Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Dam-VM 2023: Oddsfavoriterna inför mästerskapet
Guide

Dam-VM 2023: Oddsfavoriterna inför mästerskapet

Publicerat 2022-12-20 16:37

Nu när Argentina har blivit världsmästare för första gången på 36 år i en av historiens mest spännande fotbollsfinaler är det dags att blicka framåt mot sommaren, då damlandslagen kommer att tävla om titeln som världsmästare i fotboll de också. Den första bollen kommer att sättas i rullning den 20 juli och Sverige spelar sin första match mot Sydafrika den 23 juli. Därefter kommer vårt hårt presterande landslag att möta Italien och Argentina i gruppspelet i städerna Wellington och Hamilton på Nya Zeeland.

Dam-VM är omåttligt populärt

Världsmästerskapen i fotboll är utan tvekan de mest populära sportevenemangen, och dam-VM är inget undantag. I vanlig ordning börjar några spelbolag därför presentera sina prognoser i god tid. Och som vanligt är en komplett svensk casino– och bettingguide mycket efterfrågad i samband med stora mästerskap som VM. Därför har vi gått igenom ett antal olika bettingsajter för att samla in så mycket information som möjligt och sammanställt allt till en lättöverskådlig lista med oddsfavoriter och andra nyttiga tips här!
Det amerikanska damlandslaget på topp

USA kommer att återvända till dam-VM 2023 som dubbla mästare, efter att ha vunnit titeln 2015 och 2019. Men till skillnad från tidigare år, då USA alltid förväntats kamma hem vinsten, kommer det i år att finnas fler utmanare än någonsin tidigare. Det amerikanska damlandslaget ligger dock fortfarande nummer ett, och det stjärnspäckade laget kommer med största sannolikhet att gå långt under turneringen.

The Lionesses är hack i häl

Englands damlandslag har lottats mot Danmark och Kina i det första gruppspelet under VM 2023, men får vänta till februari för att få reda på sin tredje motståndare. Trots osäkerheten kring detta finns det mycket som tyder på att England mycket väl kan ta sin första seger i dam-VM. Åtminstone med tanke på att de slog USA på Wembley. Samma stöd från sina supporters kommer dock inte att finnas där i sommar, så frågan är hur långt “the Lionesses” kan komma på egen hand.

Tyskarna kan komma långt

Det fantastiska tyska damlandslaget har kvalificerat sig till alla åtta upplagor av VM och har alltid slutat som gruppsegrare. Dessutom har tyskarna vunnit två av samtliga mästerskap, vilket tyder på att de med största sannolikhet kommer att nå långt under 2023 års upplaga. Åtminstone med tanke på deras 20-åriga stjärna Oberdorf, som har nominerats till otaliga priser bara i år. Oberdorfs dynamik på planen och tillägg till landets anfall tros kunna leda Tyskland långt under hela turneringen nästa år.

Kan Sverige vinna VM 2023?

Även om Sverige inte ligger i toppen av spelbolagens oddsfavoriter är det svenska landslaget fortfarande ett lag att räkna med. Vi har trots allt bara missat slutspelet en gång och samtidigt vunnit brons tre gånger och silver en gång. Dessutom gick vi obesegrade under EM 2022 tills England slog oss i semifinalen. För att öka sannolikheten bör vi dock vara bäst i grupp G, eftersom vi då minimerar risken att möta USA i åttondelsfinalen.

Betting på damernas VM 2023 – Format och tips

Under de senaste åren har många sportentusiaster fått upp ögonen för betting, och inte minst på VM som är det absolut största evenemanget inom idrottens värld. Och även om damfotbollen inte har varit så populär tidigare, verkar något ha exploderat på den fronten också. Kanske har folk äntligen insett hur tuffa damlandslagen faktiskt är?

Det första du måste sätta dig in i är turneringens grunder. Turneringen kommer att hållas från den 20 juli till den 20 augusti och 32 lag kommer att delta under denna period. Som vanligt kommer matcherna att pågå i 90 minuter vardera, uppdelade i två halvlekar om 45 minuter vardera med 15 minuters paus emellan. Under matcherna erbjuder spelbolagen odds på flera olika resultat.

Matchvinnare är det vanligaste oddset och betecknas normalt som 1X2. Det antyder att du satsar på en hemmaseger (1), oavgjort (X) eller en bortaseger (2), och är därför samma format som under herrarnas mästerskap. Men förutom detta vanligaste spelalternativ tillåter många spelbolag dig också att satsa på till exempel hur många mål som kommer att göras i en match, över/under det antal mål som spelbolaget fastställt eller vad resultatet kommer att vara efter att första halvlek är över.

Förutom att känna till spelformatet finns det också några olika strategier som du kan använda för att placera dina insatser till din förmån. Det viktigaste är förstås att ha tillräcklig kunskap om de olika lagen och deras samtliga spelare. Det är bra om du undersöker varje landslags prestationer i tidigare turneringar och tittar närmare på de enskilda spelarna. Försök att lära dig mer om varje spelare, deras prestationer och ta reda på om någon spelare har råkat ut för en skada nyligen.


Avatar

Skrivet av Fotboll.com

Fotboll.com är Sveriges mest omfattande sajt för fans och bettare som följer europeisk toppfotboll och internationella mästerskap.

Relaterade blogginlägg

Guide

Publicerat 2024-06-20 15:31

Framgångsrika sportbettare som blivit mångmiljonärer

Sportbetting är mycket populärt och erbjuder genemen man en kombination av spänning, underhållning och chansen att vinna pengar. Varje år genererar den internationella spelmarknaden mångmiljardbelopp i vinster. Medan gemene man …

Guide

Publicerat 2024-06-14 06:53

Nyckelfaktorer till seriös och framgångsrik fotbollsbetting

Många spelare som håller på med fotbollsbetting letar efter sätt att kunna utveckla sina kunskaper. Genom att de förstår oddsen, testar på olika strategier, håller sig uppdaterad om nyckelfaktorer och …

Copyright © Fotboll.com 2024   |