Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor
Är det så här det ska sluta, Zlatan?
Foto: Wikimedia Commons: Andy Witchger

Är det så här det ska sluta, Zlatan?

Publicerat 2019-10-25 19:35

Han har påtalat det ett antal gånger nu. Resan är på väg mot sitt slut och det finns en möjlighet att vi aldrig någonsin får se Zlatan Ibrahimovic spela fotboll igen. Mest troligt är dock att det sista ordet inte är sagt, utan han drar reseloggen vidare och detta stopp är inte permanent, utan bara en mellanlandning.

Vi har sett honom göra ett antal konstiga saker på senare tid. Och frågan man egentligen ställer sig är; vad handlar allt detta om?

Han är älskad av många – de flesta egentligen – inklusive undertecknad, men man kan inte låta bli att konstatera att det existerar någon form av frustration hos den långe svensken. Vad den frustrationen bottnar i är dock en gåta i sig. Men ett flertal märkliga ageranden har fått en och annan att undra vad som försiggår i huvudet på honom. Bland annat menar jag hela följetongen kring Zlatans vara eller icke vara vid VM 2018. Men även om det senaste kring den väl riktade och ack så obefogade kritiken mot Janne Andersson. Reklamkampanjerna kan även de nämnas som ett sådant agerande.

Visst vill han förbereda en karriär efter fotbollen, det förstår man, och det med all rätt. För vad det verkar så är Zlatan inte bara en riktigt duktig fotbollsspelare men även en businessman.

Att hans ord väger tungt vet vi alla, inte minst han själv. Det folk hör honom säga, blir ofta deras verklighet. På gott och ont. Och därför är det han säger och hur han säger det extra viktigt.

Den senaste märkliga händelsen skedde alltså under natten mot fredagen. Ett uttåg ur slutspelet i amerikanska MLS blev ett faktum och jippot, som enligt honom själv kan komma att vara hans sista, avslutades med att han gick mot spelartunneln och tog sig mellan benen. En gest som riktades mot en supporter.

Problematik i mängder

Jag kan inte frångå att många säkerligen tänker att ”ja, ja det är ju Zlatan”.
Men är det verkligen så?

För i månt och mycket är det ett felaktigt påstående. Zlatan har minsann gett sig ut och bjudit på en rad kontroversiella och konfliktskapande uttalanden, absolut. Det är nog inte någon som säger motsatsen. Dock inte så här. Inte på samma sätt. Och inte heller i samband med alla hans andra märkliga ageranden/handlingar.

Att det skulle handla om ett bekräftelsebehov, med ett mål att inge en känsla hos folk att han fortfarande existerar, har jag svårt att ta till mig. Det känns snarare som att Zlatan vill markera. Det har han ju egentligen gjort, under hela sin karriär. Men intentionen är  mer specifik här och handlar om att han vill markera och bevisa för alla – i synnerhet tvivlarna – att han lyckats prestera i klubbar ingen trodde att han kunde. Han var ju slut. Han var ju inte tillräckligt bra. Sedan blev han korsbandsskadad, i en väldigt hög fotbollsålder, och trots det lyckades komma tillbaka. När ingen annan hade kunnat. Det vill han poängtera, än en gång.

Fast problematiken i det är att det bara blir fel. Så fel. Det blir liksom överväldigande, för skevt och för mycket i överkant. Och allt det är helt enkelt sinnessjukt ovärdigt. De flesta är nog överens om att majoriteten av svenskarna är med Zlatan. Men det kommer så småningom omvandlas till en omöjlighet om 38-åringen själv fortsätter att vara motpol och att agera fiende.

Förhoppningen är innerligt att den här historian inte har skrivit sin sista punkt. Och det är jag nästintill säker på att den inte har. Det är en fröjd att dag in och dag ut få följa en människa som under sin prime var en av världens bästa fotbollsspelare – eller atlet om man så vill. Från Sverige. Jag hoppas att mellanlandningen inte blir långdragen och oavsett kommer jag att följa dig på nästa resa, Zlatan Ibrahimovic. För det ska bli den bästa.


Avatar

Skrivet av Gabriel Melke

Fotbollen har inte bara kommit att bli ett fundament i mitt liv, utan något jag de facto inte kan leva utan. Många gånger är den enda viljan att få se och njuta av vacker fotboll. Följer alla möjliga divisioner, men intresset ligger främst vid Allsvenskan och Europas tre största ligor.

Relaterade blogginlägg

Publicerat 2020-09-18 10:29

Hammarby vinner derbyt mot AIK på fler hörnor

På söndag är det återigen dags för stockholmsderby och det mellan två lag som vid det här laget nog hade förväntat sig ligga betydligt bättre till i tabellen. Inte minst AIK, som kanske inte ens spelar i Allsvenskan nästa säsong.  SPELTIPS: MATCHKOMBO – FULLTID HAMMARBY + FLEST HÖRNOR HAMMARBY TILL 5.00 …

Publicerat 2020-09-06 21:41

Portugal ett nummer större än Sverige i Nations League

Sverige stod upp hyfsat bra mot Frankrike i Nations League-premiären. Men, de regerande världsmästarna vann ändå med 1-0 till slut. För blågult väntar nu Portugal på tisdag, som imponerade i sin premiär där man utklassade Kroatien.  SPELTIPS: MATCHKOMBO – FULLTID PORTUGAL + FLEST HÖRNOR PORTUGAL TILL 2.75 HOS UNIBET VANN MED 4-1 …

Topp 10 fotbollsblogg

Sociala medier

 
Ladda ned på Google Play

Om tjänsten

Fotboll.com drivs av:

Comperium AB

Org nr: 556981-8635
Bangatan 8
382 40 Nybro

Spelberoendes Riksförbund Stödlinjen
18 plus

18 års åldersgräns gäller för spel på odds och betting

Copyright © Fotboll.com 2020