Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Detta hände i fotbollsvärlden 2020
Välj liga

Detta hände i fotbollsvärlden 2020

Publicerat 2021-03-12 17:27

År 2020 blev ett fotbollsår som inte liknade något annat med alltifrån tomma arenor till inställt fotbolls-EM och en legendars död. Här nedan ser vi tillbaka på de händelser som stack ut under fotbollsåret 2020, det kanske konstigaste året i fotbollens historia.

 

Maradona

En legend lämnar oss

Onsdagen 25 november tog hela fotbollsvärlden emot ett dystert besked. Diego Armando Maradona hade avlidit, 60 år gammal.
 
Världens kanske främste fotbollsspelare genom alla tider var död och hela världen sörjde. Maradona var både geniförklarad och skandalomsusad och frågan är om vi någon gång kommer att vi få uppleva en större fotbollsspelare.

 

Fotbolls-EM skjuts upp

Efter att de stora europeiska ligorna satts på paus veckan innan bestämde UEFA den 17 mars att skjuta upp EM 2020, något som aldrig hänt tidigare. EM kommer istället att spelas den här sommaren mellan 11 juni och 11 juli.
 

Hamburgs Toni Leistner ger svar på tal

Hamburgbacken Toni Leistner var inte glad efter att laget förlorat borta mot Dynamo Dresden med 4-1 i tyska cupen. Efter slutsignalen gav han sig upp på läktaren för att konfrontera en åskådare som förolämpat honom. Som tur var utbröt inte något större handgemäng och senare fick Leistner även stöd från Dynamo Dresden på sociala medier.


 

Messi stoppades från att lämna Barcelona

En av de stora snackisarna i fotbollsvärlden var förstås turerna kring Lionel Messis vara eller icke vara i FC Barcelona. I slutet av augusti meddelade den argentinske storstjärnan att han ville lämna Barcelona, något den spanska storklubben inte gick med på då Messi hade närmare ett år kvar på sitt kontrakt. Istället hänvisade Barcelona till en utköpsklausul som innebar att den klubb som Messi går till måste betala 7,2 miljarder kronor. Efter att även La Liga dragits in och ställt sig på FC Barcelona sida gav Messi med sig och stannade kvar.
 

Zlatan tränar med Hammarby

Zlatan Ibrahimovic fortsatte som vanligt att skapa rubriker under 2020. I mitten av april dök han upp på ett par av Hammarbys träningar på Årsta IP, vilket satte fart på spekulationerna om han var på väg att skriva på för Stockholmsklubben. Så det blev det som bekant inte. Zlatan återvände istället till Milan och Serie A där han fortsatte att uträtta stordåd.
 

Olämplig sponsorreklam i Holland

FC Emmen i holländska Eredivisie, hade innan säsongspremiären gjort klart med en ny sponsor som skulle synas på lagets matchtröjor. Inget konstigt med det, men det var bara det att sponsorn var företaget Easytoys som säljer sexleksaker på nätet. Något det holländska fotbollsförbundet, KNVB, inte gillade och förbjöd därmed Emmen att ha Easytoys logga på sin tröja. Emmen stod dock på sig och till slut godkände KNVB lagets nya tröjsponsor.
 
dockor på läktare
Bild från SVT Sport

Mera olämpligheter i Seoul

Till följd av coronapandemin tilläts under våren ingen publik på de flesta arenor. Sydkoreanska FC Seoul ville i alla fall ha lite ”publik” och placerade ut ett antal dockor på läktarna. Några av ”åskådarna” bar dock tröjor och höll i reklamskyltar med namnet för ett företag som säljer sexleksaker. Dessutom var dockorna slående lika så kallade ”sexdockor”. Något som väckte reaktioner hos både medier och supportrar. FC Seoul tvingades be om ursäkt, men hävdade att dockorna var skyltdockor och att de inte haft för avsikt att marknadsföra sexleksaker.
 

Vitryska ligan drar igång – trots Corona

När alla ligor i Europa ställde in samtliga matcher i mitten av mars valde den vitryska ligan att dra igång säsongen och helt enkelt ignorera pågående pandemi. Fansen var dock inte lika entusiastiska och på de flesta håll runtom i Vitryssland gapade läktarna i stort sett tomma med endast några hundra åskådare på matcherna.
 

Ryan Reynolds köper Wrexham AFC

Varför skulle inte en Hollywood-stjärna helt plötsligt få för sig att köpa den walesiska fotbollklubben Wrexham AFC? Detta var något som först var ett roligt rykte ryktet, men Ryan Reynolds gick igenom med köpet och är nu den stolta delägaren av Wrexham, tillsammans med skådespelaren Rob McElhenney.


Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Välj liga

Publicerat 2021-04-29 05:11

TIPS: Topptipset 29/4

Det ska spelas semifinaler i Europa League och det är två högintressanta drabbningar vi har framför oss. Får vi se en helengelsk final eller sätter Roma och Villarreal käppar i …

Välj liga

Publicerat 2021-04-26 22:08

TIPS: Europatipset 27/4

Det är väldigt mycket brittiskt på tisdagens Europatips. 25 av 26 lag på kupongen plockas från de brittiska öarna. Endast Real Madrid står för undantaget då de tar emot Chelsea …

Copyright © Fotboll.com 2024   |