Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Champions League och Europa League inställt nästa vecka
Champions League

Champions League och Europa League inställt nästa vecka

Publicerat 2020-03-13 12:16

Coronaviruset fortsätter att tvinga fotbollseuropa till drastiska åtgärder. Nyss meddelade UEFA att samtliga matcher i Champions League och Europa League nästa vecka kommer att ställas in. 

OKLART NÄR MATCHERNA SPELAS

Redan tidigare i veckan kom beskedet att returmötet i CL-åttondelarna mellan Manchester City och Real Madrid samt Juventus och Lyon skjuts upp på obestämd tid. Idag kom även beskedet att övriga två åttondelsfinaler i CL och returmötena i samtliga åttondelsfinaler i Europa League skjuts upp.

Detta innebär att inte heller Barcelona–Napoli och Bayern München–Chelsea kommer att spelas. Vad gäller Europa League så kommer alla returmöten i åttondelsfinalerna att ställas in. Första mötena i EL-åttondelsfinalerna spelades igår, med undantag för Inter–Getafe och Sevilla–Roma.

Exakt när de inställda matcher kommer att spelas samt hur schemat för de europeiska klubbturneringarna ser ut framåt kommer enligt UEFA att meddelas inom kort. Med tanke på att nästan alla europeiska ligor i någon mån ställt in matcher kan spelschemat i april och maj för de europeiska storklubbarna bli snävt.

KAN BLI ENDAST EN MATCH

Dock ska sägas att det i alla fall för Champions League finns ganska gott om plats för att flytta runt i spelschemat. Kvartsfinalerna ska enligt schema spelas 7-8 april och 14-15 april. Semifinalerna 28-29 april och 5-6 maj och finalen 30 maj.

För Europa Leagues del kan det bli lite värre. Framför allt med tanke på att första matcherna i två åttondelar ännu inte spelats. I övrigt gäller för EL att kvartsfinalerna ska spelas 9 och 16 april, semifinalerna 30 april och 7 maj och slutligen finalen 27 maj.

När och även var de återstående matcherna i CL och EL kommer att spelas återstår att se. Ett alternativ som UEFA, enligt franska L’Equipe diskuterat, är att spela endast en match i varje omgång istället för två.

Ett annat alternativ som UEFA också ska ha diskuterat är att spela alla matcher, kanske så tidig som från kvartsfinal, på en och samma ort för att hindra smittospridning.

BESKED OM EM PÅ TISDAG

Champions League och Europa League i all ära. Det verkligt viktiga beskedet från UEFA kommer på tisdag 17 mars. Då håller nämligen UEFA videokonferens med samtliga 55 europeiska fotbollsförbund om sommarens EM-slutspel.

Då lär vi också få veta om det som alla fruktar blir verklighet, nämligen att EM 2020 ställs in.


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Champions League

Publicerat 2023-12-15 01:31

Vinnarodds synas inför slutspelet i Champions League 2023/24

Champions League innebär att vi får se fotboll på den allra högsta nivån, med de största klubbarna och de bästa spelarna i världen samtidigt som folk från hela världen sluter …

Champions League

Publicerat 2021-12-06 11:56

TIPS: Champions League v.49

Tisdag och onsdag är som vanligt speldagarna för Champions League och denna vecka 49 är inget undantag. Nu ska det avgöras, i de grupper där dramatiken fortfarande lever. Vi kommer …

Copyright © Fotboll.com 2024   |