Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Onsdag 25/5
Europatipset

TIPS: Europatipset Onsdag 25/5

Publicerat 2022-05-24 21:21

Eftersom ingen lyckades lösa 13 rätt på helgens kupong på Europatipset ligger det sex extra miljoner i potten denna vecka. De 13 utvalda matcherna går både över onsdag och torsdag som med den europeiska toppfotbollen så gott som färdigspelad hämtar sina matcher från de lägre divisionerna i Sverige. Men, det återfinns också fyra cupfinaler liksom det ruggigt intressanta kvalet till franska Ligue 1 som kan bli riktigt dramatiskt!

Spelstopp: 18:59 onsdag 25 maj


svenska spel


Match i fokus: Hammarby – Malmö

För andra året i rad spelar Hammarby final i Svenska Cupen och det är med goda förhoppningar dem siktar på andra raka cuptriumfen. Malmö har utöver att vara fortsatt plågade av skador i truppen nämligen också förlorat samtliga tre finaler dem deltagit i under 2010-talet som i övrigt verkligen har varit deras mest dominanta period i modern tid.

MFF har inte heller varit särskilt lyckosamma i Stockholm den senaste tiden med dubbla smällar mot AIK och Djurgården. Lägger man därtill också krysset mot Hammarby, också det i maj vilket innebar sjätte inbördes bortamötet i rad utan seger för Malmö, har alltså de regerande mästarna gått mållösa ur samtliga tre matcher i huvudstaden. Slagläge för Bajen här?


Skrällpotential: Sylvia

Precis som ifjol har Sylvia öppnar säsongen i division 1 norra starkt. Bra prestationer mot såväl Gefle och Haninge som också inlett starkt följdes upp av en imponerande 1-0 seger hemma mot ett av fjolårets topplag Karlstad. Av starten det är året att döma bör Norrköpings-laget kunna gå genom säsongen något mer stabilare och med större kontinuitet än ifjol.

Det blir dock ingen lätt uppgift här mot fjolårets tabelltrea och nuvarande serieledaren Sandviken. Dem har siktet tydligt inställt på Superettan och har efter premiärförlusten fått upp farten. Å andra sidan har motståndet kanske inte varit det bästa serien har att erbjuda vilket, tillsammans med Sylvias hemmafördel här, ändå motiverar garderingar.


Omgångens säkra: Midtjylland

Det är svårt att inte imponeras över hur Midtjylland totalt ritat om fotbollskartan i Danmark. Klubben agerar, presterar och investerar föredömligt och har som en följd av det också växt till landets mest välskötta fotbollsklubb. Något som såklart också har återspeglats i resultaten och tabellplaceringar efter att dem den här säsongen sånär tog tillbaka titeln från FC Köpenhamn i Superliga.

Nu får dem dock chansen att ta tillbaka cuptiteln som dem missat två säsonger i rad tack vare semifinalförlusten 2019 och dunderskrällen ifjol. Man gör det mot ett Odense som visserligen tog poäng av dem dubbelt upp i seriespelet under säsongen men som i övrigt har en riktigt tung säsong bakom sig. Tredje gången gillt således för toppseedade Midtjylland!


svenska spel


Utvalt system – 216 rader

1. Roma – Feyenoord12

Finaldags i Conference League och nog är det en delikat sådan som vi har framför oss. Roma går självklart in som klara favoriter men får likafullt passa sig för en potent Feyenoord-offensiv. Kan dem dessutom sätta defensiven lika bra som i bortareturen mot Marseille finns det ingenting som säger att dem inte kan skrälla sig till titeln här. Läge för alla tecken?

2. Lilleström – Vålerenga1X

Den här säsongens inledning tyder visserligen på att det skiljer en hel del mellan dessa två, men ser man tillbaka på fjolåret är det nog ändå inte så stor skillnad dem emellan. Blott fyra poäng blev differensen efter 30 omgångar där Vålerena också slutade på färst förluster efter toppduon – och minst insläppta efter överlägsna Bodö. Tillräckligt bra fortfarande för att göra detta till en jämn historia precis som ifjol?

3. Forward – Karlstad2

Nu bommade visserligen Karlstad borta mot Sylvia när undertecknad senast spikade dem på kupongen, men mot ett betydligt svagare Forward som precis tagit klivet upp till ettan igen ska det onekligen kunna bli ett par måls segermarginal.

