Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Champions League-slutspel – detta är drömlottningen
Champions League
Foto: Wikimedia Commons - Raimond Spekking

Champions League-slutspel – detta är drömlottningen

Publicerat 2019-12-12 14:22

Den vidunderliga hymnen som spelas i Europas allra största finrum, Champions League, tar ett litet uppehåll. För nu är gruppspelet preskriberat ur verkligheten och förbi realiteten. Nu handlar allt om det fantastiskt spännande slutspelet som äger rum under den andra sidan nyårsafton. Fokus ligger här på färden mot finalen på Atatürk stadion i Istanbul!

Det är väl ingen diskussion egentligen. Vankas det snack om klubblagsfotboll, så hamnar Champions League allra högst på listan, utan någon större konkurrens. Ligaspel, inhemska cuper och Europa League i all ära, men Champions League är den riktiga scenen och det är här allt sker.

Och nu har vi tagit oss igenom ett härligt gruppspel, med ett fint innehåll av storvinster och täta matcher. Detta gör att vi vidare kan blicka mot det stundande slutspelet som startar i februari. På måndag den 16 december äger lottningen rum.

Viktigt att veta

Till lottningen bör vi hålla koll på en del saker. Lagen som har kvalificerat sig fördelas i två sektioner, där gruppvinnarna hamnar i den ena och grupptvåorna i den andra. Man kan inte ställas mot lag i sin egen sektion. Det är en av fördelarna med att vinna gruppen snarare än att hamna på andraplats, det vill säga den högre chansen att ställas mot sämre lag. Lägg därtill att lag från den ena sektionen inte kan lottas mot ett lag i den andra sektionen som kommer från samma land. Slutligen kan klubbarna heller inte möta ett lag man tidigare har mött i gruppspelet.

Gruppvinnare

Barcelona
Bayern München
Paris Saint-Germain
Juventus
Liverpool
Manchester City
RB Leipzig
Valencia

Grupptvåor

Atalanta
Atletico Madrid
Borussia Dortmund
Chelsea
Lyon
Napoli
Real Madrid
Tottenham

Drömlottningen:

Barcelona – Chelsea

Kommentar: Varför inte? Känslan är att man bara har goda minnen från dessa möten. För två år sedan ställdes de mot varandra i åttondelen och efter ett oavgjort resultat på Stamford Bridge, visade Barcelona klassen på hemmaplan. Sedan minns nog alla den klassiska matchen där en Michael Ballack skapade rubriker. Kan Frank Lampard och hans mannar få sin revansch?

Bayern München – Atletico Madrid

Kommentar: De spanska polkagrisarna får ställas mot den tyska maskinen ännu en gång. Två knackiga lag som inte alls fått till sitt spel den här säsongen. Likväl har de tagit steget vidare till åttondelen och har mycket kvar att bevisa. De ställdes mot varandra i gruppspelet för ett antal år sedan och fick med sig varsin vinst efter två möten. Hade blivit en spännande match mellan dessa två lag  – båda under isen.

Paris Saint-Germain – Napoli

Kommentar: Ett, vid en framtida tidpunkt, pånyttfött Napoli, med en viss Gennaro Gattuso vid rodret. Det kan man se framför sig. Den nye tränaren har nämligen Champions League i sitt DNA och kan med sin ”grinta” få igång detta Partenopei. PSG har en hel del kvalité och borde kunna städa av, men man ska inte utesluta en italiensk seger.

Juventus – Tottenham

Kommentar: En repris från åttondelsfinalerna 2018. För visst hade det varit mäktigt att se José Mourinho åka till Turin för att ställas mot ett av sina absoluta hat-lag? Hade blivit en fin kamp mellan den nämnde och Maurizio Sarri, två tränare som förespråkar helt skilda fotbollsfilosofier.

Liverpool – Real Madrid

Kommentar: Finalen år 2018, var spanjorerna lämnade som vinnare. Zinedine Zidane har fått igång sitt lag och de vita marängerna börjar nu plocka poäng igen. Samtidigt ser Liverpool oslagbara ut. Detta hade varit en kamp mellan två giganter, som dessutom återfinns bland de lag som kammat hem flest CL-titlar.

Manchester City – Borussia Dortmund

Kommentar: Borussia Dortmund får aldrig räknas bort. Speciellt med tanke på att de har en åtråvärd gul vägg bakom sig. Pep’s Manchester City spelar inte lika överlägset som man vant sig vid och den där Champions League-bucklan känns långt borta. Orkar man härda ut ett Dortmund som är starka när det gäller?

Leipzig – Lyon

Kommentar: Drömmen är att de lite mindre klubbarna får motstånd i deras egen storlek. Forsbergs Leipzig kan mycket väl vara skrällen i denna turnering och därmed gå längre än vad många tror. Lyon befinner sig i ett surt läge med supportrarna, men har en hel del spets som kan chocka. Därmed en tajt match!

Atalanta – Valencia

Kommentar: Precis som ovan. En dröm att de fyra mindre etablerade lagen får lite mer överkomligt motstånd. Valencia har inte imponerat egentligen, varken i Champions League eller La Liga. Samtidigt fortsätter Atalanta att briljera. Gian Piero Gasperini, med sportchef Percassi i ryggen, går från klarhet till klarhet.


Avatar

Skrivet av gabriel

Fotbollen har inte bara kommit att bli ett fundament i mitt liv, utan något jag de facto inte kan leva utan. Många gånger är den enda viljan att få se och njuta av vacker fotboll. Följer alla möjliga divisioner, men intresset ligger främst vid Allsvenskan och Europas tre största ligor.

Relaterade blogginlägg

Champions League

Publicerat 2023-12-15 01:31

Vinnarodds synas inför slutspelet i Champions League 2023/24

Champions League innebär att vi får se fotboll på den allra högsta nivån, med de största klubbarna och de bästa spelarna i världen samtidigt som folk från hela världen sluter …

Champions League

Publicerat 2021-12-06 11:56

TIPS: Champions League v.49

Tisdag och onsdag är som vanligt speldagarna för Champions League och denna vecka 49 är inget undantag. Nu ska det avgöras, i de grupper där dramatiken fortfarande lever. Vi kommer …

Copyright © Fotboll.com 2024   |