Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor
Bästa vinnarspelen i EM-kvalet – Odds
Fotbolls-EM

Bästa vinnarspelen i EM-kvalet – Odds

Publicerat 2019-11-14 11:24

Bara två matcher kvar i EM-kvalet. Ur ett svenskt perspektiv är förstås blågults matcher mot Rumänien och Färöarna de mest intressanta. Men, det finns ju även andra grupper där det går att hitta en hel del dramatik. 

GRUPP A – KOSOVO FIXAR EM-BILJETTEN

Grupp A är en av de grupper där inget lag ännu är klart för EM. Dock ska sägas att England i praktiken redan är klara för EM då det räcker med antingen seger hemma mot Montenegro eller oavgjort borta mot Kosovo. Med största sannolikhet lär England säkra EM-biljetten redan ikväll när man möter Montenegro hemma på Wembley.

Desto mer spännande är det om andraplatsen i gruppen. Tjeckien tar emot Kosovo i en princip helt avgörande match ikväll, där Tjeckien blir helt klara om man vinner. Tjeckien är såklart favoriter, men Kosovo har stor skrällpotential.

Lag S V O F +/- P
1 England 8 7 0 1 31 21
2 Tjeckien 8 5 0 3 2 15
3 Kosovo 8 3 2 3 -3 11
4 Bulgarien 8 1 3 4 -11 6
5 Montenegro 8 0 3 5 -19 3

Med tanke på att Kosovo gör sitt blott andra kval får man ändå säga att det är ganska imponerande vad laget har åstadkommit. Bara en förlust på sex matcher och mål i varenda match. I fyra ax sex matcher har man dessutom gjort två mål eller fler. Till och med mot England borta lyckades man göra tre mål.

När Kosovo mötte Tjeckien hemma vann man med 2-1 och det känns som att man har en riktigt bra chans att också vinna borta. Sedan måste Kosovo troligen även vinna mot England hemma på söndag. Men, då lär England redan vara klara, vilket ökar Kosovos chanser avsevärt.

Därför blir tipset att Kosovo kniper en av två direktplatser till EM i grupp A. Bäst odds hittar vi hos 888sport som bjuder 4.00 gånger pengarna för den utgången.

Speltips: Kosovo topp 2 i grupp A till 4.00 hos 888sport

 

GRUPP D – DANMARK VINNER GRUPPEN

Grupp D är kanske den mest ovissa av alla grupper, då samtliga tre topplag har allting i egna händer inför avslutningen. Dock något sämre utgångsläge för Irland som endast har en match kvar att spela medan Danmark och Schweiz har två matcher kvar. Allra bäst utgångsläge för Schweiz som möter ett redan utslaget Georgien hemma samt Gibraltar borta.

För Danmarks del återstår Gibraltar hemma och sedan den helt avgörande matchen mot Irland borta. Med tanke på att Danmark lär slå Gibraltar hemma kommer Irland att behöva vinna hemma mot Danmark. Lagen hamnar i det fallet på samma poäng, men lagen spelade 1-1 i Köpenhamn och då går Irland vidare eftersom inbördes möten gäller.

Lag S V O F +/- P
1 Schweiz 8 5 2 1 13 17
2 Danmark 8 4 4 0 17 16
3 Irland 8 3 4 1 2 13
4 Georgien 8 2 2 4 -4 8
5 Gibraltar 8 0 0 8 -28 0

Dock känns det snarare som att Danmark kommer att vinna i Dublin. Det danska laget är enda laget utan förlust i gruppen och dessutom vann man mot Schweiz hemma i senaste matchen. Irland har däremot en nedåtgående trend. 0-0 borta mot Georgien och 0-2 borta mot Schweiz bådar inte gott inför matchen mot Danmark.

Vinner Danmark mot både Gibraltar och Irland vinner man också gruppen, vilket därför blir tipset. Danmark känns helt enkelt starka i nuläget. Bäst odds hittar vi hos Coolbet som bjuder 2.35 gånger pengarna för dansk gruppseger.

Speltips: Danmark vinner grupp D till 2.35 hos Coolbet

 

GRUPP E – WALES FÅR HJÄLP AV KROATIEN

Grupp E är ett riktigt getingbo där hela fyra lag har chansen att ta en EM-plats. Bäst utgångsläge har Kroatien som bara behöver en poäng hemma mot Slovakien för att gå vidare. Där bakom känns det dock väldigt ovisst. Det som gör det hela ännu mer intressant är att Wales och Ungern möts i sista omgången. Samtidigt tar Slovakien emot Azerbajdzjan hemma.

Scenarierna i den gruppen är alldeles för många för att kunna redovisas. Det viktigaste man ska ha med sig är att Slovakien troligtvis kommer att behöva vinna mot Kroatien för att ha allt i egna händer inför sista omgången. Något som kommer att sätta Wales i EM-sits.

Lag S V O F +/- P
1 Kroatien 8 5 2 1 10 17
2 Wales 8 4 2 2 4 14
3 Slovakien 8 4 1 3 2 13
4 Ungern 8 4 0 4 -3 12
5 Azerbadzjan 8 0 1 7 -13 1

Troligaste scenariot är att Wales vinner mot Azerbajdzjan och att Kroatien slår Slovakien. Därmed går Wales upp på 11 poäng medan Slovakien står kvar på 10 poäng inför den sista omgången. Då går Wales till EM om man vinner mot Ungern och då spelar det ingen roll vad Slovakien gör mot Azerbajdzjan.

Även om Slovakien får oavgjort mot Kroatien kommer det ändå inte räcka med seger mot Azerbajdzjan om Wales vinner sina bägge matcher. Båda lagen hamnar då på 14 poäng och då går Wales vidare på bättre resultat i inbördes möte.

Därför blir tipset att Wales till slut tar sig till EM med lite hjälp från Kroatien. Bäst odds hittar vi hos Bet365 som bjuder 3.00 gånger pengarna för walesiskt avancemang.

Speltips: Wales topp 2 i grupp E till 3.00 hos Bet365


Avatar

Skrivet av Fredrik Sjögren

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2020-06-03 17:37

Krönika: Hausse på guld & supportrar

Hörde på nyheterna att guldpriset skjutit i höjden under coronavåren-20. Ett helt vanligt nyhetsinslag där diverse ädelstensprofessorer & marknadsanalytiker konstaterar att priset på Klondikeflodens gula klimpar är betydligt mer värda idag än innan fladdermusviruset satte sina klor i världens alla hörn. Bundesliga kickade igång för ett par veckor sedan till världens …

Fotbolls-EM

Publicerat 2020-04-09 20:18

Krönika: Min livslånga kärlek har lämnat mig – snälla fotbollen, kom tillbaka!

Den blandade doften av uteserveringarnas gula guld i en särpräglad symbios med folkmassan i gula landslagströjor, vilka borde fått en omgång i tvättmaskinen redan förrförra kvalmatchen (tröjorna alltså), saknas mig. Enormt. Innerligt. I hjärtat. Jag presenterar mig alltid, med gränslös stolthet, som en del av den svenska landslagsklacken. En tillhörighet, en …

Topp 10 fotbollsblogg

Sociala medier

 
Ladda ned på Google Play

Om tjänsten

Fotboll.com drivs av:

Comperium AB

Org nr: 556981-8635
Bangatan 8
382 40 Nybro

Spelberoendes Riksförbund Stödlinjen
18 plus

18 års åldersgräns gäller för spel på odds och betting

Copyright © Fotboll.com 2020