4. Hammarby TFF – Haninge12

Ovisst möte sett till hur klena Haninge var i bortaspelet ifjol och Hammarby alltid är ett lurigt lag med potential att överraska. Men då hemmalaget redan förlorat fem av åtta omgångar och inte ser ut att hålla nollan här heller kan detta absolut fungera detta som en bra värdespik om garderingar behövs på annat håll i jakten på miljonutdelning!

5. Motala – Örebro Syrianska12

Fyra hemmasegrar av fyra möjliga. Nog talar det mesta för att det är hemmastatistiken som kommer spela störst roll huruvida nykomlingen Motala lyckas hänga kvar i ettan den här säsongen. Ettan tecknas således först men man ska samtidigt ha med sig att Örebro tog nästan dubbelt så många poäng på resande som hemma ifjol, liksom att dem gjort tredje flest mål i serien såhär långt, vilket motiverar garderingen.

6. Sollentuna – Stockholm Internazionale2

Precis som ifjol har Sollentuna fått en ganska svag start på säsongen. Segrarna över Täby och Forward inger inget större förtroende för att dem segrar mot pigga nykomlingen Stockholm Internazionale som fullkomligt blåste förbi tvåan förra året. Bäste målskytten där Stefan Ostojic har redan nätat tre gånger och blir att räkna med även här. Fint spikvärde således!

7.  Sylvia – Sandviken1X2

Sandviken var som bekant ett av seriens bästa lag ifjol och har inlett 2022 på samma sätt som föregående år. Naeem Mohammeds åtta mål på sju matcher sticker såklart ut i ett lag som visat offensiv skärpa och klass såhär långt, vilket i den här serien räcker oerhört långt. Sylvia har dock visat sig svårslaget och med mer rutin än förra säsongen i alla fall inledningsvis och hemma i Norrköping ska man kunna överraska!

8. Tvååker – Ljungskile1X2

Riktigt jämnt att vänta här mellan två lag som det endast skiljde tre poäng mellan förra säsongen. Sett till den fina start som gästerna fått är det kanske knapp fördel för dem inför matchen, inte minst med tanke på deras målfarliga duo Linus Tornblad och Anton Henriksson som stått för 11 av lagets 18 mål. Tvååker vann dock bägge inbördes möten ifjol och har som bekant tagit tre av sina fyra segrar hemma såhär långt vilket tvingar fram alla tecken.

9. Vänersborg – Trollhättan2

Hade det inte varit för tre avslutande kryss, däribland här i Vänersborg, hade Trollhättan mycket väl spelat i Superettan vid det här laget. Då precis som nu i inledningen av säsongen har gästerna fortsatt i samma linje; svårslagna och svåra att få hål på vilket ska räcka långt här. Får sin revansch nu?

10. Hammarby – Malmö1X

Så var det äntligen dags för final i Svenska Cupen och som båda lagen sett till att bygga upp den här matchen genom den senaste tidens insatser. Tar man även in lagens inbördes historik, var matchen spelas och kanske främst gästande Malmös tidigare facit i cupfinalen är det onekligen en delikat match vi bjuds på. Står båda lagen pall för trycket? Kommer domarna göra det? Snart har vi svaret!

11. Odense – Midtjylland2

Cupfinal är det även i Danmark där storfavoriten ska kunna palla för trycket. Dem är vana vinnare vid det här laget och siktar såklart på att ta hem dubbeln och med det kröna sin säsong på rätt sätt. Uttåget ur Conference League i vintras var en missräkning men som Midtjylland växlat upp mot slutet när titeln skulle bärgas är det svårt att se dem nöja sig utan att säkra dubbeln.

12. Auxerre – St Etienne1

Det är visserligen bara ett kval till Ligue 1 men kan såklart målas upp och kännas som en final när allt kommer omkring. Auxerre har fördel av hemmaplan i det första mötet och kommer av förklarliga skäl med gott momentum inför deras kanske viktigaste match för säsongen. St Etienne däremot har betydligt mer press på sig men samtidigt också nackdelen av endast ha lyckats göra minsta möjliga för att ges denna möjlighet att hänga kvar. Bäst värde på hemmaseger?

13. Kayserispor – Sivasspor1

Det blir en direkt repris av den sista omgången i Süper Lig när turkiska cupen ska avgöras. Sivasspor har hela tiden under avslutningen haft en plats i Europa i periferin medan cupspecialisterna Karyserispor, som har hemmafördel här, har kunnat ladda för under en längre tid då kontraktet varit klart sedan länge. Med tanke på lagens senaste möte här innebär detta onekligen en fin spikmöjlighet!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |