Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Bästa odds: Färöarna–Sverige EM-kval
Fotbolls-EM

Bästa odds: Färöarna–Sverige EM-kval

Publicerat 2019-09-04 10:03

Dags för EM-kval igen och för Sverige väntar nu två viktiga matcher mot Färöarna imorgon och Norge på söndag. Lyckas Sverige ta sex poäng i de här bägge matcherna är det mycket som talar för en plats i EM nästa sommar.

ODDSJÄMFÖRELSE FÄRÖARNA–SVERIGE

 

Sverige inledning i EM-kvalet i våras får betraktas som fullt godkänd med sju poäng på fyra matcher. Kanske borde det blivit tre poäng i den svängiga bortamatchen mot Norge, men å andra sidan kunde det lika gärna blivit noll poäng.

Sverige ligger för närvarande tvåa på samma poäng som Rumänien. Men, då ska vi komma ihåg att rumänerna fortfarande inte har mött Spanien. Dock är fyra av de sex återstående matcherna på hemmaplan, vilket förstås är en liten fördel. Rumänien möter för övrigt Spanien hemma imorgon och Malta hemma på söndag.

Sverige har med andra ord goda chanser att på söndag kväll ligga tre poäng före Rumänien och hela fem poäng före Norge, som möter Malta hemma imorgon.

STÄLLNINGEN I GRUPP F

Lag S V O F +/- P
1 Portugal 2 2 0 0 4 6
2 Turkiet 2 1 0 1 -1 3
3 Tjeckien 2 0 1 1 -1 1
4 Georgien 2 0 1 1 -2 1

Som vi ser är det Sverige, Rumänien och Norge som gör upp om andraplatsen i grupp F. Att Spanien, som hittills tagit full pott ska lämna förstaplatsen ifrån sig får ses som näst intill osannolikt. Betydligt mer sannolikt är att Spanien kommer att vara klara för EM åtminstone ett par omgångar innan EM-kvalet är färdigspelat.

För Norges del kan situationen mycket väl vara den omvända inför de sista omgångarna. Efter matchen mot Sverige på söndag möter Norge nämligen både Spanien hemma och sedan Rumänien borta. Vill det sig riktigt illa kan Norge kamma noll i samtliga tre matcher och då är den norska EM-drömmen stendöd.

FÄRÖARNAS MATCHER I EM-KVALET

SVERIGES MATCHER I EM-KVALET

 

För den goda sakens skull får vi väl nämna ett par ord om Färöarna också. Hittills har det inte blivit en enda poäng för färöingarna, men laget har i alla fall gjort mål i tre matcher av fyra. Dock ska man komma ihåg att laget i senaste VM-kvalet faktiskt tog hela nio poäng, men då hade man å andra sidan en betydligt enklare grupp med både Andorra och Lettland.

Laget då? Ja, det består till dryga hälften av inhemska spelare samt ett tiotal spelare hemmahörande i antingen Danmark, Norge eller på Island. Sedan har man även en spelare som till vardags håller till i Arminia Bielefeld i 2. Bundesliga.

I det svenska laget var det inga större överraskningar när Janne Andersson presenterade sin trupp i förra veckan. Dock saknas både Ludwig Augustinsson och Viktor Claesson på grund av skada, vilket förstås är ett avbräck. Enligt uppgift går Pierre Bengtsson in som vänsterback medan Robin Quaison går in på Claessons plats som vänstermittfältare. Något som i sin tur medför att Emil Forsberg går över som högermittfältare.

Samtidigt finns det även indikationer från gårdagens träning på att Alexander Isak kommer att finnas med från start i anfallet tillsammans med Marcus Berg.

ETT JOBB SOM MÅSTE GÖRAS

Det finns inga lätta matcher brukar det som bekant heta. Men, det finns i alla fall matcher som antingen är mer eller mindre svåra. Det här är definitivt en match i den senare kategorin. För allt annat än tre poäng för Sverige på Tórsvøllur imorgon kväll är en stor skräll.

Senaste gången Sverige var på besök i Torshavn i oktober 2012 gick det dock inte helt smärtfritt. Med 25 minuter ledde hemmalaget faktiskt med 1-0 innan Alexander Kacaniklic och Zlatan Ibrahimovic räddade tre svenska poäng.

Så spännande får vi hoppas att det inte blir imorgon. Bara seger för Sverige är dock inte särskilt mycket att spela på. Därför säger vi istället att det blir över 2,5 mål i den här matchen. Färöarna har som sagt gjort mål i tre matcher av fyra. Bäst odds för över 2,5 mål hittar vi hos Coolbet som bjuder 1.78 gånger pengarna för den utgången.

Speltips: Över 2,5 mål till 1.78 hos Coolbet


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-06-14 21:32

Vilka spelare kommer lägga skorna på hyllan efter fotbolls-EM 2024?

Fotbolls-EM 2024 är inte bara en tid att följa de europeiska länderna tävla mot varandra, utan det är också en tid för flera stora namn att fatta det svåra beslutet …

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-05-18 15:35

Fotbollsfeber och betting förenas med två viktiga aspekter

När fotbolls-EM närmar sig, stiger spänningen inte bara bland fotbollsfans runt om i världen, utan också bland dem som deltar i betting. Med detta globala evenemang, där Europas bästa landslag …

Copyright © Fotboll.com 2024   |