Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

De tio dyraste svenska spelarna
Europa (Övrigt)
Foto: Wikimedia Commons

De tio dyraste svenska spelarna

Publicerat 2020-01-12 16:57

Svensk fotboll har fått sig ett rejält lyft. Fjolårets upplaga av allsvenskan blev minst sagt en godbit och nu hittar ett flertal svenskar ut i de europeiska ligorna, fotbollens allra finaste rum. Här finner du de tio dyraste svenska spelarna.

Varje enskilt decennium har bjudit på olika upplagor av spännande fotbollsspelare. 00-talet hade bland annat Fredrik Ljungberg, Olof Mellberg och Michael Allbäck. Dessförinnan hade vi en rad andra tunga namn som bar den svenska fanan högt. Och idag har vi ett flertal andra som tar historien vidare och sätter Sverige på kartan.

Nyligen genomförde exempelvis Dejan Kulusevski en rejäl övergång från Atalanta till Juventus, men kommer att bära Parma-tröjan säsongen ut. Affären sägs ha kostat den italienska klubben ungefär 350 miljoner kronor.

Ute i Europa har vi i dagsläget många spelare som vi får följa med glädje. Men vem är egentligen den dyraste?

Här är de tio dyraste svenska spelarna, enligt Tranfermarkt.com.

Alla siffror redovisas i euro.    

1.       Victor Nilsson-Lindelöf, 25, Manchester United – 35 miljoner euro

Landslagsmannen har kommit att bli startman för Manchester United. Gjorde övergången från Benfica till just United under sommaren 2017 och de brittiska giganterna fick punga upp hela 35 miljoner euro för svensken. Idag är han dessutom given i den svenska landslagselvan.

2.       Emil Forsberg, 28, RB Leipzig, – 28 miljoner euro

”Foppa” har till och från ryktats lämna Leipzig. Trots att hans fjolårssäsongen i princip förstördes av skador, har han under den pågående säsongen sannerligen levererat. Han har agerat startman till stor del och bidragit med en hel del poäng. För ganska exakt fem år sedan lämnade Forsberg livet i Malmö för spel i Leipzig, en övergång som landade på 3,70 miljoner euro. Då låg hans nuvarande lag i den tyska andradivisionen. Nu är man ett topplag i Bundesliga.

3.       Dejan Kulusevski, 19, Parma – 25 miljoner euro

En sanslös talang, minst sagt. Kulusevski har tagit hela Serie A, eller rättare sagt Italien, med storm. Skrev som ovan nämnt nyligen på för Juventus. Den affären hamnade på absurda 35 miljoner euro, vilket också är en indikation på att spelare kan lämna för summor som är högre en det påstådda marknadsvärdet. Spelar i Parma säsongen ut.

4.       Viktor Claesson, 28, FK Krasnodar – 17 miljoner euro

Yttern var på väg att få en fin utväxling på karriären. Tyvärr drog han på sig en ordentlig skada, när han förstörde korsbandet under en match med landslaget. Han är dock på väg tillbaka och är spelklar inom en snar framtid. Lämnade Elfsborg 2017 för just Krasnodar.

5.       Ludwig Augustinsson, 25, Werder Bremen – 17 miljoner euro

Vänsterbacken har hunnit etablera sig rejält ute i Europa. Han har presterat på en hög nivå under en bra tid nu och är en av pelarna i landslaget. Ludwig Augustinsson kan, enligt rykten, komma att lämna Werder Bremen för en större klubb i sommar. Det har han gjort sig förtjänt. Den tidigare Blåvitt-spelaren lämnade FC Köpenhamn 2017 för 4,5 miljoner euro.

6.       Alexander Isak, 20, Real Sociedad – 10 miljoner euro

Tillsammans med Dejan Kulusevski är han Sveriges största talang. Har inte riktigt hittat kontinuitet i Real Sociedad, men har trots det fått starta ganska många matcher. Dessutom har han hittat in i målprotokollet fyra gånger den här säsongen. Lämnade AIK som ung och lovande för två år sedan och den nya destinationen var Borussia Dortmund. Efter en sämre start i Tyskland lånades han ut till Willem II, där han fick fin utdelning och senare såldes till Real Sociedad.

7.       Robin Olsen, 30, Cagliari – 8 miljoner euro

Robin Olsen var riktigt bra under VM 2018. Och det kom att uppmärksammas av storklubbarna. Roma var där och högg – för att senare lyckas få ner hans signatur på ett kontrakt. Däremot blev det ingen lyckad första säsong. Olsen lånades istället ut till Cagliari i somras, något som hittills visat sig vara en succé. Laget har överraskat och han bär förstatröjan i mål.

8.       Robin Quaison, 26, Mainz – 8 miljoner euro

Från AIK till Palermo och sedan vidare till Mainz. Där har han blivit en av kuggarna och stod för ett mäktigt hattrick för några omgångar sedan. Robin Quaison är dessutom given i landslaget och har en hel del att erbjuda ur ett fotbollsperspektiv. Tenderar ofta att underhålla med sitt spel på fotbollsplanen. Övergången från AIK landade på 2 miljoner euro.

9.       Pontus Jansson, 28, Brentford – 6 miljoner euro

Här har vi en tuff lirare. Pontus Jansson har sannerligen några år ute i Europa att bära med sig. Han har hunnit representera Torino, Leeds och idag är han i Brentford. Lämnade Leeds i somras för en summa på 6,15 miljoner euro. Många ifrågasatte hans klubbval, då han enligt rykten hade erbjudanden från Premier League.

10.   Mattias Svanberg, 21, Bologna – 5,5 miljoner euro

Ytterligare en talangfull spelare från Serie A. Mattias Svanberg spelar under legendaren Sinisa Mihajlovic i den italienska högsta ligan och har fått gott om tid på planen. Har en del att jobba på innan han uppnår sin fulla potential. Detta är däremot en spelare med en riktigt ljus framtid. Lämnade Malmö FF 2018 för 4,5 miljoner euro.

 

Dejan Kulusevski och hans Parma ställs mot Lecce under måndagen den 13/1.
Matchen börjar 20:45

Kan de knipa tre poäng?

Parma – Lecce


Avatar

Skrivet av gabriel

Fotbollen har inte bara kommit att bli ett fundament i mitt liv, utan något jag de facto inte kan leva utan. Många gånger är den enda viljan att få se och njuta av vacker fotboll. Följer alla möjliga divisioner, men intresset ligger främst vid Allsvenskan och Europas tre största ligor.

Relaterade blogginlägg

Europa

Publicerat 2022-06-23 21:11

Här spelar stjärnorna nästa säsong – oddsen på de hetaste övergångarna

Den som tror att sommaruppehållet är till för att pusta ut och ladda upp inför nästa säsong har inte varit tillräckligt uppmärksam på silly season. Kampen om spelare under transferfönstrets …

Europa

Publicerat 2022-06-23 14:45

Summering & analys av toppligorna 2021/2022

Fotbollssäsongen 2021/22 för storlagen ute i Europa börjar lida mot sitt slut. En Champions League-final finns kvar att se fram emot och en mäktig sådan. Men klubblagsfotbollen i världens bästa …

Copyright © Fotboll.com 2024   |