Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Herrlandslag med världsranking

Här listar vi alla officiella fotbollslandslag i världen samt deras FIFA World Ranking, men du kan även sortera landslagen i alfabetisk ordning. Klicka på respektive fotbollslandslag för mer information, matcher, resultat, spelartrupper, statistik och mer.


landslag i fotboll global karta

Sök fotbollsklubbar från Europas toppfotboll

Söker du fotbollslag i Europeiska toppligor? Vi listar alla fotbollslag inom den europeiska klubbfotbollfotbollen, allt från Premier League, La Liga, Serie A och Bundesliga till de bästa Klubblagen i övriga Europa, stora som små. Naturligtvis även klubbar inom svensk fotboll, från Allsvenskan ner till Division 2.

Följ landslag som du är intresserad av

Du kan följa de landslag som du har intresse av genom att installera vår app som finns på App Store och Google Play Store.

Därefter kan du lägga till de landslag som du vill följa, genom att klicka på ikonen för inställningar som finns längst upp på sidan, bredvid menyn. Där kan du även välja om du vill ha notiser från landslagens matcher, till och med vilka notiser du vill ha, allt från mål till straffar, kort, hörnor, havltid och mycket mer.

50+ av världens största fotbollslandslag

Det finns ingen sport i hela världen som har så många landslag som fotboll har. Totalt är det 211 landslag runt om i världen, men då majoriteten är nationer vi sällan ser i fotbolls-VM eller EM, så har vi valt att fokusera på drygt 50 av världens största fotbollslandslag och deras plats i FIFA:s världsranking av fotbollsnationer.

Klicka på respektive lag för att komma till lagsidan, där finns mer information, såsom matcher, resultat, statistik, spelartrupp med mera. Om du saknar något landslag, någon information eller specific statistik så kan du kontakta oss och lämna dina önskemål

Världsranking av landslag

FIFA World Ranking är ett rankningssystem som inkluderar samtliga 211 fotbollslandslag i världen och uppdateras ungefär varannan månad. Den världsomfattande fotbollsorganisationen, FIFA, rankar landslag enligt utefter deras prestationer, med de vinnande lagen placerade i toppen.

FIFA Coca Cola varldsranking av landslag

Rankingen bestäms genom ett poängsystem, där landslagen får poäng för sina resultat och prestationer i officiella matcher, mästerskap och kval. Förändringar har gjorts i rankingsystemet genom åren, efter klagomål om att tidigare poängsystem inte återspeglat landslagens verkliga styrka. Det nuvarande poängsystemet kallas Elo-betygssystemet och införlivades efter VM i Ryssland 2018. Samma poängsystem används i bland annat schack och esport.

Brasilien har rankat etta i världens längst tid av alla världens landslag.  Sedan början av 90-talet har nio lag rankat etta i världen, dessas är; Brasilien, Tyskland, Argentina, Belgien, Brasilien, Frankrike, Italien, Spanien och Holland.

Från vänskapsmatcher till Internationella mästerskap

På Fotboll.com ger vi dig allt från träningslandskamper och vänskapsmatcher till de största internationella cuperna och mästerskapen. Följ fotbolls-EM, VM, Nations League och alla kval till dessa fotbollsevent. Herrlandslagens mästerskap och kval som vi täcker är fotbolls-VM och fotbolls-EM inkl kvalet till slutspelen. Vi täcker också Nations League, Copa America samt både Afrikanska Mästerskapet och Afrikanska Cupen, kallad African Nations Championship. Mästerskap som kan följas inom damlandslagens fotboll inkluderar Dam-VM, Dam-EM och kval till dessa.

landslagens kval i jordens kontinenter

Landslagens VM-kval per kontinent och konfederation

Europa – Tveklöst den tuffaste kontinenten där Sverige kämpar om en plats i VM-slutspelen tillsammans med stornationer som Tyskland, Italien, Holland, Frankrike, England och många fler.
Konfederation: UEFA – Union of European Football Associations


Afrika – Här hittar vi några riktiga guldkorn till fotbollsnationer som presterat riktigt bra under flera mästerskap, till exempel Nigeria, Egypten, Marocko och Senegal.
Konfederation: CAF – Confederation of African Football


Sydamerika – Den Sydamerikanska kontinenten och de landslag som huserar där behöver knappast någon närmare presentation. De gigantiska rivalerna Brasilien och Argentina kämpar om vem som är den bästa fotbollsnationen. Resten av landslagen får skrapa upp smulorna, t.ex Uruguay, Chile, Colombia med flera.
Konfederation: Conmebol – Confederación Sudamericana de Fútbol


Nordamerika – USA, Kanada och Mexiko är de största fotbollsnationerna här. Men det är ett större VM-kval än många tror, där 6 kvalgrupper, vardera innehållande fem landslag. Detta på grund av alla små nationer i Karibien, som Curacao, Haiti, Bermuda, Aruba, Kuba och många, många fler.
Konfederation: Concacaf – Confederation of North, Central America and Caribbean Association Football


Asien – Ett enormt VM-kval med alla nationer från Mellanöstern, Indien, Japan, Kina, Thailand och Australien, för att nämna några få. Till och med Nordkorea är med och spelar om att kvalificera sig till fotbolls-VM.
Konfederation: AFC – Asian Football Confederation


Oceanien – Det minsta kvalet på jordklotet och kanske det minst spännande också. Här är det endast två kvalgrupper, innehållande nationer som Nya Zeeland, Tahiti, Fiji och Salomonöarna med flera.
Konfederation: OFC – Oceania Football Confederation

 

Copyright © Fotboll.com 2024   |