Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor
Bästa odds: Afrikanska Mästerskapen – Kvartsfinaler
Afrika

Bästa odds: Afrikanska Mästerskapen – Kvartsfinaler

Publicerat 2019-07-09 23:16

Efter finalspelet i fotbolls-VM och Copa América i förra veckan är det nu dags för nästa stora mästerskapen att gå in slutfasen. På onsdagen och torsdagen spelas nämligen kvartsfinalerna i afrikanska mästerskapen. Dessutom är turneringen vidöppen efter att favoriten Egypten överraskande slogs ut redan i åttondelen.

 

ODDSJÄMFÖRELSE NIGERIA–SYDAFRIKA

Efter att ha slagit ut favoriten Egypten  i åttondelen har Sydafrika seglat upp som lite av en outsider i den här turneringen. Nu väntar ytterligare en favorit i form av Nigeria som slog ut Kamerun i åttondelen med 3-2. För Nigerias del var matchen mot Kamerun ett välbehövligt formbesked. Nigeria gjorde nämligen inte mer än två mål i gruppspelet.

Inte heller Sydafrika har varit särskilt målglada såhär långt i mästerskapet. I gruppspelet blev det bara ett mål och åttondelen mot Egypten vann man med 1-0. Å andra sidan har man bara släppt in två mål också.

Den här kvartsfinalen har potential att bli en riktigt intressant match. Inte minst med tanke på att bägge lagen har en stigande formkurva. Det känns som att Sydafrika kan ha någonting stort på gång här. Framför allt med tanke på att man knappt släpper in några mål och dessutom kan spela helt utan press.

Tipset blir därför att Sydafrika åtminstone fixar en förlängning. Om sedan Nigeria tar sig vidare ändå är en annan femma. Bäst odds för X2 hittar vi hos Betway Sports som bjuder 1.80 gånger pengarna för det resultatet.

Speltips: X2 till 1.80 hos Betway Sports

 

SENEGAL–BENIN

I onsdagens andra kvartsfinal möts Senegal och Benin, som lite överraskande fick Marocko på fall i åttondelen. Dock var det en tuff match som gick hela vägen till straffar efter 1-1 både efter full tid och förlängning. I straffläggningen var det Benin som drog det längsta strået efter att Marocko missat två av de tre första straffarna.

För Benin är det här den klart största framgången i landets fotbollshistoria. Laget har bara varit med i afrikanska mästerskapen tre gånger tidigare och har aldrig gått vidare från gruppspelet.

Senegal har gjort ungefär vad som förväntades av laget inför turneringen. Tvåa i gruppen efter Algeriet, men ”bara” 1-0 mot Uganda i åttondelen. Ska laget inte få allt för stora problem mot Benin krävs att man höjer sig någon nivå. Dock har ju Senegal Sadio Mané och Liverpoolanfallaren har levererat med tre mål såhär långt.

Utgångstipset är att Senegal tar hem det här, men vi höjer ändå ett varningens finger för Benin.

 

ODDSJÄMFÖRELSE ELFENBENSKUSTEN–ALGERIET

Algeriet är kanske det lag som sett allra starkast ut i den här upplagan av afrikanska mästerskapen. Tre raka segrar i gruppspelet mot i tur och ordning Kenya, Senegal och Tanzania och dessutom inte ett enda insläppt mål. I åttondelen fortsatte segertåget när Guinea skickades ut med 3-0.

Trots väldigt lite speltid har Napolianfallaren Adam Ounas gjort tre mål. Mot Guinea kom han in i med kvarten kvar och levererade i princip omgående. Frågan är om förbundskapten Belmadi har råd att hålla en sådan spelare utanför laget?

Elfenbenskusten är kanske inte lika vassa som laget var för säg 10-15 år sedan. Men, man har ett bra lag med fullt av spelare i Premier League, Bundesliga och framför allt Ligue 1. I gruppspelet vann man mot Sydafrika och Namibia, men förlorade mot Marocko. I åttondelen blev det 1-0 mot Mali efter mål av Crystal Palace-anfallaren Wilfried Zaha med kvarten kvar.

Det här är två lag som har potential att gå hela vägen till final. Dock kommer det vinnande laget i den här matchen att ställas mot vinnaren i Nigeria–Sydafrika. Svårtippat är bara förnamnet, men spontant känns det ändå som att Algeriet är strået vassare. Laget har som sagt spikat igen i 360 minuter. Och så har man ju också Adam Ounas att slänga in, som lite av en joker.

Därför blir tipset att Algeriet vinner det här och tar sig till semifinal. Bäst odds finns hos Unibet som bjuder 2.15 gånger pengarna för Algeriet-seger.

Speltips: Seger för Algeriet till 2.15 hos Unibet

 

MADAGASKAR–TUNISIEN

I den andra kvartsfinalen på torsdag hittar vi turneringens utropstecken i form av Madagaskar. Laget gör sin allra första turneringen och att man tagit sig såhär långt är inget annat än en stor succé. I gruppspelet inledde Madagaskar med 2-2 Guinea och därefter seger mot Burundi med 1-0. Därefter tog man ytterligare en seger mot Nigeria med 2-0, som dock redan var klara för slutspel.

I åttondelen hade man lite tur och fick möta DR Kongo. En match Madagaskar såg ut att vinna, men kongoleserna kvitterade i 90:e minuten och tvingade fram förlängning. Efter en mållös förlängning kunde sedan Madagaskar vinna på straffar.

Tunisien har haft lite stolpe in i den här turneringen. I gruppspelet blev man tvåa i sin grupp trots tre oavgjorda matcher och åttondelen mot Ghana vann man på straffar. Tunisien har alltså ännu inte vunnit en match under ordinarie tid. Nu har man faktiskt en ypperlig chans att nå final eftersom segraren här får möta Senegal eller Benin.

Ser man till hur lagen presterat i det här mästerskapet har Madagaskar faktiskt ett övertag. Dock är Tunisien betydligt mer rutinerade i sådana här sammanhang och är därav favoriter.

Tunisien vidare till semifinal. Allt annat vore en stor skräll.


Avatar

Skrivet av Fredrik Sjögren

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Afrika

Publicerat 2019-07-17 23:51

Bästa odds: Senegal–Algeriet – Final Afrikanska Mästerskapen

ODDSJÄMFÖRELSE SENEGAL–ALGERIET Dags för final i afrikanska mästerskapen med två lag som haft lite tur på vägen fram till finalen. Dessutom möttes lagen redan i gruppspelet. Frågan är om detta också kan ge en indikation på hur det kan gå i den här matchen? Efter att favoriterna Egypten mycket överraskande åkte ut …

Copyright © Fotboll.com 2023   |