Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

FA-Cupen

Annons

Följ FA-cupen på Fotboll.com för att få alla matcher, resultat, odds, fördjupad statistik och alla TV-kanaler som sänder matcherna.

Om FA-cupen

FA-cupen arrangeras av Engelska Fotbollsförbundet, Football Association - FA och därmed har cupen fått namnet FA-cupen. Detta är en anrik cup med en lång historia, så lång att den räknas som världens äldsta fotbollsturnering då den startade säsongen 1871/1872. Arsenal är det lag som vunnit FA-cupen flest gånger av alla engelska klubbar.

Cup-struktur

En lottning sker mellan alla lag i Premier League och de ligor som ingår i English Football League, som till exempel Championship, League One, League Two och så vidare. Lagen från de lägre serierna spelar en första omgång. Efter det kommer lagen från Premier League och Championship med i cupspelet som startar i Augusti och pågår ända till Maj nästkommande år.

Lagen i de högre serierna spelar normalt sina första matcher i November. FA-cupen består av 14 omgångar med finalen, vilket gör den till en av de största och längsta fotbollscuperna i Europa.

Lottningar och matcher

Matcherna är rena lottningar som sker genom dragningar av bollar i en påse och hela cupen trädar sig ner där vinnarna i varje omgång går vidare till nästa omgång och får möta ett annat vinnande lag. Lottningen avgör också vilket lag som får spela på hemmaplan och det är bara en match mellan lagen i varje omgång.

Vinnaren av FA-cupen får inte bara lyfta den prestigefyllda bucklan, utan får även en plats i Europa League nästkommande säsong.

 

Topp 10 fotbollsblogg

Sociala medier

 
Download on the App Store Ladda ned på Google Play

Om tjänsten

Fotboll.com drivs av:

Comperium AB

Org nr: 556981-8635

Spelberoendes Riksförbund Stödlinjen
18 plus

18 års åldersgräns gäller för spel på odds och betting

Copyright © Fotboll.com 2021