Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor
Bästa odds: Malmö FF–AIK – Allsvenskan
Allsvenskan

Bästa odds: Malmö FF–AIK – Allsvenskan

Publicerat 2019-10-25 14:32

Med bara två omgångar kvar av Allsvenskan går det inte att säga annat än att Djurgården har guldläge. Dock finns det fortfarande tre lag som vill annorlunda. Två av dem möts på Swedbank Stadion på måndag kväll, Malmö FF och AIK.

ODDSJÄMFÖRELSE MALMÖ FF–AIK

TRE POÄNG ETT MÅSTE

Inför den näst sista omgången står Djurgården på 62 poäng medan Hammarby, Malmö FF och AIK har 59 poäng. Detta innebär att om Djurgården vinner samtidigt som Hammarby tappar poäng och Malmö och AIK spelar oavgjort så är guldet hos Djurgården oavsett vad som händer i den sista omgången.

Med tanke på detta måste såväl Malmö som AIK gå för seger på Swedbank Stadion. Dock lär det ändå bli tufft att sno guldet från Djurgården som i de två sista matcherna möter Örebro respektive IFK Norrköping. Två lag som i princip inte har något att spela för.

Visserligen har IFK Norrköping i teorin chans att knipa en fjärdeplats då laget i dagsläget står på 53 poäng. Men, då krävs att antingen Hammarby, Malmö eller AIK kammar noll i de två sista omgångarna och det lär knappast hända.

För Malmös del känns det som att man spelade bort guldet när man förlorade borta mot Hammarby med 2-0 förra helgen. Innan dess stod MFF på sex raka segrar i Allsvenskan och inte ett enda insläppt mål.

På sätt och vis kan man säga att Hammarby även blev AIK:s baneman, då Hammarby vann derbyt mot AIK för en dryg månad sedan. För hade både Malmö och AIK vunnit sin match mot Hammarby hade lagen stått på samma poäng som Djurgården.

FEM SENASTE – MALMÖ FF

FEM SENASTE – AIK

MFF:S NYCKELSPELARE UTVILADE

Malmö är just nu inne i en period med ett tufft spelschema. Förutom matchen mot Hammarby i söndags hade man även en match i Europa League mot schweiziska Lugano i torsdags. Matchen mot AIK inräknat innebär detta tre matcher på nio dagar.

Detta gjorde att MFF-tränaren Uwe Rösler valde att bänka några av Malmös viktigaste spelare i matchen mot Lugano i form av Markus Rosenberg, Berang Safari och Rasmus Bengtsson. En strategi som visade sig bli lyckad eftersom Malmö till slut vann med 2-1.

Detta innebär också att Rosenberg, Safari och Bengtsson kommer utvilade till matchen mot AIK och säkerligen också rejält spelsugna. Dock saknar MFF fortfarande Anders Christiansen på grund av skada.

Även AIK har en del skadeproblem inför matchen mot Malmö. Tidigare i veckan saknades ett antal spelare på lagets träning, bland annat Enoch Kofi Adu och Nabil Bahoui. Dock hoppas AIK-tränaren Rikard Norling att bägge ska bli spelklara till måndag.

OAVGJORT I FYRA SENASTE

Matcherna mellan Malmö FF och AIK brukar som regel alltid vara mycket jämna tillställningar. Det är bara att titta på statistiken. De fyra senaste allsvenska mötena mellan lagen har slutat oavgjort. När lagen möttes på Friends Arena i början av juni slutade det 0-0.

Även om chansen till guld kanske inte är så stor, så får vi ju inte glömma att det även står en plats i Europa League på spel. Med tanke på att Hammarby med stor sannolikhet kommer att vinna sina två återstående matcher mot Östersund respektive Häcken blir det extra viktiga att vinna här för det lag som vill ut i Europa nästa höst.

Inte minst för AIK, som har betydligt sämre målskillnad än Malmö FF, och som troligtvis måste vinna om det ska bli något spel i Europa. För Malmö FF räcker det troligtvis med oavgjort mot AIK samt seger mot Örebro i sista omgången för att säkra en plats i kvalet till Europa League.

Hur går det då i den här matchen? Ja, med tanke på att bägge lagen i stort sett är jämnstarka och brukar spela lika känns oavgjort som ett ganska logiskt resultat och det får också bli tipset. Men, eftersom Malmö känns lite starkare i dagsläget väljer vi ändå att gardera med pengarna tillbaka vid hemmavinst.

Bäst odds hittar vi hos Bwin som bjuder 1.62 gånger pengarna för den kombinationen.

Speltips: X och pengarna tillbaka vid hemmavinst till 1.62 hos Bwin

Nytt
Hämta bonus
18+ - Regler och villkor gäller, Stödlinjen.se - Omsättingskrav: 6x bonusen på minst 1.60 i odds.
utan reg.
Hämta bonus
18+ - Regler och villkor gäller, Stödlinjen.se - Omsättningskrav: 8x bonusen. Omsätts på minst 1.80 i odds. Omsättningstid: 60 dagar.
swish
Hämta bonus
18+ - Regler och villkor gäller, Stödlinjen.se - Omsättningskrav: 8x bonusen på minst 1.80 i odds.
swish
Hämta bonus
18+ - Regler och villkor gäller, Stödlinjen.se - Inget omsättningskrav!
Utan reg.
Hämta bonus
18+ - Regler och villkor gäller, Stödlinjen.se - Bonus helt utan omsättningskrav!

Spel på odds hos spelbolag kan skapa spelberoende. Vi uppmuntrar till säkert och ansvarsfullt spelande och rekommenderar dig därför att begränsa ditt spelande hos spelbolagen och att du söker hjälp om du inte kan hantera ditt spelande. Sök information och hjälp på Spelberoende.se.


Avatar

Skrivet av Fredrik Sjögren

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Allsvenskan

Publicerat 2020-04-06 11:03

Allsvenskan: De ekonomiska klyftorna ökar

I helgen skulle Allsvenskan haft premiär, men på grund av coronaviruset har denna skjutits på framtiden. Något som  innebär en hel del förlorade intäkter för klubbarna. Nyligen kom också en rapport som visar att den ekonomiska klyftan mellan klubbarna i Allsvenskan blir allt större.  BARA TVÅ KLUBBAR GÅR MED VINST I revisionsbyrån …

Allsvenskan

Publicerat 2020-04-01 10:46

Återupplev de klassiska guldmatcherna

Nu har det gått mer än två veckor sedan fotbollseuropa stängde igen butiken på grund av coronaviruset. När spelet kommer igång igen är än så länge oklart. Till helgen skulle också Allsvenskan ha haft säsongspremiär, men så kommer ej ske. Men, för oss alla som behöver stilla fotbollsabstinensen visar C …

Annons

Topp 10 fotbollsblogg

Sociala medier

 
Ladda ned på Google Play

Om tjänsten

Fotboll.com drivs av:

Comperium AB

Org nr: 556981-8635
Bangatan 8
382 40 Nybro

Spelberoendes Riksförbund Stödlinjen
18 plus

18 års åldersgräns gäller för spel på odds och betting

Copyright © Fotboll.com 2020