Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Krönika: Fotbollssäsongen är inte över än
Allsvenskan

Krönika: Fotbollssäsongen är inte över än

Publicerat 2019-11-03 14:11

Den svenska fotbollssäsongen har, som vi sagt vid ett flertal tillfällen, varit fantastisk att få följa. Guldet är avgjort – men än är det inte över. Vi har några strider kvar att se fram emot.

Igår stod det klart och guldet delades ut. Djurgården hade en föreställning, där de stod som värdiga vinnare och tog emot Lennart Johanssons pokal. Och det blev ju senare också verkligheten. Malmö var nära. Hammarby likaså. AIK hade häng, men orkade inte hela vägen. Det skulle bara vara Djurgården. Hela tiden. Hela vägen.

Efter en natt av firande, mycket lycka och enorm glädjeyra, kan blickarna tillfälligt riktas åt annat håll.

Falkenberg klarade sig, på ett något otroligt vis, kvar i Allsvenskan, samtidigt som den sargade klubben Kalmar FF kommer att få kvala för att försöka hålla sig kvar.
Det skulle ju inte kunna ske. Kalmar FF låg ett tag på en stabil position, var de visserligen inte briljerade, men inte heller spelade så uselt att de riskerade en degradering. Det var nog inte många som såg detta komma. Eller?

Det kanske Magnus Pehrsson gjorde. Kanske var det därför han bråkade sig bort ifrån klubben. Samtidigt var det liksom ganska självklart att det var två poler som möttes som aldrig borde mötts. En relation som aldrig skulle fungera. Ett förhållande utan mening. För han hade ju en tendens att bete sig så och det var känt sedan tidigare. Att bråka sig ifrån sina klubbar, alltså. Samtidigt har den här klubben inte mått bra på några år. Dåläget var kritiskt. Och framtiden osäker. Hur resonerade parterna kring den anställningen? Det kunde ju bara sluta på ett sätt och så blev det också. Magnus Pehrsson valde att gå.

Klart är i alla fall att de inte kommer att kunna frångå det. En eventuell nedflyttningskvalet. Två matcher kvar att spela och hela klubbens framtid kommer att hänga på resultatet. Och motståndet? Det kan bli Varbergs BoIS, Jönköpings Södra eller IK Brage.

Sett till den nuvarande formen och de eventuella motståndarna, är detta allt annat än en önskad situation. Oavsett vilka man ställs mot, står sig fakta. Motivationen kommer att vara störst hos dem som kvalar sig uppåt.

Uppenbarligen förväntade man sig en effekt efter att spelarna, enligt uppgifter, fick sin vilja igenom. Att bli väck med Magnus Pehrsson. Den effekten uteblev och istället stod man för en av sina sämre insatser den här säsongen. Kalmar FF fick se sig bli krossade av Sirius med hela 3-0 på bortaplan och det gråa molnet förvandlades till en mörk, kolsvart himmel.

Men visst är detta lite av skönheten med fotbollen. Vemod över att vissa kan fira få fira och andra kan få sörja, på samma dag, av samma sport. Så var det i den sista och avgörande omgången av Allsvenskan. Så kommer det bli under dagen då den sista omgången av Superettan avgörs.
Och det kommer så vara under det kommande teatraliska kvalet.

Några lag tar steget upp andra steget ner.
Det återstår att se vilka som spelar var nästa säsong.


Avatar

Skrivet av gabriel

Fotbollen har inte bara kommit att bli ett fundament i mitt liv, utan något jag de facto inte kan leva utan. Många gånger är den enda viljan att få se och njuta av vacker fotboll. Följer alla möjliga divisioner, men intresset ligger främst vid Allsvenskan och Europas tre största ligor.

Relaterade blogginlägg

Allsvenskan

Publicerat 2024-05-04 14:47

Tio Allsvenska klubbars lönsamhet är beroende av sändningsrättigheter

Konsult- och revisionsföretaget EY har släppt den årliga rapporten "Hur mår svensk elitfotboll?", där de analyserat de Allsvenska klubbarnas årsredovisningar för verksamhetsåret 2023. En riskuppskattning av EY visar att endast …

Allsvenskan

Publicerat 2024-03-22 21:52

Allsvenskan TV-sändningar och streaming 2024

Säsongen 2024 har Allsvenskan 100-årsjubileum och Kanal 5 och Discovery+ har rättigheterna denna säsong. Jubileumssäsongen drar igång den 30 mars och inleds med en timme studiosnack, följt av öppningsmatchen, IFK …

Copyright © Fotboll.com 2024   |