Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Bästa odds: Sverige–Norge EM-kval
Fotbolls-EM

Bästa odds: Sverige–Norge EM-kval

Publicerat 2019-09-06 12:24

4-0 på konstgräset i Torshavn var precis det resultat som Sverige behövde inför söndagens match mot Norge. Ytterligare tre poäng på Friends Arena och det svenska laget står med åtminstone en halv fot i EM-slutspelet nästa sommar.

ODDSJÄMFÖRELSE SVERIGE–NORGE

SVERIGE FORTSÄTTER ATT GÖRA MÅL

Det fanns vissa farhågor om att det skulle bli kämpigt på Tórsvøllur, precis som det blev det den här höstkvällen i oktober 2012. Men, så blev det inte för redan efter en kvart hade Alexander Isak gjort två mål i sin första tävlingsmatch från start i landslaget. Och då var i princip saken klar.

Att sedan Victor Lindelöf och Robin Quaison gjorde både 3-0 och 4-0 innan första halvlek var till ända gjorde förstås inte saken sämre. Sveriges fortsatta målproduktion är också en av de saker som gläder mest efter matchen mot Färöarna. Laget har nu gjort tolv mål i EM-kvalet och det trots att det inte blev några mål i bortamatchen mot Spanien.

Ett annat glädjeämne är såklart Alexander Isaks två mål. För med Marcus Bergs ovana att inte gör mål i landslaget behövs en pålitlig målskytt längst fram. Och nu ser det ut som Alexander Isak är redo att axla den rollen.

STÄLLNINGEN I GRUPP F

Lag S V O F +/- P
1 Georgien 0 0 0 0 0 0
2 Portugal 0 0 0 0 0 0
3 Turkiet 0 0 0 0 0 0
4 Tjeckien 0 0 0 0 0 0

PRESSAT LÄGE FÖR NORGE

Det går inte att säga annat än att det är en ganska trevlig tabell att skåda. Svensk seger mot Norge och Rumänien är det enda hindret som står mellan Sverige och EM sommaren 2020.

Blir det tre poäng mot Norge kommer det dessutom att räcka med oavgjort mot Rumänien i den näst sista matchen i Bukarest 15 november. I den kalkylen räknar vi med att Spanien vinner samtliga sina matcher samtidigt som både Sverige och Rumänien vinner samtliga sina matcher förutom återstående matcher mot Spanien.

För Norges del är läget däremot betydligt mer prekärt. Norrmännen är piskade att ta åtminstone poäng mot Sverige för att ha en rimlig chans att nå EM-slutspel. Och även om man skulle ta poäng måste det norska laget fortfarande passera både Rumänien och Sverige om man ska ta sig till EM. Vi räknar med att Rumänien slår Malta och står på tio poäng efter söndagens matcher.

SVERIGES MATCHER I EM-KVALET

NORGES MATCHER I EM-KVALET

TUFF MATCH VÄNTAR

Med tanke på att bägge lagen lär vara ganska sugna på tre poäng kan vi nog räkna med en match som blir lika tuff som den på Ullevaal i slutet av mars. Om det blir lika svängigt och samma målfest sista tio minuterna ska man kanske låta vara osagt.

Vad gäller den svenska laguppställning lär den i stort sett ut som den gjorde mot Färöarna. Dock lär nog Emil Forsberg vara tillbaka på mittfältet efter att ha vilat på grund av skadekänningar mot Färöarna. Att Janne Andersson ska peta Alexander Isak till förmån för Robin Quaison känns ganska osannolikt efter Isaks två mål senast.

Den stora frågan är väl hur mittfältet kommer att formeras när Emil Forsberg med största sannolikhet kommer tillbaka. Blir det Sebastian Larsson eller Kristoffer Olsson som kommer att få flytta på sig eller blir det rent av Robin Quaison som plockas bort till förmån för Forsberg.

I Norge är Joshua King den som den svenska backlinjen kommer att få se upp med lite extra. Frågan är dock vem han får bredvid sig längst fram. Mot Malta valde förbundskapten Lars Lagerbäck debutanten Erling Braut Håland. Får den 19-årige Salzburganfallaren förtroendet igen eller blir det kanske AIK-anfallaren Tarik Elyounoussi istället?

SKA BLI SVENSK SEGER

Mycket på spel som sagt. Och de senaste åren har det ju faktiskt börjat bli en förutsättning som passar det svenska fotbollslandslaget ganska bra, tro det eller ej. Dessutom ska Sverige normalt sett vara ett bättre lag än Norge. Visst, det blev 3-3 i våras, men nu är det Sverige som har hemmaplan och på Friends Arena är blågult som bekant svårbemästrade.

Därför blir också tipset att Sverige tar tre poäng i den här matchen och även ett stort steg närmare EM. Bäst odds hittar vi hos Bethard som bjuder 1.86 gånger pengarna för svensk seger.

Speltips: Seger för Sverige till 1.86 hos Bethard


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-04-07 23:54

Fotbolls-EM kan öka spel på odds och casino med upp till 50%

Fotboll och betting har länge gått hand i hand, vilket är naturligt eftersom det är världens största sport, som dessutom lämpar sig perfekt för spel, på odds. Faktum är att …

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-03-21 21:04

Kan Italien vinna Fotbolls-EM 2024?

Efter att vara nationen som lyfte guldet i UEFA Europamästerskapet 2020 laddar Italien om inför en ny utmaning när EM 2024 står för dörren. Som regerande mästare siktar de på …

Copyright © Fotboll.com 2024   |