Nytt i appen! Nytt i vår app! Läs mer
Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Copa América – Stor guide
Sydamerika

Copa América – Stor guide

Publicerat 2019-06-12 23:52

Fotbolls-VM i Frankrike är inte sommarens enda stora turneringar. På fredag drar också 2019 års upplaga av Copa América igång i Brasilien med storstjärnor som Roberto Firmino, Thiago Silva, Sergio Agüero och inte minst Lionel Messi. 

Till skillnad mot 2016 finns endast tolv lag med i årets Copa América, som dock är det normala antalet lag i turneringen. Anledningen till att det 2016 var 16 lag, var att turneringen firade 100 år. I årets turnering finns utöver de tio sydamerikanska lagen även två inbjudna lag i form av Japan och lite överraskande Qatar. Senaste gången Japan fanns med i turneringen var 1999, vilket också är enda gången hittills. För Qatars del blir det däremot första gången laget är med i Copa América.

Här hade man kanske hellre sett Mexico och USA på de platserna eftersom det känns som att varken Japan eller Qatar har särskilt mycket att hämta i den här turneringen. Dock ska sägas att Qatar för några månader sedan vann Asian Cup, vilket är Asiens motsvarighet till EM. Dessutom gjorde man det genom att vinna sju av sju matcher.

GRUPPSPELET

GRUPP A
Brasilien, Bolivia, Venezuela, Peru

GRUPP B
Argentina, Colombia, Paraguay, Qatar

GRUPP C
Uruguay, Ecuador, Japan, Chile

Gruppspelet går till på så sätt att de två bästa lagen i varje grupp och samt de två bästa treorna tar sig vidare till kvartsfinal. Tittar man lite närmare på grupperna är Brasilien klar favorit i grupp A medan det är ganska öppet om andraplatsen. Dock får nog Peru hållas som favoriter att komma tvåa då laget som bekant tog sig till VM 2018.

I grupp B står det mellan Argentina och Colombia om förstaplatsen. Mötet dessa emellan lär också bli gruppspelets mest intressanta match. Matchen spelas natten till söndag 16 juni med avspark vid midnatt svensk tid. Paraguay och Qatar lär få göra upp om tredjeplatsen. Dock ska Qatar inte underskattas då laget som sagt vann Asian Cup i januari, för övrigt efter finalseger mot Japan med 3-1.

Från Grupp C känns det som att alla lag kan ta sig vidare även om Uruguay på pappret kanske är det starkaste laget. Dock får vi inte glömma att Chile faktiskt är dubbla regerande mästare då laget vann Copa América såväl 2015 som 2016. Och Japan tog sig som tidigare nämnts till final i Asian Cup för några månader sedan. Ecuador är det kanske svagaste laget, men kan mycket väl ta sig vidare som trea. Spontant känns grupp C som den grupp som kommer att bli mest intressant att följa.

BRASILIEN UTAN NEYMAR

Copa América är som sagt späckat med världsstjärnor, dock saknas en av de allra största, nämligen Neymar. Dock saknar Brasilien knappast spelare som kan kliva fram i dennes ställe. Både Roberto Firmino och Gabriel Jesus kommer från starka säsonger i Premier League och känns tveklöst som turneringens kanske vassaste anfallspar om förbundskaptenen Tite väljer att spela bägge från start vill säga.

Utöver Firmino och Gabriel Jesus finns en rad andra namnkunniga spelare i det brasilianska laget i form av Coutinho, Fernandinho, Dani Alves och Thiago Silva.

Brasiliens främsta utmanare om guldet får nog ändå sägas vara Argentina där Lionel Messi är den som ska leda laget tillsammans med Angel Di Maria och Sergio Agüero. Men, bortsett från de tre storstjärnorna är det en relativt orutinerad trupp som Argentina mönstrar. Endast fem spelare har mer än 20 landskamper och förbundskaptenen Lionel Scaloni är att betrakta som något av en övergångslösning. Ska Argentina gå hela vägen i den här turneringen krävs det att trion Messi-Di Maria-Agüero verkligen levererar på topp.

Vilka kan då vara med och utmana de två stora? Regerande mästarna Chile ska man nog inte helt räkna bort. Dock är det ett ganska ålderstiget lag som de regerande mästarna mönstrar. Få spelare är under 25 och halva truppen är över 30.

Colombia är ett lag som mycket väl kan överraska och faktiskt gå hela vägen om man får till det. Framför allt på grund av att man har en viss Duván Zapata i laget, som den gångna säsongen gjorde hela 23 mål för sitt Atalanta i Serie A. Har målformen konserverats kan Zapata bli guld värd för Colombia. Sedan får vi inte heller glömma James Rodriguez, som besitter en stor potential i sina ljusaste stunder.

ODDS – VINNARE COPA AMÉRICA 2019

Brasilien får nog ses som hyfsat starka favoriter till att ta hem den här upplagan av Copa América. Mycket tack vare hemmaplan och det faktum att främsta utmanarna Argentina inte alls känns lika starka som värdnationen. Att något annat lag än dessa två ska ta hem guldet känns som något av en högoddsare, vilket vi bokstavligen kan se nedan.

Brasilien har helt enkelt det bästa laget, och det trots att Neymar saknas. Något som i och för sig inte behöver vara en nackdel då detta kan göra att andra spelare får mer utrymme att glänsa. Tipset blir därför att Brasilien tar hem Copa América 2019. Bäst odds finns hos Unibet som bjuder 2.15 gånger pengarna för brasilianskt guld.

Speltips: Brasilien vinner Copa América 2019 till 2.15 hos Unibet

Lag Unibet ligaodds
1 Brasilien 2.15
2 Argentina 4.75
3 Uruguay 8.00
4 Colombia 10.00
5 Chile 12.00


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Sydamerika

Publicerat 2022-12-29 21:08

Pelé kommer alltid att finnas, minnas och nämnas

Pelé, den största fotbollslegenden har lämnat oss och jordelivet, efter en drygt ett år lång kamp mot cancer. Men Pelé kommer aldrig att lämna våra hjärtan och minnen, han kommer …

Sydamerika

Publicerat 2021-02-23 22:32

Uppgifter: Diego Costa går till brasilianska storklubben

Kontraktslösa Diego Costa har tackat nej till ett erbjudande från Al Nassr. Nu har den brasilianska storklubben Sao Paulo gett sig in i jakten efter anfallaren, enligt Sky Sports. 32-årige Diego Costa …

Copyright © Fotboll.com 2023   |