Nytt i appen! Nytt i vår app! Läs mer
Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Detta är Allsvenskans mest intressanta transferrykten just nu
Allsvenskan
Foto: Flickr: Jakob Persson

Detta är Allsvenskans mest intressanta transferrykten just nu

Publicerat 2019-10-27 16:00

Det börjar närma sig ett avslut. Årets upplaga av Allsvenskan är snart över. Och sedvanligt drar transferryktena igång i samband med det.

I dagsläget finns en hel del spännande namn på väg in och ut ur Allsvenskan. Nedan finner ni de fem hetaste ryktena just nu.

1. Adam Bogdan

Den tidigare stormålvakten med ett antal fina klubbar på sitt CV har tränat med AIK sedan en tid tillbaka. AIK har jagat förstärkning på målvaktspositionen ett tag nu och frågan är om Adam Bogdan är lösningen.

Det råder inga tvivel om att den rutinerade målvakten har en hel del erfarenhet, ifrån sina år på nacken inom den absoluta toppfotbollen. Han har representerat klubbar som Bolton (där han gjorde störst avtryck), Liverpool, Wigan och senast Hibernian. I dagsläget är 32-åringen kontraktslös.

AIK kommunicerade nyligen, via sin hemsida, att det är fastställt att målvakten kommer att träna med laget året ut.

Solna-klubben kan mycket väl knyta till sig målvakten inom en snar framtid. Håll ögonen öppna.

2. Tarik Elyounoussi

Den 31-årige anfallaren ifrån AIK spottade in mål vid inledningen av den här säsongen. Även om målproduktionen sedan avtog något har han mäktat med elva baljor på 26 matcher. Han har varit en av AIK:s viktigaste pjäser den här säsongen, men även under fjolåret, då han noterades för åtta mål.

Nu kan han alltså vara på väg att lämna. Han har lockat till sig blickar ifrån ett flertal klubbar och AIK kan minst sagt få svårt att hålla kvar honom.

AIK:s sportchef Björn Wesström förklarade för Fotbollskanalen för drygt en vecka sedan att en utvärdering kommer att göras när säsongen är färdigspelad.

Tarik Elyounoussi har uttryckt att han trivs väldigt bra i AIK, men att en flytt utomlands inte är otänkbar.

3. Alhassan Yussuf

Stortalangen från IFK Göteborg har stått för en riktigt fin säsong hittills. 19-åringen har, trots sin ringa ålder, gjort en hel del matcher för sitt lag. Totalt har det blivit 24 matcher, varav 22 från start och han har noterats för en assist. Den centrale mittfältaren har verkligen tagit för sig och ses numera som en av lagets viktigaste spelare.

Detta har uppmärksammats av en handfull fotbollsledare. Inte endast i Allsvenskan, utan även utomlands. Enligt rykten ska nigerianen vara jagad av några väl omtalade klubbar ute i Europa. Det har bland annat handlat om Ajax, Anderlecht och Barcelona, men starkast har han kopplats till Wolverhampton.

Yusuf ska, enligt Sportbladet, vara öppen för en flytt och känner sig redo för nya utmaningar utanför Sveriges gränser.

Dock har det uppstått problem. Yusuf kommer i grunden ifrån ett land utanför Europeiska Ekonomiska Samarbetsområdet, vilket gör det svårt att få arbetsvisum.

Det återstår att se om IFK Göteborg lyckas hitta någon lösning med en eventuell klubb.

4. Poya Asbaghi

Självklart hittar vi en även en tränare på den här listan. Poya Asbaghi har, sett till förutsättningarna och förhoppningarna på förhand, stått för en riktigt bra säsong med sitt IFK Göteborg. Den unge tränaren talar ofta om att ett projekt som detta kräver tid och att vi väldigt snart kommer att få se ”Blåvitt” i toppen igen.

Efter de första omgångarna trodde nog väldigt många att laget skulle utmana om ett SM-guld. Så blev det tyvärr inte, men det ser däremot ut att bli en fullt godkänd sjundeplats i tabellen.

Poya Asbaghi skrev in två fina tränargärningar på kontot innan han tog på sig jobbet som tränare i IFK Göteborg. Först i Dalkurd FF och sedan i Gefle IF.

Nu menar alltså SportExpressen att han jagas av Championshipklubben Barnsley. Den engelska klubben befinner sig just nu på 23:e plats i tabellen. Asbaghi ses enligt ryktena som rätt man för jobbet.

5. Kristoffer Nordfeldt

Hammarby IF är ännu en Stockholmsklubb på jakt efter målvakt. Detta trots att man haft en fin burväktare i Johan Wiland i truppen. Han har dock – tråkigt nog – dragits med en hel del skador den här säsongen. Det har gjort att Davor Blazevic har fått steppa fram. Och som han har gjort det. Den unga målvakten, som härjade på bänken i Division 1 under år 2017, har bjudit på en makalös säsong.

Ryktena kring ett målvaktsförvärv har trots det alltså runnit igenom medierna. SportExpressen skriver att Kristoffer Nordfeldt ska vara lösningen på Hammarbys målvaktsproblem och att han ska uppfylla de önskade kraven. Han sitter just nu på ett utgående kontrakt med Swansea City, och i en intervju under den senaste landslagssamlingen berättade han att en flytt kan bli aktuell innan avtalet löpt ut.

Avgörande för den här affären lär nog vara Johan Wiland och hur dennes karriär fortlöper.


Avatar

Skrivet av gabriel

Fotbollen har inte bara kommit att bli ett fundament i mitt liv, utan något jag de facto inte kan leva utan. Många gånger är den enda viljan att få se och njuta av vacker fotboll. Följer alla möjliga divisioner, men intresset ligger främst vid Allsvenskan och Europas tre största ligor.

Relaterade blogginlägg

Allsvenskan

Publicerat 2023-09-15 21:12

Allsvenskan kan avgöras med toppmöte – i sista omgången

Vi har nu mindre än en tredjedel kvar av Allsvenskan 2023, och varje omgång bäddar för en allt mer spännande final. Som saker och ting ser ut just nu är det …

Allsvenskan

Publicerat 2022-04-14 00:20

Allsvenskan: Klubbarnas ekonomi på topp – trots pandemin

Trots att både 2020 och 2021 innebar rejält minskade publikintäkter mår de allsvenska klubbarna ekonomiskt bättre än någonsin. De flesta klubbar redovisar ett positivt resultat, samtidigt som det totala egna …

Copyright © Fotboll.com 2023   |