Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Rolig och galen fakta

Här har vi samlat helt galen, rolig och intressant fakta kring händelser inom fotboll från världens alla hörn. Vet du någon galen, rolig eller häpnadsväckande berättelse? Kontakta oss och skicka in din berättelse.robotfotboll

Robotar VS människan i fotboll

Teknikens utveckling går framåt, väldigt fort! Visste du till exempel att det idag spelas robotfotboll? Ja du läste rätt, det är robotar som spelar fotboll. Det finns redan ett officiellt mästerskap som heter RoboCup, som för första gången hölls i Istanbul 2011. Syftet med sporten är att sporten ska hjälpa utvecklingen av robotteknik och målsättningen är att robotarna ska vara så bra att de slår de mänskliga fotbollspelarna under mitten av 2000-talet.

PAF bettingsida
99 free spins
utan omsättningskrav
Nordiskt spelbolag med BankID
Nordiskt spelbolag med BankID
BankID
BankID
18+ – Spela ansvarsfullt - Stodlinjen.se |
Gäller nya kunder. Minsta insättning: 100 kr. Free spins värde: 1 kr / spin. Bonusen är giltig i 60 dagar. Inget omsättningskrav.

Ahn Jung-hwan

Sydkoreansk spelare sparkades för att han gjorde mål

Under VM 2002 så blev Italien utslaget av Sydkorea, genom spelaren Ahn Jung-hwan som avgjorde matchen. Ahn Jung-hwan spelade i den italienska klubben Perugia, som sparkade den Sydkoreanska spelaren direkt efter VM, bara för att han var orsaken till att Italien blev utslaget.


rött kort fotboll

Världens snabbaste utvisning

Världens snabbast utvisade spelare är engelsmannen Lee Todd. Det tog honom endast 2 sekunder från det att visselpipan blåste för avspark. Anledningen var att Lee Todd utbrast ”Fuck me, that was loud!”, efter att domaren blåst i pipan och då denne förmodligen hade en dålig dag, fick Lee Todd genast lämna planen.


nordkoreanska fotbollssupporters

Inhyrda supporters till landslagsmatcher

Nordkorea är ett ganska omskrivet och kontroversiellt land, det vet nog de flesta, trots detta så deltar deras landslag i internationell fotboll. Förbundskaptenen har dock föga att säga till om, då det är regeringen som tar ut landslaget. Nordkoreaner är förbjudna att resa utomlands, så blir det svårt för alla supportrar att resa världen runt för att stötta sitt lag.

Men den Nordkoreanska regeringen ser ju vikten i att laget får sitt stöd, så de hyr in kinesiska volontärer som får åka på Nordkoreas matcher och heja på laget.


grönland fotboll

Grönland har ingen gräsmatta

Grönland får inte vara medlemmar i FIFA, för de har ingen gräsmatta. faktum är att det inte finns tillräckligt mycket gräs på Grönland för att fylla en fotbollsplan. Man tycker kanske att Grönland kunde anlägga en arena med gräs, men det har man inte gjort och därför är man ännu inte medlemmar i FIFA.


fotbollssupporters

5 års fotbollsförbud för våldsamma huliganer

Mellan 1985 och 1990 så var England förbjudna att spela internationell fotboll. Anledningen var att engelska huliganer orsakade 39 dödsfall och 600 skadade under 1985, vilket ledde till att FIFA gav dem straffet. Sedan dess har de engelska supportrarna lugnat ner sig och idag är det förhållandevis bra atmosfär och säkerhet under matcherna.


brasilien fotboll

Det enda laget i världen som aldrig förlorat mot Brasilien

Tro det eller ej, men det är faktiskt våra grannar Norge, som är det enda landslaget i världen, som aldrig förlorat mot Brasilien under professionella matcher. Lagen har möts fyra gånger och Norge har till och med vunnit två av matcherna.


andres escobar

Spelare avrättad för att han gjorde självmål

Under fotbolls VM i USA 1994, så råkade den Colombianske fotbollspelaren Andres Escobar att sätta bollen i eget mål. Escobar blev senare skjuten och ryktet säger att det var mer än en skytt, varav den ena skrek ”GOAL!” för varje skott som avlossades.


ozil fotbolls-vm

En generös Mezut Özil räddade barn

Mesut Özil donerade tre miljoner kronor till 23 brasilianska barn som var i behov av operationer. Donationen tog han från sin VM-bonus som han fick av guldmedaljen i Brasilien. Skulle du kunna tänka dig att skänka knappt en fjärdedel av din lön till behövande barn? För 3 miljoner är vad Özil tjänade i veckan hos Arsenal.


åska fotbollsplan

En afrikansk häxdoktor dödade hemmalaget?

Under en ligamatch i Congo 1998, slog en blixt ned och träffade samtliga spelare i hemmalaget, som genast dog. Samtliga spelare i bortalaget klarade sig dock utan skador. Det var dock 30 åskådare och funktionärer som fick brännskador. Den lokala befolkningen drog slutsatens att en häxdoktor skulle ha lagt en förbannelse över hemmalaget. Det stod ju 1-1 i matchen och hemmalaget gick ju för vinst.

Annons:

stryktipset see you on saturday


barbados självmål

Laget som gjorde allt för att få Golden Goal

I mitten på 90-talet så var Golden Goal konstigt nog värt två mål. I en match mellan Barbados och Grenada, så reducerade Grenada till 2-1 i den 71:a minuten. men Barbados var tvungna att vinna med två mål för att ta sig vidare i Caribbean Cup Tournament, så man beslöt sig att göra självmål, för att sedan försöka att vinna med Golden Goal.

Detta gjorde att matchen fick en väldigt konstig vändning, då Grenada var tvungna att försvara Barbados mål och inte sitt eget. Det slutade dock med att Barbados fick in Grenadas kvitteringsmål, så matchen gick vidare till Golden Goal, som Barbados lyckades få när de väl vände igen och spelade åt rätt håll.


peru supporters

Sydamerikansk fotboll när den är som värst

Fotboll är en religion i Sydamerika och folket hyser stor kärlek och glädje för sporten. Men det är inte alltid så glädjefyllt, speciellt inte när det går emot fansens lag. Under en match i Peru 1964, krävdes det bara ett domarbeslut för orsaka kaos och totalt upplopp, vilket ledde till att över 500 personer skadades.


Neil armstrong fotboll

Neil Armstrong fick inte spela fotboll på månen

Neil Armstrong, som var den första mannen att gå på månen, hade som önskemål att få ta med sig en fotboll upp i rymden. Herr Armstrong ville nämligen testa att sparka boll på månen. Nasa gick dock inte med på Armstrongs önskemål och det sägs att motiveringen var att NASA inte såg fotbollen som en tillräckligt amerikansk sport.


Snabbmeny

Fotboll idag
Kommande matcher
Resultat
Fotbollsligor
Fotbollslag
Tabeller

Copyright © Fotboll.com 2024   |