Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Fotbolls-VM Damer

Statistik

Det finns tyvärr ingen statistik.

Oddsjämförelse

Just nu kan vi inte visa några snittodds för Fotbolls-VM Damer. Detta kan bero på att inga matcher i Fotbolls-VM Damer spelas i närtid.


Damernas Fotbolls-VM 2023

Fotbolls-VM för damer 2023 arrangeras i Australien och Nya Zeeland, och detta blir för första gången som mästerskapet delas mellan två nationer. Mästerskapet pågår från den 20:e juli till den 20:e augusti, närmare bestämt en hel månad av spännande damfotboll under sommaren. Totalt deltar 32 landslag från alla världens hörn i jakten på den prestigefyllda VM-pokalen.

Dam-VM i Australien och Nya Zeeland

Fotbolls-VM 2023 kommer att spelas på tio olika fotbollsarenor: sex i Australien och fyra i Nya Zeeland. Stadium Australia i Sydney är den största av arenorna med en kapacitet på över 80 000 åskådare, medan den största arenan i Nya Zeeland är Eden Park i Auckland med plats för drygt 50 000 åskådare.

Mästerskapets struktur

Gruppspelet i fotbolls-VM 2023 inleds den 20:e juli och sträcker sig fram till den 3:e augusti. Under den här perioden kommer åtta grupper (A till H) att spela med fyra lag i varje grupp. De två bästa lagen från varje grupp avancerar vidare till kvartsfinal. Det klassiska gruppspelssystemet ger tre poäng för en vinst, ett poäng för en oavgjord match och inga poäng vid förlust. Sammanlagt kommer vi att få se 48 matcher under denna period.

Datum och tider för VM 2023

De två första kvartsfinalerna spelas den 11:e augusti, där det gäller att vinna eller försvinna – hela vägen fram till finalen. Ytterligare två kvartsfinaler spelas den 12:e augusti. Den 15:e augusti spelas den första semifinalen, följt av den andra semifinalen den 16:e augusti. Bronsmatchen äger rum den 19:e augusti, och turneringen avslutas med finalmatchen den 20:e augusti.

De viktigaste datumen sammanfattade:

20 juli: VM-start

20-25 juli: Gruppspel – Omgång 1

25-30 juli: Gruppspel – Omgång 2

30 juli-3 augusti: Gruppspel – Omgång 3

5-8 augusti: Åttondelsfinaler

11-12 augusti: Kvartsfinaler

15-16 augusti: Semifinaler

19 augusti: Bronsmatch

20 augusti: VM-final

Matchtider under VM

Matcherna i fotbolls-VM för damer 2023 är schemalagda på väldigt olika tider, dygnet runt, för att det ska tidsmässigt ska passa så många som möjligt i olika länder och tidszoner.

Tiden för matchstart är planerad enligt följande:

02:00, 03:00, 04:00, 04:30, 06:30, 07:00, 07:30, 08:00, 09:00, 09:30, 10:00, 10:30, 11:30, 12:00, 13:00 och 14:00. 

Med totalt 64 matcher att se fram emot, kommer vi att uppleva en månad full av passion, glädje och gemenskap genom fotbolls-VM för damer 2023. Så låt oss alla samlas, heja på våra lag, och njuta av varje magisk stund av detta historiska evenemang.

 

Om fotbolls-VM för damer

FIFA Women’s World Cup, är det officiella, engelska namnet på den internationell fotbollsturnering som hålls vart fjärde år för damlandslag. Mästerskapet är damernas motsvarighet till herrarnas fotbolls-VM, där båda arrangeras av FIFA (Fédération Internationale de Football Association), världsfotbollens styrande organ.

Dam-VM i fotboll innehåller vanligtvis 24 lag, som delas upp i sex grupper med fyra lag vardera. De två bästa lagen från varje grupp går vidare till slutspelet, bestående av åttondelsfinaler, kvartsfinaler, semifinaler och finalen.

Det vinnande laget tilldelas FIFA World Cup-pokalen för damer, som utseendemässigt skiljer sig från herrpokalen. Pokalen för Dam-VM, som är av brons och guld, ska föreställa bilden av en kvinna som håller i en fotboll.

fotbolls-VM Damer pokal

Dam-VM och dess korta historia

Det första fotbolls-VM för damer hölls 1991 i Kina, och det har hållits vart fjärde år sedan dess. Innan världsmästerskapet i fotboll för damer skapades var fotbollstävlingar för damer väldigt begränsade, med endast två inofficiella inbjudningsturneringar för damer som hölls 1970 och 1971.

Tillväxt och popularitet: Under åren har fotbolls-VM för damer vuxit i popularitet och dragit till sig betydande uppmärksamhet från fotbollsfans över hela världen. Det har också spelat en avgörande roll för att främja och utveckla damfotboll globalt.

USA:s damlandslag och Tysklands damlandslag i fotboll har varit de historiskt dominerande lagen, som också har vunnit flera VM-titlar. Det amerikanska damlandslaget har varit särskilt framgångsrikt, säkrat flera mästerskap och under lång tid varit i toppen av FIFA’s världsranking av damlandslagen.

Sveriges damlandslag i fotboll är också i toppen av världsrankingen och anses vara en av världens bästa fotbollsnationer för damer. Detta gör naturligtvis Dam-VM extra spännande då förväntningarna är höga bland de svenska fansen.


Se även: Sveriges herrlandslag

Copyright © Fotboll.com 2024   |