Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset 24/11
Topptipset

TIPS: Topptipset 24/11

Publicerat 2021-11-22 21:37

Champions League-vecka innebär idel toppmatcher att sätta tänderna i och onsdagens kupong på Topptipset är inget undantag. Av de Championship-matcher som valts ut är också en synnerligen intressant ur ett svenskt perspektiv då Poya Ashbagi, tidigare förbundskapten för Sveriges U21, tagit över Barnsley som gästas av bolltrygga Swansea i match 7. Inga extrapengar just idag men med tanke på att Liverpool redan säkrat gruppsegern finns det kanske ändå pengar att hämta?

Spelstopp: 20.44 onsdag 24 november


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Match i fokus: Manchester City – PSG

Manchester City följde upp sin bästa prestation för säsongen borta mot Chelsea med att ganska lamslaget bege sig ut på Parc d’ Princes gräsmatta och låta PSG diktera villkoren. City borde väl rimligtvis gjort mål i matchen men att PSG klev av planen efter rättvisa 2-0 går inte att förneka. Revanschläge råder således för Pep Guardiola vars City trots allt vunnit sina två senaste hemmamöten mot PSG och brukar kunna leverera lite bättre hemma på Etihad.

PSG kommer till den här matchen i bättre skick än sist lagen möttes men det är nog ändå inte fog för att ändra på matchplanen, varpå en liknande approach med fokus på omställningar är att vänta. Mauricio Pochettino omgärdas dock alltjämt av rykten att han vill lämna för att ta över Manchester United vilket absolut kan påverka lagets taktiska följsamhet. PSG är därmed en lurig motståndare som man inte riktigt vet var man har för tillfället.


Skrällpotential: Porto

Visst, Porto föll med 1-5 i hemmamötet med nu klara gruppsegraren Liverpool men nu råder andra omständigheter som ändå ger portugiserna bättre chanser till poäng. Liverpool har inlett säsongen starkt men har inte råd med ytterligare skador eller tröttkörda spelare varpå ett något reservbetonat hemmalag som prioriterar helgens ligamöte med Southampton lär ändra Anfield här.

Porto är dessutom inte lika dåliga som i returmötet och lär vilja ta revansch här och samtidigt behålla greppet om andraplatsen inför avslutningen mot Atlético – där det räcker med en pinne om man segrar här. Sett till den offensiva utdelningen de senaste matcherna finns kapaciteten att göra både ett och två mål på ett Liverpool som inte sett helt synkade ut i defensiven den här säsongen. Vi minns också fjolårets resa i Champions League för de flerfaldiga portugisiska mästarna som inte ska underskattas.


Omgångens säkra: Blackburn

Nog fortsätter Blackburn att blanda och ge i årets upplaga av The Championship och poängen senast mot Bristol satt långt inne efter den klart mer dominanta 3-1 segern över Sheffield omgången dessförinnan. Ett fysiskt Bristol med sin väldigt direkta spelstil var ett problem för Blackburn men här bör uppgiften bli enklare. Bäste målskytten Ben Brereton agerade poängräddare senast när han gjorde mål för fjärde ligaomgången i rad i och med sitt 16:e mål för säsongen och mot ligans värsta defensiv lär han hitta nätet igen.

Peterborough har haft problem med lagen från den övre halvan den här säsongen och har bara gjort ett mål med en inspelad poäng på sina fyra senaste matcher. Man är dessutom ligans sämsta bortalag med åtta förluster och -19 i målskillnad på nio försök och har även sämst målskillnad och flest förluster om man slår ut säsongens 18 omgångar.


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Utvalt system – 54 rader

1. Manchester City – PSG1X2

Senast lagen möttes visade PSG vilken kapacitet det finns i omställningarna med formstarke Kylian Mbappé och Leo Messi som börjat hitta nätet i nya dressen. Man City har en hög nivå och lär äga bollen här men frågan är om man är lika rädd för gästernas offensiva spets som senast?

2. Liverpool – Porto1X2

Då Liverpool redan är klara lär vi få se en aningen roterad elva med tanke på skadeläget och det kommer såklart bara gynna Porto. Gästerna har andraplatsen men måste ta fyra poäng på de sista två omgångarna för att ta andraplatsen. Revanschlustan lär vara stor efter förnedrande 1-5 i returen och ett bättre Porto är att vänta.

3. Atlético Madrid – Milan1

Bakom Liverpool lever gruppen i allra högsta grad men nog är detta sista chansen för Milan att fortsätta Europa-äventyret. Italienarna har dock sett lite trötta ut de senaste omgångarna och åkte slutligen på en förlust i helgens ligaomgång vilket gör deras konkurrenskraft högst tveksam här.

4. Club Brügge – RB LeipzigX2

Leipzig är i stort behov av en rekyl efter svaga 0-2 senast i ligan och blir det inte seger här är Europa färdigspelat för den här säsongen. Club Brügge, som bara behöver en poäng här, blir ingen lätt uppgift men hemmalaget har tre raka utan seger nu och var aldrig riktigt med mot Mechelen.

5. Sporting Lissabon – Dortmund1X2

Det är tre mycket viktiga poäng på spel också i Portugal då andraplatsen mycket väl kan avgöras här. Vinner Dortmund är dem klara för åttondelen medan Sporting måste vinna med mer än ett måls marginal för att vara klara, inte minst då gästerna avslutar mot jumbon Besiktas. Säkrast med alla tecken!

6. Sheriff Tiraspol – Real Madrid2

De två inledande segrarna kommer antagligen ge Sheriff en plats i Europa League vilket är betydligt mer än godkänt. Real Madrid har spelat upp sig mot slutet och åker inte på samma mina två gånger. Chocken på Bernabéu i returen har lagt sig och detta bör bli betydligt mer ensidigt.

7. Barnsley – Swansea2

Efter 11:e förlusten på 18 omgångar har Poya Aashbagi ett gigantisk uppgift framför sig med detta Barnsley. Med bara dagar med truppen är det kanske lite väl tidigt att få effekt mot ett spelskickligt Swansea som behöver hitta tillbaka till vinnarspåret, och som dessutom inte förlorat på fem raka inbördes möten.

8. Blackburn – Peterborough1

Bortsett Fulham har Blackburn gått starkt hemma på Ewood Park. I åtta av nio hemmamatcher har Rovers gjort minst två mål och mot ligans sämsta bortalag och mest generösa defensiv är det svårt att se annat än att Blackburn får utdelning här. Skyttekungen Ben Brereton gör i alla fall minst ett!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |