Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Betting på fotboll för nybörjare –  Välj rätt spelbolag
Guide

Betting på fotboll för nybörjare – Välj rätt spelbolag

Publicerat 2023-12-14 15:38

Fotboll är världens populäraste sport och det är ingen tillfällighet att fotbollsutbudet, vad gäller betting, är så pass omfattande. Faktum är att utbudet blivit allt större, även de senaste åren, och det finns många bra spelbolag (med svensk licens) som erbjuder odds för betting på fotboll.


Spelbolag med svensk licens

Den svenska spelregleringen – som innebär att alla spelbolag som verkar på den svenska marknaden måste inneha licens – har medfört att lägstanivån bland operatörerna har blivit högre. Faktum är att nästintill alla spelbolag med svensk licens är att betrakta som bra avseende fotbollsbetting, men det är ändå stora skillnader från aktör till aktör.

Om du aldrig bettat eller haft ett konto hos ett spelbolag tidigare, är det inte lätt att veta vad som avgör klassen på ett spelbolag. Här nedan listar vi därför de viktigaste och mest grundläggande aspekterna.


Nivån på oddsen

Ju högre odds desto bättre. En till synes obetydlig skillnad på låt säga 0,1 i odds per match kan betyda enormt mycket över tid när det handlar om du över huvud taget ska gå plus på fotbollsbettingen eller inte.

Välj därför inte första bästa spelbolag, utan se över dina alternativ så att du vet att du spelar hos en aktör med bra bra odds.


Utbud med spelmarknader och odds

Här handlar det inte bara om vilka och hur många fotbollsligor som du kan betta på, utbudet med spel och odds i respektive liga / sportevent kan skilja en hel del. För många är det ännu viktigare att spelbolaget erbjuder specifika spelfunktioner.

Exempel på några populära funktioner som många anser bör finnas med är:

Cash Out – Du kan lösa in ett spel med vinst i förtid.

BetBuilder – Kombinationsspel med ackumulerade odds på en och samma match.

Bra livebetting – Betta på matcher under spelets gång.

Statistik – Spelbolaget visar statistik inför matcher.

live streaming – Du kan live streama vissa fotbollsmatcher och andra sportevent.


Oddsbonus / Välkomstbonus

Många spelbolag erbjuder en oddsbonus till nya kunder, även kallad välkomstbonus. På så sätt får man, ofta till en låg risk, chansen att testa på produkten och få en bra start i allmänhet. Vanligt med välkomstbonusar är att de kommer med villkor, som ofta kan verka förvirrande och krångliga.

Se bara till att hålla koll på eventuella omsättningskrav, minimumodds och tidsgränser. Om du inte kan hitta detta hos ett spelbolag eller om du inte lyckas förstå villkoren, kan du vända dig till spelbolagets kundtjänst som oftast går att nå via live-chat eller epost.

oddsbonus betting fotboll och sport

Betalningsmetoder

Du vill förstås kunna ta ut eventuella vinstpengar snabbt, enkelt och säkert. Därför är betalningsmetoderna så viktiga. Om spelbolaget i fråga har både Trustly och Swish, tillika de två främsta betalningsmetoderna i Sverige, så är det ett stort plus.

Genom att kolla spelbolagets betalningsmetoder, slipper du skaffa en annan tjänst än den du redan har för att kunna sköta dina ärenden, och så kan du känna dig trygg med att den här biten fungerar som den ska.


Användarvänligheten

Ett begrepp som innefattar bland annat designen och hur enkelt det är att navigera sig runt på sajten. En smidig sökfunktion ingår också här, likaså kundtjänsten. Seriösa aktörer tillgodoser sina användare med en trygg och hjälpsam kundtjänst som har lika goda språkkunskaper som hjälpförmåga.

Ja, nuförtiden tittar man på betydligt fler faktorer än för några år sedan när man ska välja spelbolag. Känner du dig nöjd med hur det ser ut på de områden som tas upp på den här listan kan du gott och väl känna att du hamnat rätt.


Avatar

Skrivet av Fotboll.com

Fotboll.com är Sveriges mest omfattande sajt för fans och bettare som följer europeisk toppfotboll och internationella mästerskap.

Relaterade blogginlägg

Guide

Publicerat 2023-12-05 01:15

Varför anonym betting växer i popularitet

I takt med att vårt samhälle blir mer digitaliserat finns det en växande oro för digital integritet, det vill säga hur personlig information hanteras på nätet, i appar och datorer. …

Guide

Publicerat 2023-10-06 00:51

Magin med att gå med i poolspel!

Det finns få klockslag som man associerar så mycket med som 16.00 på en lördag. Tidpunkten innebär att det är dags för det mest populära poolspelet inom fotboll. Stryktipset grundades …

Copyright © Fotboll.com 2024   |