Svenska Spels monopol är ett minne blott och numera är det även tillåtet för privata och utländska aktörer att verka i Sverige.

För att få bedriva spel i Sverige krävs svensk spellicens utfärdad av Spelinspektionen. De spelbolag som har licens måste följa en hel del regler. Bland annat ska bolag med licens betala 18 procent i skatt på sin vinst. De ska även bedriva sin verksamhet på ett ansvarsfullt sätt vad gäller marknadsföring och dylikt. De bolag som inte följer reglerna i spellagen riskerar böter och i förlängningen även förlora sin licens, något som också skett vid ett flertal tillfällen.

För spelarna har den nya spellagen också inneburit den hel del förändringar. Hos i stort sett alla bolag med licens krävs BankID eller motsvarande för att registrera sig och logga in. Detta gör det också möjligt att stänga av sig från spel hos alla bolag med licens genom Spelpaus.

En annan stor förändring är att spelbolagen endast får erbjuda bonus vid ett tillfälle till sina spelare. Detta gör att den enda bonusen som erbjuds hos bolag med licens är välkomstbonusen.

Om bonusar

För att locka nya spelare har de flesta bettingsajter någon form av välkomstbonus. Exakt vad den bonus innebär varierar från spelbolag till spelbolag. En vanligt förekommande bonus är en viss procent på första insättningen upp till ett visst belopp, så kallad insättningsbonus. Free bet, gratisspel eller riskfritt spel är andra typer av bonusar som också förekommer.

På vår sida om bettingbonusar kan du läsa mer om olika typer av bonusar och vilka regler och villkor som ofta förekommer.


Typer av bonusar för betting

  • Insättningsbonus är precis som det låter en bonus som beror på hur stor insättning du gör. Ett vanligt bonuserbjudande i den här kategorin är ”100% i bonus upp till 1000 kr”Detta innebär kort och gott att du får 100% i bonus, det vill säga dubbelt upp, på din insättning. Sätter in 500 kronor får du ytterligare 500 kronor i bonus och har alltså sedan 1 000 kr att spela för.
  • Free bet eller gratisspel är en bonus som är precis som det låter, du får helt enkelt ett spel gratis av spelbolaget när du spelat för en viss summa. Till skillnad från en insättningsbonus måste hela summan i ett free bet användas på en och samma gång vid ett tillfälle.
  • Riskfritt spel är en bonustyp där du lägger ett spel helt utan risk att förlora några pengar. Vid en eventuell förlust får du nämligen tillbaka hela insatsen av spelbolaget.

Regler och villkor för bonusar

Alla bonusar kommer med vissa regler och villkor, som är bra att ha koll på för att kunna utnyttja en bonus maximalt. Framför allt är det viktigt att ta reda på hur det så kallade omsättningskravet ser ut då detta har stor betydelse för hur pass förmånlig en bonus är för dig som spelare.

För att du som spelare inte bara ska kunna hämta ut en bonus och sedan plocka ut bonussumman från ditt konto måste du spela med din bonus. Det här kallas att omsätta bonusen och innebär att du måste spela för motsvarande hela din bonussumma ett visst antal gånger innan den blir tillgänglig för uttag.

För att det inte ska vara för enkelt att omsätta en bonus måste de spel du omsätter din bonus på även ha ett lägsta odds. Det här kravet ligger som regel på mellan 1.50 och 2.00.

Exempel

Ett spelbolag har omsättningskravet ”4x till odds 1.80 eller högre”  och du har erhållit 1 000 kronor i bonus i samband med din första insättning. För omsätta din bonus måste du spela för 4 x 1 000 kr = 4 000 kr innan du kan plocka ut din bonus. Dessutom måste oddset på de spel du lägger vara minst 1.80. I annat fall räknas de inte till omsättningen.

Andra regler och villkor som också kan vara bra att ha koll på är hur länge en bonus är giltig. Framför allt om omsättningskravet är högt eftersom det kan ta tid att omsätta en bonus. Hos spelbolag med svensk spellicens är giltighetstiden för en bonus alltid 60 dagar.


Hur används en bonus bäst?

Vad som är den bästa bonusen beror lite på vad man är ute efter med en bonus. Vill man ha största möjliga bonus i kronor är någon form av insättningsbonus med högt maxbelopp att föredra. Exempelvis en bonus av typen ”100% i bonus upp till 2 000 kr”.

