Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset 18/1
Topptipset

TIPS: Topptipset 18/1

Publicerat 2022-01-17 17:16

En veckas fotboll återstår innan det återigen kommer ett litet uppehåll och även om det kommer spelas landslagsmatcher, däribland sydamerikanska VM-kvalet, är det ju inte riktigt samma sak som klubblagssäsongen. Tisdagens kupong är av blandad kompott där Englands tre högsta serier också får sällskap av Coppa Italia, La Liga och tyska DFB Pokal där Dortmunds bortamöte med St Pauli kan bli riktigt intressant ur ett skrällperspektiv.

Spelstopp: 20:44 tisdag 18 januari


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Match i fokus: Brighton – Chelsea

Det är bara lite drygt tre veckor sedan dessa drabbade samman senast och nog var det en överraskande tillställning som utspelade sig på Stamford Bridge. Brighton var på sitt allra bästa spelhumör och var det klart spelförande och dominanta laget men fick i sedvanlig stil ingen utdelning förrän i matchens absoluta slutskede, detta efter att ha fått jagat ett underläge vilket inte är första gången den här säsongen.

Med den matchen så pass färskt i minnet och det faktum att lagen kryssat tre av sina fyra senaste inbördes matcher gör att returen nere i Brighton blir mycket intressant att följa. Chelsea är fortsatt decimerade av skador och ser rent formmässigt lite rostiga ut, även om det kanske främst är trubbigheten i offensiven som sticker ut för tillfället. Det dröjer säkerligen inte länge innan det lossnar men här får man se upp!


Skrällpotential: St Pauli

Med en ungdomlig trupp kryddat med en erfaren striker, en tränare som getts både tid och förtroende och en ödmjuk inställning har St Pauli gått från ingenmansland i 2. Bundesliga till en självklar uppflyttningskandidat. Under såväl våren som hösten när saker och ting klickat för dem har laget gått från klarhet till klarhet under Timo Schultz. Det finns en hunger och ett spännande spelsätt som verkligen blir en fröjd att se mot storfavoriten Dortmund.

Gästande Dortmund, som siktar på att försvara sin titel, blir såklart en riktigt tuff nöt att knäcka speciellt om dem kommer med starkast möjliga lag från start. Erling Håland exempelvis är i riktigt vass form och med honom blir förutsättningarna såklart lite annorlunda, men Dortmund har samtidigt tappat poäng mot både Hertha Berlin och Bochum nyligen – liksom låg riktigt illa till mot Frankfurt.


Omgångens säkra: Fulham

13 mål framåt på två matcher varav Fulham senast mot Bristol City hämtade upp underläge två gånger om redan i första halvlek. Alexandar Mitrovic är inte långt från att spränga seriens målrekord och Harry Wilson har verkligen hittat formen vid rätt tillfälle då Fulham jagar vidare mot Premier League. Här har The Cottagers chansen att skapa fyra poängs marginal ner till tredjeplatsen och lär knappast sumpa den.

Birmingham har inte vunnit på fem raka matcher och är i allra högsta grad inblandade i bottenstriden. De släppte fyra borta mot Blackburn nyligen, tre mot Millwall i bortamatchen dessförinnan och hade inte mycket att sätta emot Preston senast trots räddad poäng i slutet. Nä, Birmingham har inget att hämta på Craven Cottage denna afton.


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Utvalt system – 72 rader

1. Brighton – Chelsea1X2

Intressant att se vilken matchbild och matchutveckling som väntar sett till lagens förra möte precis före nyår. Chelsea är favoriter förvisso men Brighton besegrar man inte hur som helst, och får hemmalaget bara lite utdelning för en gångs skull kan detta mycket väl sluta med en skräll!

2. Fulham – Birmingham1

Ensidig historia att vänta där Fulham har alla möjligheter att ta ytterligare ett stort kliv mot uppflyttning i och med 16:e ligasegern för säsongen. Med flest mål gjorda och färst insläppta har Fulham mer än dubbelt så bra målskillnad än närmast jagande. Nytt hattrick för Mitrovic månntro?

3. Preston – Sheffield United1X

Visst var det lite ringrostigt på sina håll som väntat för Sheffield United som föll med 0-2 mot hemmastarka Derby senast. Preston å sin sida fick återigen erfara att det blir kostsamt när man inte dödar en match med just ett 2-0 mål men håller ändock sitt svårslagna hemmafacit intakt. 1X räcker långt på Deepdale.

4. AFC Wimbledon – PortsmouthX2

Efter en något tung säsongsöppning har Portsmouth hittat formen mot slutet och även om det blev förlust senast är man inom räckhåll från playoff-platserna. Mot ett Wimbledon som inte vunnit på fyra matcher och som fortsätter flörta med nedflyttningsstrecket ligger gästerna bra till att få med sig tre viktiga poäng. Hemmalaget lär dock spjärna emot så länge man kan precis som mot serieledande Wycombe så ta med krysset för säkerhets skull!

5. Juventus – Sampdoria1

Efter tre raka uddamålsförluster ligger Sampdoria fortsatt lite väl nära nedflyttningsstrecket i Serie A för att ha råd att bränna onödig energi på cupspelet, allra minst när man möter en av storfavoriterna redan i detta skede. Spezia väntar till helgen vilket är bra mycket viktigare än att försöka mäta sig med ett Juventus som man inte räckte till mot i höstas och som dessutom har Paulo Dybala i kanonform.

6. Cadiz – EspanyolX2

0-2 borta mot Osasuna blev droppen för beslutsfattarna i Cadiz som därefter kickade omtyckte Alvaro Cervera, något som kan få konsekvenser här både från läktar- och spelarhåll. Espanyol har således en toppchans att bättra på sitt bedrövliga bortafacit genom att smida medan järnet är varmt och utnyttja hemmalagets situation, men räkna inte med någon målfest varpå krysset måste med som säkerhet!

7.  St Pauli – Dortmund1X2

Bästa laget från 2. Bundesliga som fortsatt är obesegrade på hemmaplan gillar säkerligen sina chanser när storfavoriten Dortmund kommer på besök, och sett till den fotboll som hemmalaget vanligen bjuder på blir detta knappast något enkel uppgift för gästerna. Och det även om exempelvis Håland skulle komma till spel då Dortmunds försvarsspel lämnat en hel del att önska den här säsongen.

8. Bochum – Mainz1

Såväl nykomlingen Bochum som Mainz har tack vare sitt hemmaspel lyckats etablera sig i mitten av tabellen. Senast lagen möttes i helgen slutade en jämn historia med knappa 1-0 till Mainz som gjorde det mesta av sina hemmafavör, varpå det väl är upp till Bochum att ge svar på tal i cupen nu precis som ifjol? Då överraskade nämligen underdogen Bochum på bortaplan när man via straffar avancerade vidare.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |