Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Bästa odds: Djurgården–Häcken Allsvenskan
Allsvenskan

Bästa odds: Djurgården–Häcken Allsvenskan

Publicerat 2019-07-26 19:36

ODDSJÄMFÖRELSE DJURGÅRDEN–HÄCKEN

Två av Allsvenskans bästa lag just nu möts på Tele2 Arena. Djurgården, som har serieledning inom räckhåll, och Häcken som är oerhört svåra att göra mål på.

Det har sagts förr, men tål att sägas igen. Djurgården gör en stark säsong och kan vara på väg mot sin bästa sedan guldet 2005. Faktum är att laget inte är långtifrån serieledning då man är fyra poäng bakom ettan Malmö FF, men med en match mindre spelad. Däremellan finns också AIK med två poäng upp till förstaplatsen. Allsvenskan är på väg att utvecklas till ett riktigt gulddrama inför hösten.

Sedan får vi ju faktiskt inte glömma bort Häcken som inte är långt bakom ledartrion. I skrivande stund har Hisingens stolthet sex poäng upp till Malmö. Men, precis som Djurgården har man en match mindre spelad.

Även Häcken är i riktigt bra form, framför allt efter att man i torsdag spelade 0-0 borta mot holländska AZ i Europa League-kvalet. Detta innebar också att man höll nollan för tredje matchen i rad. Just det faktum att man spikar igen bakåt är en av förklaringarna till Häckens framgångar senaste tiden.

Laget har nämligen hållit nollan i sex av de sju senaste matcherna. Fortsätter man i den stilen kan det bli en riktigt rolig höst för de gulsvarta. Dock kommer det att bli utan Mervan Celiks och Nasiru Mohameds medverkan. Hur deras frånfälle kommer att påverka laget återstår att se. Men, oavsett har Häcken tappat två kompetenta spelare i offensiven.

FEM SENASTE – DJURGÅRDEN

 

FEM SENASTE – HÄCKEN

 

Som vi ser ovan är det inte många plumpar i protokollet för något av lagen i de senaste matcherna. Framför allt inte för Djurgården som tagit 11 av 15 möjliga poäng på de fem senaste och då var ändå en av matcherna mot Malmö.

Men, även Häcken ser mycket starka ut just nu. Inte minst med tanke på att man i princip vägrar att släppa in några mål. Just den nöten lär Djurgården behöva knäcka om man ska kunna ta tre poäng på Tele2 Arena.

Dock har Djurgården knappast visat någon större målform i de senaste matcherna. Förvisso gör man mål i varje match, men i de tre senaste har det inte blivit mer än ett. Då har Häcken varit betydligt mer målglada på senare tid. Att det blev 0-0 mot AZ är inte mycket att säga om, men faktum är att Häcken faktiskt var närmast segern med en ribbträff.

Ser man till de fyra senaste allsvenska matcherna har Häcken gjort åtta mål. Och vi ska komma ihåg att laget faktiskt gjorde flest mål av alla lag i Allsvenskan förra säsongen.

RÄKNA MED EN TILLKNÄPPT MATCH

Man kan lugnt säga att det här är en svårtippad match då lagen i princip presterat jämbördigt de senaste veckorna. Möjligtvis att Djurgården har en liten fördel eftersom Häcken endast får två vilodagar då man mötte AZ i torsdags. Dock känns det som att Häcken i dagsläget är i princip oslagbara.

0-0-matchen mot AZ lär också ge en del respekt hos Djurgården. Sedan bör Häcken också ha fått en rejäl boost efter torsdagens match. Därför blir tipset att Häcken åker hem med åtminstone en poäng från Tele2. De känns som sagt näst intill oslagbara. Om det sedan räcker hela vägen till seger får vi se.

Bäst odds för X2 hittar vi hos Unibet som bjuder 1.74 för den kombinationen.

Speltips: X2 till 1.74 hos Unibet


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Allsvenskan

Publicerat 2024-05-04 14:47

Tio Allsvenska klubbars lönsamhet är beroende av sändningsrättigheter

Konsult- och revisionsföretaget EY har släppt den årliga rapporten "Hur mår svensk elitfotboll?", där de analyserat de Allsvenska klubbarnas årsredovisningar för verksamhetsåret 2023. En riskuppskattning av EY visar att endast …

Allsvenskan

Publicerat 2024-03-22 21:52

Allsvenskan TV-sändningar och streaming 2024

Säsongen 2024 har Allsvenskan 100-årsjubileum och Kanal 5 och Discovery+ har rättigheterna denna säsong. Jubileumssäsongen drar igång den 30 mars och inleds med en timme studiosnack, följt av öppningsmatchen, IFK …

Copyright © Fotboll.com 2024   |