Om man däremot vill ha en bra bonus utan att behöva göra en stor insättning ska man kolla efter bonusar med en hög procent på insättningen. ”200% upp till 500 kr” är ett bra exempel på en bonus som ger mycket valuta för pengarna. En insättning på endast 250 kronor ger hela 500 kronor i bonus och totalt 750 kronor att spela för.

För alla typer av insättningsbonusar, oavsett hur de ser ut, är det alltid viktigt att kolla hur stort omsättningskravet är. Om en bonus behöver omsättas uppåt 8-10 gånger kan det vara svårt att uppnå kraven och då blir bonusen nästan värdelös. Ska man ha en rimlig chans att omsätta en bonus bör omsättningskravet inte vara mer än 3-4 gånger bonusbeloppet.

Samtidigt bör inte heller kravet på lägsta odds vara för högt, helst inte högre än 1.80 och absolut inte högre än 2.0. Här gäller det givetvis att väga antal gånger bonusen behöver omsättas mot ”lägsta odds”-kravet. Behöver bonusen omsättas endast ett fåtal gånger kanske det går att tolerera ett högre ”lägsta odds”-krav och vice versa.

För att omsätta en insättningsbonus krävs att man har tålamod. Det bästa sättet att omsätta en insättningsbonus är att sprida ut riskerna och lägga flera olika spel med så lågt odds som omsättningskravet tillåter.

Tittar man sedan på bonusar som free bet och riskfritt spel har de den fördelen att de oftast inte har något omsättningskrav. Dock omfattar de endast ett speltillfälle, vilket gör att det spelet blir väldigt avgörande. Men, de enkla reglerna kring den här typen av bonusar gör att de upplevs som mindre krångliga än insättningsbonusar.

Vid både free bet och riskfritt spel kan man ta sig friheten att chansa lite eftersom man inte riskerar något. Ett bra tips är att lägga ett spel med lite högre odds, över 2.00. På så sätt utnyttjar man bonusen på ett bra sätt och får bra utdelning vid eventuell vinst.

På våra sida för svenska bettingsidor hittar du bonusar för alla de stora spelbolagen.


Exempel

Insättningsbonus

Du har tagit del av följande bonuserbjudande: ”200% upp till 500 kr” med 3x omsättningskrav till min. odds 1.80.

För att få ut mesta möjliga av den här bonusen sätter du in 250 kronor och får 500 kronor i bonus. För att omsätta din bonus måste du spela för:

500 kr x 3 = 1 500 kr

Det räcker alltså inte med att du lyckats vinna 1 500 kronor utan du måste lägga spel för 1 500 kronor för att omsättningskravet ska vara uppfyllt.

Free bet

Du har tagit del av följande bonuserbjudande: ”Upp till 500 kr i free bet”, min. 100 kr. Omsätt insättning till 2.00 i odds för att erhålla free bet.

Du väljer att sätta in 200 kronor vid din första insättning. Dock får du enligt villkoren inte ditt free bet på en gång. Du måste först spela för 200 kronor på spel med lägst 2.00 i odds. När du spelat för 200 kronor får du ditt free bet värt 200 kronor.

Riskfritt spel

Du har tagit del av följande bonuserbjudande: ”Riskfritt spel för 500 kr”. Gäller första spel inom 60 dagar.

För att kunna utnyttja erbjudandet måste du lägga ett spel för 500 kronor som ditt första spel. Är ditt spel lägre än 500 kronor gäller inte erbjudandet.

Om du förlorar ditt spel får du tillbaka 500 kronor från spelbolaget. Vinner du behåller du som vanligt vinsten.

Om odds

Oddset är det som avgör hur stor din eventuella vinst blir om ditt spel går in. Hur mycket du får tillbaka vid vinst bestäms av din insats multiplicerad med oddset.

Exempel 
Insats: 100 kr
Odds: 1.80
Vinst: 100 kr x 1.80  = 180 kr

I själva verket blir din vinst 80 kronor eftersom du från början hade 100 kr innan du lade ditt spel och nu har 180 kronor.

Alla odds sätts utifrån hur stor sannolikhet det är att ett eller flera scenarier ska inträffa, som till exempel resultatet i en match, hur många mål som görs eller huruvida en spelare gör mål eller ej.


Jämföra odds

Eftersom spelbolagen inte har samma odds är det viktigt att jämföra odds mellan olika bettingsajter innan du lägger din satsning. Ibland kan det skilja en hel del från en bettingsajt till en annan. Framför allt om någon sajt erbjuder så kallade boostade odds för någon match, vilket ibland innebär avsevärt högre odds än på andra sajter.

När man spelar kombinationsspel, det vill säga har flera odds på samma kupong, är det särskilt viktigt att jämföra odds mellan olika spelbolag. Med 8-10 olika spel i kombination kan några hundradelars skillnad för varje odds få stor betydelse i slutändan.

Att jämföra odds på egen hand kan vara både svårt och inte minst tidskrävande. Ett bra tips kan vara att använda sig av någon jämförelsetjänst för odds. På vår sida för oddsjämförelser hittar du de bästa oddsen för aktuella matcher.

I vissa fall kan olika spelbolag ha exakt samma odds. Det beror på att flera spelbolag använder sig av samma bettingplattform. Läs mer på vår sida om bettingplattformar.

Betting på fotboll

Fotboll är den överlägset mest populära sporten att betta på. Därför är utbudet av odds på fotboll också mycket stort hos i stort alla spelbolag. Hos de stora spelbolagen finns odds för alltifrån de stora ligorna som Premier League, La Liga och Bundesliga till obskyra ligor som Primera Division i Andorra och indonesiska ligan.

Oddsmarknader

Antalet spelalternativ, eller oddsmarknader som det ofta kallas, är idag enormt vad gäller betting på fotboll. Inte minst för matcher i de stora ligorna. Det finns odds för i stort sett allt som kan hända i en match, som resultat, antal mål, antal hörnor och målskyttar. Vid stora matcher i till exempel Champions League eller mästerskap som VM och EM är det inte ovanligt med över 500 marknader per match.

Populära oddsmarknader

  • Resultat fulltid – 1 X 2
  • Totalt antal mål – Över/under
  • Båda lagen gör mål – JA/NEJ
  • Dubbelchans – 1X, 12, X2
  • Korrekt resultat
  • Målgörare

Kombinationsspel/Bet builder

En populär spelform är att använda sig av det så kallade Bet builder-verktyget som finns på många bettingsajter. Med Bet builder går det att kombinera olika spel i samma match och satsa på till exempel både slutresultat och hur många mål som görs. På så sätt går det även att få lite högre odds om det på förhand är en väldigt ojämn match.

Scorecast/Wincast

Scorecast och wincast är en variant på kombinationsspel som finns tillgängligt för matcher i större ligor. I scorecast gäller det att tippa vilken spelare som gör exakt vilket mål i en match. Du tippar helt enkelt på att en spelare kommer göra 1-0, 2-0, 1-1, 0-3 och så vidare. Eftersom det här är ganska svårt är det höga odds i scorecast.

Wincast är något lättare då det här handlar om att tippa målgörare och slutresultat i en match. Du väljer en spelare som du tror kommer göra mål i matchen och därefter slutresultatet 1X2. Vill du göra det lite svårare kan du även tippa första eller sista målgörare och slutresultat.

Vinnarspel/Specialspel

Vinnarspel och olika former av specialspel är spel som sträcker sig längre än bara över en match. Ett vanligt vinnarspel är att man spelar på vinnaren av en liga eller ett mästerskap. Men, specialspel finns även för topplaceringar i en liga, vinnare av skytteligan och liknande. En annan form av specialspel är transferodds där man spelar på vilken klubb storstjärnorna kan tänkas gå till under transferfönstren.


Ansvarsfullt bettande

18 års åldersgräns gäller för alla typer av betting och spel på odds. Vi uppmanar dig att betta ansvarsfullt och tänka på att inte spela för mer än du har råd med. Om du har svårt att sluta spela eller misstänker att du lider av ett spelberoende så rekommenderar vi att du tar kontakt med någon av nedanstående hjälporganisationer för spelberoende. Läs mer >>

stodlinjen spelberoendes riksförbund


Betting för alla

Vissa spelar på betting för att få lite extra spänning i en match. Vissa bettar bara på skoj och förväntar sig varken stora vinster eller förluster. Men det finns de som tar betting på fullaste allvar. Det finns även de som gör djupa analyser och satsar stora pengar i hopp om att vinna stort. Tro det eller ej, men det finns en liten andel som är så duktiga och avancerade att de praktiskt taget lever på sina vinster.

Fotboll.com erbjuder något för alla som gillar betting, nybörjare som experter.

Tippa på den bästa fotbollen

Den självklara frågan är naturligtvis varför du ska gå till Fotboll.com innan du tippar på fotboll. Svaret är däremot lika givet, för här har du all information och alla verktyg du behöver för att ta väl grundade och informerade beslut. Vi ger dig det som du inte får hos spelbolagen, nämligen tipsen och statistiken som ger dig mer kunskap inför varje spel.

På Fotboll.com får du all information och statistik från den bästa fotbollen i världen, som också är den populäraste att tippa på. Se all fotboll idag om du vill spela på live betting eller gå till alla kommande fotbollsmatcher för att planera ditt bettande. Där hittar du all information och statistik som du behöver.

Läs även alla fotbollsnyheter för att veta vad som händer i de olika klubbarna och hur det rådande läget ser ut. De bästa tipparna kollar alltid statistik och nyheter för att skapa sig en bra uppfattning och känsla kring läget, formen och sannolikheterna.


Tippa på fotboll direkt

På Fotboll.com erbjuder vi Svenskaspels populäraste tipsrader, Stryktipset, Europatipset och Topptipset. På de sidorna hittar du SvenskaSpels riktiga tipsrader, så att du kan tippa på alla fotboll direkt hos oss. Fördelen med detta är att du på ett och samma ställe kan kolla speltips, statistik och dagsform samt lägga din rad, utan att behöva växla mellan flera sajter.

Detta är en mycket populär tjänst bland alla våra mobila app-användare, som slipper krångel med att växla fram och tillbaks i bland mobilens alla appar och sajter.

Betta hos de bästa spelsidorna

Vi listar alla bettingsidor som är populära bland alla som bettar på nätet. Du hittar alla bonusar som erbjuds samt en hel del kampanjer och erbjudanden som du kan utnyttja i din betting. Vi listar även odds för respektive match så att du kan jämföra alla odds och betta hos den bettingsida som ger dig maximal vinst.

Du ser vilka funktioner som erbjuds, som cashout, livebetting, livestreaming och mycket mer, så att du snabbt och enkelt kan hitta en plats att betta på som passar dig. För dig som vill att det ska gå snabbt och smidigt, så listar vi även bettingsidor med BankID som erbjuder betting utan konton med krånglig registrering.


Speltips för betting på fotboll

Fotboll.com fokuserar naturligtvis på allt som har med betting på fotboll att göra. Det är även den största sporten inom betting och en av de bästa att spela på då det finns så otroligt många spelformer och alternativ.

Du kan inte betta direkt på Fotboll.com, men du kan se alla matcher, jämföra odds, få matchspecifika erbjudanden, djupdyka i statistik, läsa nyheter och samla kunskap inför alla dina bet. Men det bästa med att betta genom oss är att ta del av våra speltips, som ger dig information om formen, läget och matchbilden.

Bettingguide för nybörjare

För dig som är nybörjare så gör vi det enklare för dig att förstå och komma igång, genom vår omfattande betting guide. Lär dig grundläggande saker om betting, hur det fungerar, vad du ska tänka på och hur du ska börja. Lär dig fallgropar och risker samt hur du bettar sunt och ansvarsfullt.

Vi ger dig även guider för olika strategier som kan öka dina vinstchanser och ge dig mer struktur i din betting. Hela konceptet med betting handlar mycket om kunskap, kontroll och disciplin. Detta hjälper våra guider dig att uppnå.

 

Kom igång med betting

Kom igång med betting


Vanliga frågor och svar inom betting

Om du aldrig har spelat på odds så kan det vara nyttigt att lära dig hur det fungerar samt vilka möjligheter och fallgropar det finns. Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna och svaren som rör betting.

Topp 10 fotbollsblogg

Sociala medier

 
Download on the App Store Ladda ned på Google Play

Om tjänsten

Fotboll.com drivs av:

Comperium AB

Org nr: 556981-8635

Spelberoendes Riksförbund Stödlinjen
18 plus

18 års åldersgräns gäller för spel på odds och betting

Copyright © Fotboll.com 2022