Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Championship

Det finns inga kommande matcher.

Om Championship

EFL Championship, även kallad Sky Bet Championship, är den högsta serien i English Football League (EFL) men Englands näst högsta serie i fotboll. Ligan har funnits sedan början av 1900-talet men fick sitt namn och sin ny-premiär 2004. Championship är den mest bevakade ligan i sin division och håller mycket hög nivå på sin fotboll.

Ligan består av hela 24 lag och är i regel en mycket jämn liga där allt kan hända. Därför är ligan också mycket populär bland alla som spelar på betting och stryktipset, där Championship matcher ofta är med. Det är faktiskt endast fem lag (2017) som någonsin vunnit ligan mer än en gång, vilket talar för att allt kan hända. Det är med andra ord en extra spännande liga att följa.

Ligaplaceringar

De två lag som får flest poäng efter ligans slut flyttas direkt upp till den högsta serien Premier League. Lagen som slutar på plats 3 - 6 möts i en playoff där det bästa laget går vidare till Premier League. Laget på plats 3 möter laget på plats 6 och laget på plats 4 möter laget på plats 5. Vinnarna från de båda matcherna möts i en final på Wembley Stadium som är Englands största arena.

De tre sämsta lagen som får minst poäng i Championship flyttas direkt ner till den lägre serien League One.

 

Championship odds

Här på Fotboll.com kan du se odds för alla matcher i Championship. Klicka på matcherna i spelschemat som du hittar här ovanför för att komma till vår oddsjämförelse. Där kan du se odds för 1X2, antal mål - över/under, Dubbelchans, Båda lagen gör mål och hörnor. 

Oddsmarknader på matcher

Championship är en relativt populär bettingmarknad, vilket gör att många spelbolag erbjuder ett stort antal oddsmarknader för matcher i den engelska andraligan. Faktum är att antalet marknader kan vara nästan lika många som för större europeiska ligor som till exempel franska Ligue 1 eller tyska Bundesliga. Exempel på oddsmarknader för Championship:

- Fulltid
- Antal mål
- Båda lagen gör mål
- Antal hörnor
- Dubbelchans
- Korrekt resultat
- Halvlek
- Målgörare
- Scorecast/Wincast
- Matchhändelser

Odds på vinnare i Championship

För att vara näst högsta ligan är utbudet av vinnarspel på Championship bra. En del spelbolag kan ha 4-5 olika långtidsspel, som till exempel vinnare, vilka lag som flyttas upp till Premier League samt vilka lag som åker ner i League One. Dock finns det en del bettingsidor som bara har något enstaka eller inga vinnarodds alls för den engelska andraligan. Exempel på vinnarspel för Championship:

- Vinnare
- Slutar topp 2
- Lag att flyttas upp till Premier League
- Slutar topp 6
- Lag att flyttas ned
- Bästa målgörare

Boostade odds, combos och specialspel

Eftersom Championship inte är någon toppliga är det ganska ovanligt att det förekommer oddsboostar för matcher i ligan. Men, det går att hitta boostade, det vill säga förhöjda odds, bland annat vid spel på flera matcher samtidigt. Däremot förekommer combos, specialspel och liknande ganska ofta. 

Ett combospel innebär att två eller flera odds läggs ihop till ett gemensamt odds, som då också blir högre. Ett exempel på en combo kan till exempel vara spel på ett visst antal hörnor och att båda lagen gör mål. 

Trots att Championship är näst högsta ligan i England förekommer olika former av specialspel hos en del spelbolag. I de flesta handlar det om spel på flera matcher samtidigt i någon form av kombo eller liknande.

Oddsjämförelser för att få bästa odds

För att hitta bästa möjliga matchodds är ett bra tips att jämföra olika bettingsidor med varandra. Eftersom ett stort antal spelbolag erbjuder spel på Championship kan oddsen för en och samma marknad variera ganska mycket. 

Fotboll.com ger dig oddsjämförelser för alla matcher i ligan, som du hittar på matchsidorna. 

Bettingsidor med odds på Championship

I stort alla svenska bettingsidor har odds för Championship med ett stort antal marknader att välja mellan. För att vara näst högsta ligan får utbudet sägas vara väldigt bra, i vissa fall nästan lika bra som för större ligor i Europa. 

Liveodds på Championship finns tillgängligt hos de flesta spelbolag, vilket innebär att det går att spela på en match medan den spelas.

Championship speltips

Då Championship är relativt populär går det att hitta speltips för matcherna i ligan. Det är viktigt att tänka på att speltips, även om de är skrivna av experter, aldrig är någon garanti för hur det kommer att gå. Däremot kan de fungera bra som inspiration och vägledning när du bettar. 

 

18+ Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se - 020 81 91 00 

 

Topp 10 fotbollsblogg

Sociala medier

 
Download on the App Store Ladda ned på Google Play

Om tjänsten

Fotboll.com drivs av:

Comperium AB

Org nr: 556981-8635

Spelberoendes Riksförbund Stödlinjen
18 plus

18 års åldersgräns gäller för spel på odds och betting

Copyright © Fotboll.com 2022