Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

5 tips för bra och sundare betting

5 tips för bra och sundare betting

Publicerat 2021-08-27 18:40

Fotboll är en av de mest spännande sporterna som finns, för många blir det ju ännu mer spännande när man också lägger några bets på matcherna. För framför allt nybörjare kan dock betting upplevas som aningen läskigt och riskfyllt. Men även den mest erfarne tipparen gör tar ofta snedsteg och spelar bort onödigt mycket pengar. Därför vill vi dela med oss av fem tips för fotbollsbetting, som skapar ett sunt tankesätt för alla som bettar.


1 Kunskap och djupa analyser

Framgångsrik betting kräver kunskap och analysering. Om du lägger bets på flera dussin ligor och lag som du behöver läsa på om och analysera, så blir det snabbt överväldigande och du får inte en riktigt djup kunskap. Fokusera därför hellre på ett färre antal ligor och lag, men håll dig dagligen uppdaterad på dessa och skaffa en riktigt djup kunskap.

Ligor där man har sina favoritlag är naturligtvis självklara, då man redan kan en hel del om ligan. Men tänk på att ta det till nästa steg och grunda besluten på så mycket information som möjligt. Att sitta med tipsraden för Stryktipset framför sig och bara kryssa det man tycker är självklarheter, leder sällan till 13 rätt, inte sant?

Det var klart som korvspad för de flesta att spika 1:an när Liverpool spelade hemma mot Fulham, Brighton och Burnley förra säsongen, men hur gick det? Hemmalaget åkte på stryk i samtliga tre matcher och de gjorde inte ens ett enda mål. Potentiellt avgörande faktorer kan ha varit att Liverpool var i generellt dålig form, där det spreds oroligheter kring både tränaren och spelare i media. Dessutom var stjärnbacken och grundpelaren Virgil Van Dijk skadad och man hade så tunt med friska försvarare att mittfältaren Fabinho fick ta en position i backlinjen.

Den som var påläst inför dessa matcher, kunde säkert se möjligheterna till dessa fiaskon på Anfield Road.


2 Välj rätt plattform

Den bettingplattform som man väljer att lägga sina bets på spelar mer mer roll än vad man tror. Det är först och främst viktigt att man förstår skillnaderna mellan bettingsidor med och utan licens samt vad det innebär för spelaren. För nybörjare så kan sidans layout, navigering och utbud vara viktigt. Det kan lätt bli rörigt hos många av de större bettingsidorna, som har en hel uppsjö med spelavdelningar och hundratals olika odds per match. Därför kan det vara smart att som nybörjare, registrera sig hos en bettingsida som är lite enklare och tydligare.

Ett utmärkt exempel är nätcasinot hajper, som också har en bettingsida som länge varit populär i Sverige. Via hajper kan man snabbt och enkelt registrera sig med BankID och komma igång på ett par minuter. Det är också väldigt tydligt och enkelt att hitta odds för de ligor och matcher man vill betta på.


3 Spela inom risktoleransen

Det är inte alltid man vinner, punkt slut! Men en förlust är inte hela världen, eller rättare sagt, SKA inte vara hela världen. Så länge man spelar inom sin risktolerans och lär sig av förlusterna i efterhand. Risktolerans är den summa man bettar för, som man måste vara redo att förlora och det ska inte påverka den dagliga ekonomin negativt. Om man bettar för mer än man känner sig bekväm med att förlora och har råd att förlora, så spelar man utanför sin risktolerans. Som nybörjare, förekommer förluster oftare, vilket är något man måste ha i åtanke innan man börjar spela.


4 Bemästra bedömningen av spelvärde

När man ser ett odds på 5 gånger pengarna, på något som spontant kan kännas väldigt sannolikt, så blir det genast otroligt lockande att satsa mer pengar än vad man kanske normalt hade gjort på oddset 1.70. Höga odds innebär dock förstås en högre risk, där spelbolaget bedömer att chansen är låg samt att färre antal människor har satsat på oddset ifråga. Det behöver inte vara fel att betta på oddset, under förutsättning att man gjort sin hemläxa och kan backa upp det med djup kunskap.

Det viktigaste, som också är det svåraste med betting, är att lära sig balansen mellan odds och chans/sannolikhet, som kallas spelvärde. Om Real Madrid spelar hemma mot Rayo Vallecano, så känner sig de flesta relativt säkra på vilket lag som kommer vinna, även spelbolagen. Då kommer oddset att vara väldigt lågt på Real Madrid, baserat på att chansen är väldigt hög. Detta innebär inte ett ett bra spelvärde, för oddset är garanterat för lågt.

Om Real Madrid däremot spelar bortamatch mot Real Sociedad som för tillfället är i dåligt form och har flera skadade spelare, där oddset är förhållandevis högt på Real Madrid, så kan man ha hittat ett riktigt bra spelvärde.


5 Struktur och disciplin

Ett bra spelvärde innebär inte att man ska satsa mer pengar än man normalt gör, bara för att man tycker att spelvärdet är bra. Man ska alltid spela disciplinerat och hålla sig till en förutbestämd struktur och nivå.

Ett Exempel på stukrurerad betting, är att varje satsning inte får överskrida 5% av bankrullen (saldot på spelkontot). Precis som vid investeringar, innebär fler satsningar med mindre summor betydligt lägre risk än en enda stor satsning, alltså att man inte lägger alla ägg i en korg. Huvudsaken är att alla bets tillsammans leder till vinst och större bankrulle, vilket gör att 5% växer och hävstången växer med tiden.


Viktig information för nybörjare

 


Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Publicerat 2024-01-18 12:52

Varför vi rekommenderar svenska bettingsidor

Betting är ett fenomen som bara blir större och större för varje dag som går, och idag finns det tusentals olika bettingsidor att välja mellan. Det finns sidor med licens …

Publicerat 2023-09-16 20:30

Fotbollens positiva koppling till spelindustrin

Att fotboll blivit en mångmiljardbransch är det ingen som säger emot, men pengars växande betydelse inom sporten är det delade uppfattningar kring. Spelbranschens koppling till fotboll blir också vanligare att …

Copyright © Fotboll.com 2024   |