Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Allsvenskan kan avgöras med toppmöte – i sista omgången
Allsvenskan

Allsvenskan kan avgöras med toppmöte – i sista omgången

Publicerat 2023-09-15 21:12

Vi har nu mindre än en tredjedel kvar av Allsvenskan 2023, och varje omgång bäddar för en allt mer spännande final.

Som saker och ting ser ut just nu är det nämligen fullt möjligt att säsongen avgörs i matchen mellan Malmö FF och IF Elfsborg. Vi ska heller inte räkna bort tredjeplacerade Häcken som även de finns med i toppstriden.

Det är inget snack om att årets ligasäsong har varit en mycket spännande och svårtippad sådan. Med en toppstrid som involverar tre lag samtidigt som de anrika giganterna AIK och IFK Göteborg befinner sig i en bottenstrid, är känslan att precis allting kan hända.

Om du planerar att spela på den resterande delen av säsongen bör du därför göra extra noggrann research. Likaså kan det vara en god idé att leta upp bra odds för allsvenskan inför de toppmatcher som väntar.

Malmö FF och IF Elfsborg i potentiell rysare

Spänningen i Allsvenskan 2023 börjar bli olidlig och frågan är hur det hela ska sluta. Om säsongen fortsätter i samma utveckling så väntar vi oss en otäck rysare mellan Malmö FF och IF Elfsborg. Det bör också betraktas som en stor batalj mellan två unga tränare i Henrik Rydström och Jimmy Thelin.

När de två lagen mötte varandra i slutet på maj slutade de med att Thelins manskap demolerade Rydströms MFF i en match som slutade 3-0. I mötet som väntar dem lär det inte bli samma utklassning. Dels eftersom lagen redan har känt på varandra och dels för att matchen den här gången ska spelas på Eleda Stadion i Malmö, där många tusen supportrar kommer att heja på de himmelsblå.

Så säger experterna

Precis som du har dina tankar om vem som kommer att vinna Allsvenskan 2023, så har oddssättarna pekat ut sin tydliga vinnare. Ja, trots att Malmö FF vunnit flest titlar de senaste åren så tror experterna hos flera spelbolag att det är IF Elfsborg som slutar upp som segrare.

Experterna som plockar fram oddsen tittar på hela schemat fram till finalen och där går det att säga att IF Elfsborg har en fördel. I den näst sista omgången måste deras titelmotståndare i syd resa till Hisingen för att möta BK Häcken på bortaplan.

IF Elfsborg å andra sidan har ett måttligt tryggt spelschema fram till finalen – åtminstone på pappret. Det som kan vara oroväckande för dem är att de ska möta både AIK och IFK Göteborg i omgång 27 och 28. Skulle de två traditionella topplagen fortfarande befinna sig på botten av tabellen kommer de göra allt för att hålla sig kvar. Med ett starkt supporterstöd kommer de, trots Elfsborgs favoritskap, att bli farliga i ett sådant läge.

Var guldet än hamnar så kan vi se fram emot en sällsynt spännande resa mot det slutliga avgörandet.


Avatar

Skrivet av Fotboll.com

Fotboll.com är Sveriges mest omfattande sajt för fans och bettare som följer europeisk toppfotboll och internationella mästerskap.

Relaterade blogginlägg

Allsvenskan

Publicerat 2024-05-04 14:47

Tio Allsvenska klubbars lönsamhet är beroende av sändningsrättigheter

Konsult- och revisionsföretaget EY har släppt den årliga rapporten "Hur mår svensk elitfotboll?", där de analyserat de Allsvenska klubbarnas årsredovisningar för verksamhetsåret 2023. En riskuppskattning av EY visar att endast …

Allsvenskan

Publicerat 2024-03-22 21:52

Allsvenskan TV-sändningar och streaming 2024

Säsongen 2024 har Allsvenskan 100-årsjubileum och Kanal 5 och Discovery+ har rättigheterna denna säsong. Jubileumssäsongen drar igång den 30 mars och inleds med en timme studiosnack, följt av öppningsmatchen, IFK …

Copyright © Fotboll.com 2024   |