Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Därför är Ronaldo ett fysiskt fenomen
Serie A

Därför är Ronaldo ett fysiskt fenomen

Publicerat 2020-01-16 19:17

Han har hunnit bli 34 år gammal. Trots det spelar han fotboll på absolut högsta nivå – och levererar. Det finns dock en del anledningar till att gått bra – och fortsätter att göra så – för honom, även om han börjar komma upp i åren. Och det är bland annat hans magnifika fysik, som han sannerligen jobbar hårt för.

En av världens absolut främsta fotbollsspelare genom alla tider. Det är väldigt simpelt egentligen. Inte vägen dit, men just att han är det. Resan började någonstans i Madeira 1985, där han föddes och växte upp tillsammans med tre andra syskon. I tidig ålder kom han till underfund med vad han ville göra i livet. Många vill bli läkare. Andra vill bli advokater. Men den här pojken hade inte bara talangen, men han hade även en vilja och dedikation utöver det vanliga. Och han ville spela fotboll. Namnet stavas Cristiano Ronaldo.

En bakgrund som format

Precis som många andra fotbollsspelare från Brasilien, Argentina eller just hans Portugal, kommer från en svårare ekonomisk bakgrund. En livssituation där det handlar om att klara sig för dagen. Och skulle det i denna situation, mot förmodan, bli en gnutta över, fick man lov att fira i ett par-tre dagar. Ett så mycket svårare liv, som på många sätt faktiskt är så mycket enklare. Här visste man åtminstone vad man ville. Livsambitionerna och intentionen att ta tillvara på nuet förde familjer, vänner och bekanta närmare varandra. Till en enhet där man fångas upp om man faller. Till en sammanhållning där få kan tränga sig igenom.

Och det var bland annat de aspekterna som formade honom. Som fick honom att arbeta så hårt som han gör idag. Det som tog den gode Cristiano Ronaldo hela vägen från Funchal, via Sporting Lissabon, till Europas allra finaste rum i Manchester United, Real Madrid och Juventus.

Det finns ord i överflöd att rabbla upp om denne man och spelare. Vi kan dock lyfta upp och tala om den briljanta atleten, snarare än fotbollsspelaren.

Idrottsliga aktioner och enorm disciplin

Låt oss ta det klockrena exemplet, några veckor tillbaka i tiden. Det var i matchen mellan Juventus och Sampdoria, när de förstnämnda kom till ett anfall. Efter ett inlägg mot just Ronaldo kunde man se denne hoppa upp, i vad som befarats varit 2,60 meter upp i luften, och nicka in bollen. Där och då ställdes man av det häpnadsväckande i den idrottsliga aktionen. Han var alltså 2,60 meter över marken. En fotbollsspelare. Och det är just hans fysik som är en av de stora faktorerna till att han blivit så framgångsrik. Hårt arbete och rejäl träning.

I december släpptes en intervju av AS. Sajten hade suttit ner med Mehdi Benatia, tidigare lagkamrat med Ronaldo i Juventus.

– Han är inte normal, säger Benatia till AS.

Att portugisen är en art utöver det vanliga är nog de flesta ense om. Men den landslagsmeriterade marockanen hade mer att berätta om 34-åringen.

– I matchen mot Bergamo (Atalanta red anm.) var vi med som ersättare men användes inte för att vi skulle spela match tre dagar senare och tränaren ville rotera.

– På bussen på väg hem skickade Cristiano ett SMS till mig: ”Vad ska du göra nu?” Jag svarade: ”Klockan är 23:00. Jag ska hem. Varför?”, säger Benatia och fortsätter:

– ”Har du lust att gå och träna på gymmet? Jag svettades inte och jag behöver det. Kommer du?.

Detta om något visar hans disciplin. Han besitter en stenhård mentalitet, var det inte finns gränser för hur bra han kan (och vill) bli.

Hemligheterna bakom

Nyligen släppte dessutom new.com.au en liten munsbit av Ronaldos vardag. De skriver nämligen att han äter runt sex måltider om dagen och kosten omfattar fisk, tomater, sallad, oliver, bläckfisk och ägg. Fortsättningsvis menar sajten på att en stor del av hans vakna tid tillbringas genom att träna pilates. Vila efter matcherna? Knappast. Då brukar han simma några längder. Vila får han dock genom sömn, då han är strikt med att få åtta timmar per natt. Kryoterapi ingår också i hans vardagliga rutiner.

Sagan om Ronaldo fortsätter och frågar man honom själv kan han fortsätta att spela efter att han fyllt 41.

Nu har du fått dig några tips, ge dig ut och inled resan mot att bli den nye Ronaldo!


Avatar

Skrivet av gabriel

Fotbollen har inte bara kommit att bli ett fundament i mitt liv, utan något jag de facto inte kan leva utan. Många gånger är den enda viljan att få se och njuta av vacker fotboll. Följer alla möjliga divisioner, men intresset ligger främst vid Allsvenskan och Europas tre största ligor.

Relaterade blogginlägg

Serie A

Publicerat 2021-03-11 17:46

Juventus planerar att sälja Cristiano Ronaldo i sommar

Juventus gjorde igår kväll en tidig sorti från Champions League när laget blev utslaget av Porto i åttondelsfinalen. Dessutom kan Turinlaget komma att sälja Cristiano Ronaldo till sommaren, enligt AS. Uttåget …

Serie A

Publicerat 2021-03-10 15:12

Inter kan sälja Vidal

Arturo Vidal har inte levt upp till förväntningarna i Inter. Nu förbereder klubben en försäljning, enligt Calcio Mercato. När den 33-årige chilenaren kom som free transfer från FC Barcelona förra sommaren …

Copyright © Fotboll.com 2024   |