Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Detta bettar de flesta på – För dig som vill testa

Detta bettar de flesta på – För dig som vill testa

Publicerat 2023-04-15 17:58

Att betta eller ”tippa” som många kallar det, är mer en självklarhet än ett undantag bland de som gillar fotboll och andra sporter. Att spela på den match som man tittar på, är för många ett sätt att addera lite extra spänning till någonting som redan är väldigt underhållande. De som varit med ett tag gör detta hos den lokala tobaksaffären eller i matvaruaffären, som idag ofta är spelombud. Men det är på nätet som det stora utbudet finns och det har aldrig varit enklare att betta, oavsett om man är intresserad av svensk eller utländskt fotboll från planetens alla hörn.

Men vad är det man kan betta på och vad är vanligast och enklast? Här går vi igenom de två vanligaste spelformerna, eller ”oddsmarknader” som det kallas. Dessa marknader är tillgängliga hos samtliga spelbolag och om du vill se ett exempel så kan du betta på fotbollsmatcher här.

1 x 2 – klassikern

1 x 2 är det mest klassiska sättet att spela, och även om det inte erbjuder särskilt mycket komplexitet sett ur spelarens perspektiv så är det ändå ett väldigt populärt sätt att spela på. För den som är ny till betting eller bara vill ha ett tillgängligt sätt att spela på kan detta vara ett utmärkt ställe att börja på.

I den här spelformen går det helt enkelt bara ut på att välja vilket lag som kommer att vinna, eller om matchen kommer att sluta oavgjort. 1 representerar en vinst för hemmalaget, x ett oavgjort resultat och 2 betyder vinst för bortalaget. Det är värt att notera att detta i regel räknas utefter resultatet efter ordinarie tid, alltså 90 minuter.
1x2 illustration

Om du bettat en ”etta” på att hemmalaget vinner i en cupfinal, där oavgjort står sig i 90 minuter och hemmalaget vinner i förlängning eller på straffar, då har du alltså förlorat ditt spel.

Kombinationsspel – Större risk och vinstsumma

Ett kombinationsspel är precis som namnet antyder en spelform där man kombinerar flera bets, där oddsen multipliceras med varandra. På det här viset så kan man få ett väldigt högt odds och vinstsumman får en rejäl hävstång, men det blir naturligtvis svårare att vinna också.

Exempel – 5 matcher

Match odds 1: 1.45

Match odds 2: 2.10

Match odds 3: 1.73

Match odds 4: 1.58

Match odds 5: 1.89

SingelspelVinstsumma: (100 kr x oddset)
145 + 210 + 173 + 158 + 189 = 875 kr

Insats: 100 kr x 5 = 500 kr
Vinst: 875 – 500 = 375 kr

Kombinationsspel

Odds:
1.45 x 2.10 x 1.73 x 1.58 x 1.89 = 15,73
Vinst:
100 kr x 15,73 – 100 = 1473 kr

Man kan antingen lägga ett kombinationsspel på en och samma match genom så kallade ”Bet Builders”. Exempelvis så kan man spela på en kupong som ser ut någonting som följer: Manchester City vinner över Leicester. Erling Haaland gör över 0.5 mål, City håller nollan, och det blir över 6 hörnor i matchen, och två spelare i Leicester. Även om alla dessa saker är relativt troliga att hända så är chansen för att allting händer under samma match mycket mindre troligt.

Man kan även kombinera flera matcher i ett kombinationsspel, t.ex bygga sin egna Stryktipsrad. Fördelen med detta är att du själv väljer vilka och hur många matcher du vill spela på, från två till normalt 12-15 som är max hos de flesta bettingsidor.

Detta leder alltså till att den här typen av spel ger mycket högre odds än om man bettar individuellt på de olika oddsen. Kombinationsspel kan i regel anpassas på en lång rad olika sätt för att passa in på det sätt som man helst spelar.

Livebetting fortsätter att växa i popularitet

Även om kombinationsspel och 1 x 2 har funnits sedan internets intågande så har livebetting vuxit fram som en konsekvens av att man nu kan spela snabbt och smidigt via sin telefon. Livebetting är precis som namnet antyder en form av betting där man lägger sina spel under tiden som matchen fortfarande spelas.

Detta leder i sin tur till en fartfylld spelupplevelse där spelen ofta bara är aktiva under en halvlek eller ännu kortare och livebetting finns tillängligt i en lång rad olika matcher från allting från Allsvenskan till Premier League. Precis som med kombinationsspel finns det en lång rad olika saker som man kan spela på genom att använda sig av livebetting och man kan välja och vraka bland intressanta alternativ.

 


Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Publicerat 2024-01-18 12:52

Varför vi rekommenderar svenska bettingsidor

Betting är ett fenomen som bara blir större och större för varje dag som går, och idag finns det tusentals olika bettingsidor att välja mellan. Det finns sidor med licens …

Publicerat 2023-09-16 20:30

Fotbollens positiva koppling till spelindustrin

Att fotboll blivit en mångmiljardbransch är det ingen som säger emot, men pengars växande betydelse inom sporten är det delade uppfattningar kring. Spelbranschens koppling till fotboll blir också vanligare att …

Copyright © Fotboll.com 2024   |