Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Återupplev de klassiska guldmatcherna
Allsvenskan

Återupplev de klassiska guldmatcherna

Publicerat 2020-04-01 10:46

Nu har det gått mer än två veckor sedan fotbollseuropa stängde igen butiken på grund av coronaviruset. När spelet kommer igång igen är än så länge oklart. Till helgen skulle också Allsvenskan ha haft säsongspremiär, men så kommer ej ske. Men, för oss alla som behöver stilla fotbollsabstinensen visar C More under de kommande veckorna i stort sett samtliga allsvenska guldmatcher från de senaste 20 åren. 

GULDMATCHER FRÅN 1999 TILL 2019

Med tanke på det rådande läget kommer det att dröja innan fotbollen runt om i Europa kommer igång igen. Premier League ska enligt planen komma igång i slutet av april, men det lär nog dröja ytterligare några veckor. Vad gäller Serie A och La Liga är det frågan om säsongerna över huvud taget kommer att spelas klart, då det mer eller mindre råder undantagstillstånd i både Italien och Spanien.

Allsvenskan är planerad att starta någon gång i slutet av maj eller början av juni, vilket känns fullt rimligt. För den som vill ladda upp inför den allsvenska premiären kommer C More att visa de flesta avgörande guldmatcher i Allsvenskan mellan 1999 och 2019.

Första matchen sänds redan ikväll, klockan 21:00 på C More Fotboll, i form av 2009 års guldmatch mellan IFK Göteborg och AIK, där Solnalaget till slut säkrade sitt första SM-guld på elva år. Imorgon kväll sänds Elfsborg–Djurgården från 2002 och på fredag kväll IFK Norrköping–Malmö FF från 2015.

KLASSISKA VM-MATCHER

Anledningen till att C More nu väljer att sända den här typen av matcher och även guldmatcher från SHL är förstås att sporttablåerna i stort sett är tomma för närvarande.

– Det finns en enorm längtan efter sport bland svenskar nu när i princip all livesport försvunnit från tablån. Vi hoppas nu att tillfälligt kunna stilla det begäret med mängder av klassiska sportögonblick, intervjuprogram och annat innehåll för våra tittare att konsumera på C More, säger Erik Westberg, sportchef på TV4 och C More.

Samtidigt har C More också sänkt priset på samtliga sportpaket till 139 kr per månad.

Förutom allsvenska guldmatcher kommer C More även att sända en hel del annat fotbollsgodis den närmaste tiden. Bland annat dokumentären ”Take The Ball, Pass The Ball”, som handlar om demontränaren Pep Guardiolas tid i FC Barcelona. Dessutom sänds utvalda klassiska matcher från VM och EM.

NOSTALGI TILL MAX

Tittar man på listan med de matcher som C More kommer att sända framöver är det nog många av oss som blir minst sagt nostalgiska. För alla HIF:are är förstås guldmatchen borta mot IFK Göteborg där Helsingborg säkrade sitt första SM-guld på 58 år smått legendariskt.

När Djurgården säkrade SM-guldet borta mot Elfsborg 2002 var det inte bara första SM-guldet på 36 år utan också början på något av en storhetstid där Djurgården tog hem tre guld på fyra år.

Fyra år senare var rollerna ombytta när Elfsborg tämligen överraskande säkrade sitt första SM-guld på 45 år med spelare som Anders Svensson och Stefan Ishizaki i laget.

IFK Norrköpings guldmatch från 2015 där man slog Malmö FF med 2-0 hör till en av de mest klassiska på listan. Inte bara vara Pekings guld en skräll med tanke på att man året innan hade slutat 12:a. Det var också den gamla storklubbens definitiva återkomsten till toppen inom svensk fotboll.

Som sagt, det finns mycket godis att njuta av på C More de kommande veckorna.

Allsvenska guldmatcher på C More:

 • 1999 IFK Göteborg – Helsingborg
 • 2000 Elfsborg – Halmstad
 • 2002 Elfsborg – Djurgården
 • 2003 Halmstad – Djurgården
 • 2004 Malmö FF – Elfsborg
 • 2005 Örgryte – Djurgården
 • 2006 Elfsborg – Djurgården
 • 2007 IFK Göteborg – Trelleborg
 • 2008 Halmstad – Kalmar FF
 • 2009 IFK Göteborg – AIK
 • 2010 Malmö FF – Mjällby
 • 2012 Elfsborg – Åtvidabergs FF
 • 2013 Elfsborg – Malmö FF
 • 2014 AIK – Malmö FF
 • 2015 IFK Norrköping – Malmö FF
 • 2016 Falkenberg – Malmö FF
 • 2017 IFK Norrköping – Malmö FF
 • 2018 Kalmar – AIK
 • 2019 IFK Norrköping – Djurgården


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Allsvenskan

Publicerat 2024-03-22 21:52

Allsvenskan TV-sändningar och streaming 2024

Säsongen 2024 har Allsvenskan 100-årsjubileum och Kanal 5 och Discovery+ har rättigheterna denna säsong. Jubileumssäsongen drar igång den 30 mars och inleds med en timme studiosnack, följt av öppningsmatchen, IFK …

Allsvenskan

Publicerat 2024-03-20 20:47

De 10 bästa utländska spelarna någonsin i Allsvenskan

När vi tittar tillbaka på den svensk fotbollshistorien kommer vi genast att tänka på de utländska spelare som visat upp sina talanger i Allsvenskan. De här spelarna har hjälpt oss …

Copyright © Fotboll.com 2024   |