Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Fotbollslandslag Herrar

Se alla officiella fotbollslandslag i världen och deras FIFA World Ranking. Du kan även sortera landslagen i alfabetisk ordning, från A till Ö.

Klicka på respektive fotbollslandslag för mer information, matcher, resultat, spelartrupper, statistik och mer.

Sök klubblag


landslag i fotboll global karta

Sök fotbollsklubbar från Europas toppfotboll

Söker du fotbollslag i Europeiska toppligor? Vi listar alla fotbollslag inom den europeiska klubbfotbollfotbollen, allt från Premier League, La Liga, Serie A och Bundesliga till de bästa Klubblagen i övriga Europa, stora som små. Naturligtvis även klubbar inom svensk fotboll, från Allsvenskan ner till Division 2.

Följ landslag som du är intresserad av

Du kan följa de landslag som du har intresse av genom att installera vår app som finns på App Store och Google Play Store.

Därefter kan du lägga till de landslag som du vill följa, genom att klicka på ikonen för inställningar som finns längst upp på sidan, bredvid menyn. Där kan du även välja om du vill ha notiser från landslagens matcher, till och med vilka notiser du vill ha, allt från mål till straffar, kort, hörnor, havltid och mycket mer.

50+ av världens största fotbollslandslag

Det finns ingen sport i hela världen som har så många landslag som fotboll har. Totalt är det 211 landslag runt om i världen, men då majoriteten är nationer vi sällan ser i fotbolls-VM eller EM, så har vi valt att fokusera på drygt 50 av världens största fotbollslandslag och deras plats i FIFA:s världsranking av fotbollsnationer.

Klicka på respektive lag för att komma till lagsidan, där finns mer information, såsom matcher, resultat, statistik, spelartrupp med mera. Om du saknar något landslag, någon information eller specific statistik så kan du kontakta oss och lämna dina önskemål

Världsranking av landslag

FIFA World Ranking är ett rankningssystem som inkluderar samtliga 211 fotbollslandslag i världen och uppdateras ungefär varannan månad. Den världsomfattande fotbollsorganisationen, FIFA, rankar landslag enligt utefter deras prestationer, med de vinnande lagen placerade i toppen.

FIFA Coca Cola varldsranking av landslag

Rankingen bestäms genom ett poängsystem, där landslagen får poäng för sina resultat och prestationer i officiella matcher, mästerskap och kval. Förändringar har gjorts i rankingsystemet genom åren, efter klagomål om att tidigare poängsystem inte återspeglat landslagens verkliga styrka. Det nuvarande poängsystemet kallas Elo-betygssystemet och införlivades efter VM i Ryssland 2018. Samma poängsystem används i bland annat schack och esport.

Brasilien har rankat etta i världens längst tid av alla världens landslag.  Sedan början av 90-talet har nio lag rankat etta i världen, dessas är; Brasilien, Tyskland, Argentina, Belgien, Brasilien, Frankrike, Italien, Spanien och Holland.

 

Copyright © Fotboll.com 2023   |