Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

SPELTIPS: Italien–England EM-final
Fotbolls-EM

SPELTIPS: Italien–England EM-final

Publicerat 2021-07-09 10:15

Så var vi då till slut framme vid final i fotbolls-EM 2021. För Gareth Southgate har allting gått enligt planen. Men, nu ställs det engelska laget inför sin svåraste uppgift hittills, nämligen ett Italien som utstrålar ett enormt självförtroende. ”Football is coming home?” Var inte så säker på det, för Italien kommer bli en svår nöt att knäcka för England.


100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Oddsjämförelse

Wembley Stadium, London. Avspark 21:00.

Italien imponerade stort i gruppspelet med tre raka segrar och 7-0 i målskillnad. I slutspelet har ”gli azzurri” varit riktigt bra, även om det krävdes förlängning i åttondelen mot Österrike och straffar i semifinalen mot Spanien.

Englands resa mot final har varit relativt smärtfri. Inte ett enda insläppt mål fram till och med kvartsfinal. I semifinalen mot Danmark tvingades till slut Jordan Pickford släppa en boll förbi sig efter Mikkel Damsgaard fantastiska frispark. Dock krävdes det förlängning och en tveksamt dömd straff för att England skulle besegra danskarna.

Värt att notera är att Italien och England på vägen fram till final har vunnit lika många matcher under ordinarie tid, fyra stycken.


ETT SAMSPELAT LAG

Den italienske förbundskaptenen Roberto Mancini har lyckats med det många tidigare italienska förbundskaptener misslyckats med, nämligen att få ihop ett lag. För Italien anno 2021 är verkligen ett lag som fungerar från målvakten Donnarumma hela vägen fram till Immobile.

Samtidigt jobbar man för varandra och verkar ha en bra anda i laget, mycket tack vare den ständigt leende lagkaptenen Giorgio Chiellini. Just lagandan är kanske det som kommer att föra Italien till sitt första EM-guld sedan 1968.

Sedan får man förstås inte heller glömma det kvicka, rappa offensiva spelet som är så svårstoppat. Trion Insigne, Immobile och Chiesa kommer sätta det engelska försvaret på stora prov och det ska bli intressant att se hur Stones och Maguire ska lösa det.


ITALIENS MATCHER I EM


HAR ALL PRESS PÅ SIG

England kommer att ha ett enormt stöd när man går ut på Wembley på söndag kväll. Men, det engelska laget kommer också att ha all press på sig och frågan är hur de kommer att hantera det?

Får England en dålig start kan det snarare bli en börda att spela på Wembley med alla de förväntningar på att laget ska ta sitt första mästerskapsguld sedan 1966. Dessutom är det första gången i den här turneringen, med undantag för ett halvdåligt Tyskland, som laget ställs mot en stornation.

Dock är England ett lag med mycket kvalitet, det råder det inget tvivel om. Framför allt förstås i form av lagkaptenen Harry Kane och Raheem Sterling, som förde laget till seger mot Danmark. Både Kane och Sterling måste vara minst lika bra som mot Danmark om det ska bli något EM-guld för England.


ENGLANDS MATCHER I EM


FÖRDEL ITALIEN

På pappret är det här förstås en väldigt jämn final. Dock känns det som att det är en liten fördel Italien, även om England har hemmaplan. Italien har också haft en extra vilodag. Ända sedan EM 2012 har det lag som haft en extra vilodag mellan semifinal och final tagit hem guldet i samtliga EM och VM.

Samtidigt känns det också som att Italien är lite vassare och har fler spelare med yttersta spetskompetens i det offensiva spelet. Italiens anfallsspel är också rakare. Och så har vi ju som sagt den italienska lagandan som känns som den bästa i hela EM, vilket kommer att bära hela vägen fram till guld.

För det känns verkligen som att det här är Italiens turnering och att det även är laget med de bästa spelarna. Om det räcker med ordinarie tid eller kommer att krävas förlängning för att Italiens ska vinna återstår att se.

Men, England kommer i alla fall få trösta sig med att få en skyttekung. För visst känns det som att Harry Kane kommer göra mål även i finalen och därmed gå upp på lika många mål som Cristiano Ronaldo och Patrik Schick.


Tips: Italien–England

Speltips Betway
Italien lyfter pokalen 2.00
Harry Kane gör mål under ordinarie tid 2.50

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.seTopptipset 9/7


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-04-07 23:54

Fotbolls-EM kan öka spel på odds och casino med upp till 50%

Fotboll och betting har länge gått hand i hand, vilket är naturligt eftersom det är världens största sport, som dessutom lämpar sig perfekt för spel, på odds. Faktum är att …

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-03-21 21:04

Kan Italien vinna Fotbolls-EM 2024?

Efter att vara nationen som lyfte guldet i UEFA Europamästerskapet 2020 laddar Italien om inför en ny utmaning när EM 2024 står för dörren. Som regerande mästare siktar de på …

Copyright © Fotboll.com 2024   |